Fra Kulturformidling til Kulturmødesteder: Social Interaktion med Kommunikationsnetværk

Roy Langer

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Resumé

  Roy Langer kortlægger i artiklen "Fra kulturformidling til kulturmødesteder: Social interarktion med kommunikationsnetværk" de regler, der konstituerer sprogspillet: "kommunikationsteorisk analyse af interkulturelle kulturmøder". Når man sammenligner massekommunikationen med netværkskommunikationen, så tydeliggøres også forskellen på den måde, hvorpå interaktionen mellem etniske grupper konceptualiseres. Massekommunikationen ser immigranter som en homogen gruppe, der direkte lader sig påvirke af relevante budskaber, bare formidlingsformer er adækvate og kanalerne rigtig valgte. Teorien om kommunikationsnetværk tager til gengæld udgangspunkt i, at migranter altid er tilknyttet forskellige netværk; gen-nem disse netværk modificeres, modereres eller afvises de udsendte informationer. Kommunikationsteoriernes metodologiske præmisser er bundet til forskellige sprogspil og benytter sig af de dertil hørende kommunikative strategier. Massekommunikation, informationsformidling, afsenderorientering og push-strategier udgør én klynge; netværks-kommunikation, kommunikationstilbud, modtagerorientering og pull-strategier en anden klynge. Modsætninger mellem kul-turformidlingens og kulturmødets kommunikationskoncept viser tilbage til det senmoderne samfunds syn på kultur og integration. Kulturel mangfoldighed kræver et sprog-spil og et integrationskoncept, der adskiller sig markant fra de sprogspil, der udspringer af fore-stillin-gen om nationalt homogene kulturer.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftBiblioteksarbejde
  Vol/bind24
  Udgave nummer70
  Sider (fra-til)13-27
  ISSN0106-2514
  StatusUdgivet - 2004

  Emneord

  • netværkskommunikation
  • kulturstudier

  Citer dette

  @article{2b95e7f052be11dba4bc000ea68e967b,
  title = "Fra Kulturformidling til Kulturm{\o}desteder: Social Interaktion med Kommunikationsnetv{\ae}rk",
  abstract = "Roy Langer kortl{\ae}gger i artiklen {"}Fra kulturformidling til kulturm{\o}desteder: Social interarktion med kommunikationsnetv{\ae}rk{"} de regler, der konstituerer sprogspillet: {"}kommunikationsteorisk analyse af interkulturelle kulturm{\o}der{"}. N{\aa}r man sammenligner massekommunikationen med netv{\ae}rkskommunikationen, s{\aa} tydeligg{\o}res ogs{\aa} forskellen p{\aa} den m{\aa}de, hvorp{\aa} interaktionen mellem etniske grupper konceptualiseres. Massekommunikationen ser immigranter som en homogen gruppe, der direkte lader sig p{\aa}virke af relevante budskaber, bare formidlingsformer er ad{\ae}kvate og kanalerne rigtig valgte. Teorien om kommunikationsnetv{\ae}rk tager til geng{\ae}ld udgangspunkt i, at migranter altid er tilknyttet forskellige netv{\ae}rk; gen-nem disse netv{\ae}rk modificeres, modereres eller afvises de udsendte informationer. Kommunikationsteoriernes metodologiske pr{\ae}misser er bundet til forskellige sprogspil og benytter sig af de dertil h{\o}rende kommunikative strategier. Massekommunikation, informationsformidling, afsenderorientering og push-strategier udg{\o}r {\'e}n klynge; netv{\ae}rks-kommunikation, kommunikationstilbud, modtagerorientering og pull-strategier en anden klynge. Mods{\ae}tninger mellem kul-turformidlingens og kulturm{\o}dets kommunikationskoncept viser tilbage til det senmoderne samfunds syn p{\aa} kultur og integration. Kulturel mangfoldighed kr{\ae}ver et sprog-spil og et integrationskoncept, der adskiller sig markant fra de sprogspil, der udspringer af fore-stillin-gen om nationalt homogene kulturer.",
  keywords = "netv{\ae}rkskommunikation, kulturstudier, communication networks, cultural studies",
  author = "Roy Langer",
  year = "2004",
  language = "Dansk",
  volume = "24",
  pages = "13--27",
  journal = "Biblioteksarbejde",
  issn = "0106-2514",
  number = "70",

  }

  Fra Kulturformidling til Kulturmødesteder : Social Interaktion med Kommunikationsnetværk. / Langer, Roy.

  I: Biblioteksarbejde, Bind 24, Nr. 70, 2004, s. 13-27.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - Fra Kulturformidling til Kulturmødesteder

  T2 - Social Interaktion med Kommunikationsnetværk

  AU - Langer, Roy

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - Roy Langer kortlægger i artiklen "Fra kulturformidling til kulturmødesteder: Social interarktion med kommunikationsnetværk" de regler, der konstituerer sprogspillet: "kommunikationsteorisk analyse af interkulturelle kulturmøder". Når man sammenligner massekommunikationen med netværkskommunikationen, så tydeliggøres også forskellen på den måde, hvorpå interaktionen mellem etniske grupper konceptualiseres. Massekommunikationen ser immigranter som en homogen gruppe, der direkte lader sig påvirke af relevante budskaber, bare formidlingsformer er adækvate og kanalerne rigtig valgte. Teorien om kommunikationsnetværk tager til gengæld udgangspunkt i, at migranter altid er tilknyttet forskellige netværk; gen-nem disse netværk modificeres, modereres eller afvises de udsendte informationer. Kommunikationsteoriernes metodologiske præmisser er bundet til forskellige sprogspil og benytter sig af de dertil hørende kommunikative strategier. Massekommunikation, informationsformidling, afsenderorientering og push-strategier udgør én klynge; netværks-kommunikation, kommunikationstilbud, modtagerorientering og pull-strategier en anden klynge. Modsætninger mellem kul-turformidlingens og kulturmødets kommunikationskoncept viser tilbage til det senmoderne samfunds syn på kultur og integration. Kulturel mangfoldighed kræver et sprog-spil og et integrationskoncept, der adskiller sig markant fra de sprogspil, der udspringer af fore-stillin-gen om nationalt homogene kulturer.

  AB - Roy Langer kortlægger i artiklen "Fra kulturformidling til kulturmødesteder: Social interarktion med kommunikationsnetværk" de regler, der konstituerer sprogspillet: "kommunikationsteorisk analyse af interkulturelle kulturmøder". Når man sammenligner massekommunikationen med netværkskommunikationen, så tydeliggøres også forskellen på den måde, hvorpå interaktionen mellem etniske grupper konceptualiseres. Massekommunikationen ser immigranter som en homogen gruppe, der direkte lader sig påvirke af relevante budskaber, bare formidlingsformer er adækvate og kanalerne rigtig valgte. Teorien om kommunikationsnetværk tager til gengæld udgangspunkt i, at migranter altid er tilknyttet forskellige netværk; gen-nem disse netværk modificeres, modereres eller afvises de udsendte informationer. Kommunikationsteoriernes metodologiske præmisser er bundet til forskellige sprogspil og benytter sig af de dertil hørende kommunikative strategier. Massekommunikation, informationsformidling, afsenderorientering og push-strategier udgør én klynge; netværks-kommunikation, kommunikationstilbud, modtagerorientering og pull-strategier en anden klynge. Modsætninger mellem kul-turformidlingens og kulturmødets kommunikationskoncept viser tilbage til det senmoderne samfunds syn på kultur og integration. Kulturel mangfoldighed kræver et sprog-spil og et integrationskoncept, der adskiller sig markant fra de sprogspil, der udspringer af fore-stillin-gen om nationalt homogene kulturer.

  KW - netværkskommunikation

  KW - kulturstudier

  KW - communication networks

  KW - cultural studies

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 24

  SP - 13

  EP - 27

  JO - Biblioteksarbejde

  JF - Biblioteksarbejde

  SN - 0106-2514

  IS - 70

  ER -