Fra interne udviklingsplaner til åben innovation med brug af Web 2.0 teknologi

Ada Scupola, Flemming Sørensen, Hanne Westh Nicolajsen

  Publikation: KonferencebidragPaperForskningpeer review

  Resumé

  Abstrakt: Artiklen handler om brugerinddragelse i service innovation. Der er fokus på idéfasen kombineret med anvendelse af kommunikationsteknologi og i særdeleshed webblogmediet. Behov som kreativitet, heterogenitet, engagement med mere diskuteres. Der afrapporteres fra et eksperiment på Roskilde Universitetsbibliotek, hvor en webblog blev anvendt til indsamling af idéer fra bibliotekets brugere. Konklusionen er, at webblog kan anvendes til brugerinddragelse og at der kan opnås meget forskelligartet input, fra deciderede forslag til ønsker og opfattelser. Webblog som medie til brugerinvolvering er nem og billig at anvende. Der kan nås bredt ud og der er ikke krav til typen af input. Herudover skabes en øget gennemsigtighed, der giver åben innovation nogle nye karaktertræk, således forandres kommunikationen såvel internt som eksternt, hvilket giver nogle ledelsesmæssige udfordringer, der skal tages højde for.
  OriginalsprogDansk
  Publikationsdato2009
  Antal sider23
  StatusUdgivet - 2009
  BegivenhedDet Danske Ledelsesakademis årlige konference - Odense, Danmark
  Varighed: 7 dec. 20098 dec. 2009
  Konferencens nummer: 4.

  Konference

  KonferenceDet Danske Ledelsesakademis årlige konference
  Nummer4.
  LandDanmark
  ByOdense
  Periode07/12/200908/12/2009

  Bibliografisk note

  Udgivet elektronisk på http://www.det-danske-ledelsesakademi.dk

  Emneord

  • Service Innovation
  • Blog
  • ICT
  • User-driven Innovation

  Citer dette

  Scupola, A., Sørensen, F., & Nicolajsen, H. W. (2009). Fra interne udviklingsplaner til åben innovation med brug af Web 2.0 teknologi. Afhandling præsenteret på Det Danske Ledelsesakademis årlige konference, Odense, Danmark.
  Scupola, Ada ; Sørensen, Flemming ; Nicolajsen, Hanne Westh. / Fra interne udviklingsplaner til åben innovation med brug af Web 2.0 teknologi. Afhandling præsenteret på Det Danske Ledelsesakademis årlige konference, Odense, Danmark.23 s.
  @conference{9e38cd10fc4111deb919000ea68e967b,
  title = "Fra interne udviklingsplaner til {\aa}ben innovation med brug af Web 2.0 teknologi",
  abstract = "Abstrakt: Artiklen handler om brugerinddragelse i service innovation. Der er fokus p{\aa} id{\'e}fasen kombineret med anvendelse af kommunikationsteknologi og i s{\ae}rdeleshed webblogmediet. Behov som kreativitet, heterogenitet, engagement med mere diskuteres. Der afrapporteres fra et eksperiment p{\aa} Roskilde Universitetsbibliotek, hvor en webblog blev anvendt til indsamling af id{\'e}er fra bibliotekets brugere. Konklusionen er, at webblog kan anvendes til brugerinddragelse og at der kan opn{\aa}s meget forskelligartet input, fra deciderede forslag til {\o}nsker og opfattelser. Webblog som medie til brugerinvolvering er nem og billig at anvende. Der kan n{\aa}s bredt ud og der er ikke krav til typen af input. Herudover skabes en {\o}get gennemsigtighed, der giver {\aa}ben innovation nogle nye karaktertr{\ae}k, s{\aa}ledes forandres kommunikationen s{\aa}vel internt som eksternt, hvilket giver nogle ledelsesm{\ae}ssige udfordringer, der skal tages h{\o}jde for.",
  keywords = "Service Innovation, Blog, ICT, User-driven Innovation",
  author = "Ada Scupola and Flemming S{\o}rensen and Nicolajsen, {Hanne Westh}",
  note = "Udgivet elektronisk p{\aa} http://www.det-danske-ledelsesakademi.dk; Det Danske Ledelsesakademis {\aa}rlige konference ; Conference date: 07-12-2009 Through 08-12-2009",
  year = "2009",
  language = "Dansk",

  }

  Scupola, A, Sørensen, F & Nicolajsen, HW 2009, 'Fra interne udviklingsplaner til åben innovation med brug af Web 2.0 teknologi' Paper fremlagt ved Det Danske Ledelsesakademis årlige konference, Odense, Danmark, 07/12/2009 - 08/12/2009, .

  Fra interne udviklingsplaner til åben innovation med brug af Web 2.0 teknologi. / Scupola, Ada; Sørensen, Flemming; Nicolajsen, Hanne Westh.

  2009. Afhandling præsenteret på Det Danske Ledelsesakademis årlige konference, Odense, Danmark.

  Publikation: KonferencebidragPaperForskningpeer review

  TY - CONF

  T1 - Fra interne udviklingsplaner til åben innovation med brug af Web 2.0 teknologi

  AU - Scupola, Ada

  AU - Sørensen, Flemming

  AU - Nicolajsen, Hanne Westh

  N1 - Udgivet elektronisk på http://www.det-danske-ledelsesakademi.dk

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Abstrakt: Artiklen handler om brugerinddragelse i service innovation. Der er fokus på idéfasen kombineret med anvendelse af kommunikationsteknologi og i særdeleshed webblogmediet. Behov som kreativitet, heterogenitet, engagement med mere diskuteres. Der afrapporteres fra et eksperiment på Roskilde Universitetsbibliotek, hvor en webblog blev anvendt til indsamling af idéer fra bibliotekets brugere. Konklusionen er, at webblog kan anvendes til brugerinddragelse og at der kan opnås meget forskelligartet input, fra deciderede forslag til ønsker og opfattelser. Webblog som medie til brugerinvolvering er nem og billig at anvende. Der kan nås bredt ud og der er ikke krav til typen af input. Herudover skabes en øget gennemsigtighed, der giver åben innovation nogle nye karaktertræk, således forandres kommunikationen såvel internt som eksternt, hvilket giver nogle ledelsesmæssige udfordringer, der skal tages højde for.

  AB - Abstrakt: Artiklen handler om brugerinddragelse i service innovation. Der er fokus på idéfasen kombineret med anvendelse af kommunikationsteknologi og i særdeleshed webblogmediet. Behov som kreativitet, heterogenitet, engagement med mere diskuteres. Der afrapporteres fra et eksperiment på Roskilde Universitetsbibliotek, hvor en webblog blev anvendt til indsamling af idéer fra bibliotekets brugere. Konklusionen er, at webblog kan anvendes til brugerinddragelse og at der kan opnås meget forskelligartet input, fra deciderede forslag til ønsker og opfattelser. Webblog som medie til brugerinvolvering er nem og billig at anvende. Der kan nås bredt ud og der er ikke krav til typen af input. Herudover skabes en øget gennemsigtighed, der giver åben innovation nogle nye karaktertræk, således forandres kommunikationen såvel internt som eksternt, hvilket giver nogle ledelsesmæssige udfordringer, der skal tages højde for.

  KW - Service Innovation

  KW - Blog

  KW - ICT

  KW - User-driven Innovation

  M3 - Paper

  ER -

  Scupola A, Sørensen F, Nicolajsen HW. Fra interne udviklingsplaner til åben innovation med brug af Web 2.0 teknologi. 2009. Afhandling præsenteret på Det Danske Ledelsesakademis årlige konference, Odense, Danmark.