Fra Tekst til Hypertekst

Helle Frederiksen

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  Udgangspunktet for denne artikel er en fagbog, som er blevet omskrevet til hypertekst. Det drejer sig om en introduktion til relationsdatabaser og systemudvikling. Den udviklede hypertekst er blevet anvendt på et kursus under Humanistisk Informatik på Aalborg Universitet. Som forfatter til bogen har jeg fulgt projektet fra sidelinjen, og reflekterer i artiklen over forskellene mellem den oprindelige tekst og hyperteksten. Det er især processen at omskrive en eksisterende traditionel, lineær fagtekst til hypertekst, der diskuteres. Er det hensigtsmæssigt at tage udgangspunkt i eksistrernde materiale, eller bør en hypertekst skabes fra grunden?
  OriginalsprogDansk
  TitelFleksibel læring og undervisning : erfaringer, konsekvenser og muligheder med ikt
  RedaktørerBennedsen Ukendt, Georgsen Ukendt
  Udgivelses stedAalborg
  ForlagAalborg Universitetsforlag
  Publikationsdato2004
  Sider189-204
  ISBN (Trykt)87-7307-715-1
  StatusUdgivet - 2004

  Emneord

  • hypertekst
  • lineær fortælling
  • brugervenlighed

  Citer dette

  Frederiksen, H. (2004). Fra Tekst til Hypertekst. I B. Ukendt, & G. Ukendt (red.), Fleksibel læring og undervisning: erfaringer, konsekvenser og muligheder med ikt (s. 189-204). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
  Frederiksen, Helle. / Fra Tekst til Hypertekst. Fleksibel læring og undervisning: erfaringer, konsekvenser og muligheder med ikt. red. / Bennedsen Ukendt ; Georgsen Ukendt. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2004. s. 189-204
  @inbook{4a107ce052be11dba4bc000ea68e967b,
  title = "Fra Tekst til Hypertekst",
  abstract = "Udgangspunktet for denne artikel er en fagbog, som er blevet omskrevet til hypertekst. Det drejer sig om en introduktion til relationsdatabaser og systemudvikling. Den udviklede hypertekst er blevet anvendt p{\aa} et kursus under Humanistisk Informatik p{\aa} Aalborg Universitet. Som forfatter til bogen har jeg fulgt projektet fra sidelinjen, og reflekterer i artiklen over forskellene mellem den oprindelige tekst og hyperteksten. Det er is{\ae}r processen at omskrive en eksisterende traditionel, line{\ae}r fagtekst til hypertekst, der diskuteres. Er det hensigtsm{\ae}ssigt at tage udgangspunkt i eksistrernde materiale, eller b{\o}r en hypertekst skabes fra grunden?",
  keywords = "hypertekst, line{\ae}r fort{\ae}lling, brugervenlighed, usability, hyper text",
  author = "Helle Frederiksen",
  year = "2004",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-7307-715-1",
  pages = "189--204",
  editor = "Bennedsen Ukendt and Georgsen Ukendt",
  booktitle = "Fleksibel l{\ae}ring og undervisning",
  publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

  }

  Frederiksen, H 2004, Fra Tekst til Hypertekst. i B Ukendt & G Ukendt (red), Fleksibel læring og undervisning: erfaringer, konsekvenser og muligheder med ikt. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, s. 189-204.

  Fra Tekst til Hypertekst. / Frederiksen, Helle.

  Fleksibel læring og undervisning: erfaringer, konsekvenser og muligheder med ikt. red. / Bennedsen Ukendt; Georgsen Ukendt. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2004. s. 189-204.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Fra Tekst til Hypertekst

  AU - Frederiksen, Helle

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - Udgangspunktet for denne artikel er en fagbog, som er blevet omskrevet til hypertekst. Det drejer sig om en introduktion til relationsdatabaser og systemudvikling. Den udviklede hypertekst er blevet anvendt på et kursus under Humanistisk Informatik på Aalborg Universitet. Som forfatter til bogen har jeg fulgt projektet fra sidelinjen, og reflekterer i artiklen over forskellene mellem den oprindelige tekst og hyperteksten. Det er især processen at omskrive en eksisterende traditionel, lineær fagtekst til hypertekst, der diskuteres. Er det hensigtsmæssigt at tage udgangspunkt i eksistrernde materiale, eller bør en hypertekst skabes fra grunden?

  AB - Udgangspunktet for denne artikel er en fagbog, som er blevet omskrevet til hypertekst. Det drejer sig om en introduktion til relationsdatabaser og systemudvikling. Den udviklede hypertekst er blevet anvendt på et kursus under Humanistisk Informatik på Aalborg Universitet. Som forfatter til bogen har jeg fulgt projektet fra sidelinjen, og reflekterer i artiklen over forskellene mellem den oprindelige tekst og hyperteksten. Det er især processen at omskrive en eksisterende traditionel, lineær fagtekst til hypertekst, der diskuteres. Er det hensigtsmæssigt at tage udgangspunkt i eksistrernde materiale, eller bør en hypertekst skabes fra grunden?

  KW - hypertekst

  KW - lineær fortælling

  KW - brugervenlighed

  KW - usability

  KW - hyper text

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 87-7307-715-1

  SP - 189

  EP - 204

  BT - Fleksibel læring og undervisning

  A2 - Ukendt, Bennedsen

  A2 - Ukendt, Georgsen

  PB - Aalborg Universitetsforlag

  CY - Aalborg

  ER -

  Frederiksen H. Fra Tekst til Hypertekst. I Ukendt B, Ukendt G, red., Fleksibel læring og undervisning: erfaringer, konsekvenser og muligheder med ikt. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2004. s. 189-204