Forvandling, fortælling og handling med mening

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Resumé

  Artiklen fokuserer på en række begreber og udviklinger hos Jerome Bruner og diskuterer de forskellige grundlag, som Jerome Bruner gennem tiderne har haft fokus på uden at noget grundlag på noget tidspunkt entydigt har været bestemmende.
  Jerome Bruner har bevæget sig fra at være orienteret mod perceptionspsykologi, over konstruktivisme til en art polyteoretisk tilgang i den sidste del af forfatterskaber. I denne sidste forbindelse sætter artiklen fokus på begreberne fortælling, mening, handling og dannelse. Hverdagslivet danner et spindelvæv i fremstillingen, som sammenbinder - netop som spindelvæv.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftKognition & Paedagogik
  Vol/bind25
  Udgave nummer97
  Sider (fra-til)24-37
  Antal sider14
  ISSN0906-6225
  StatusUdgivet - 10 sep. 2015

  Emneord

  • Jerome Bruner
  • handling
  • mening
  • fortælling

  Citer dette

  @article{fa585897911f49c388b7301f7896c438,
  title = "Forvandling, fort{\ae}lling og handling med mening",
  abstract = "Artiklen fokuserer p{\aa} en r{\ae}kke begreber og udviklinger hos Jerome Bruner og diskuterer de forskellige grundlag, som Jerome Bruner gennem tiderne har haft fokus p{\aa} uden at noget grundlag p{\aa} noget tidspunkt entydigt har v{\ae}ret bestemmende.Jerome Bruner har bev{\ae}get sig fra at v{\ae}re orienteret mod perceptionspsykologi, over konstruktivisme til en art polyteoretisk tilgang i den sidste del af forfatterskaber. I denne sidste forbindelse s{\ae}tter artiklen fokus p{\aa} begreberne fort{\ae}lling, mening, handling og dannelse. Hverdagslivet danner et spindelv{\ae}v i fremstillingen, som sammenbinder - netop som spindelv{\ae}v.",
  keywords = "Jerome Bruner, handling, mening, fort{\ae}lling",
  author = "S{\o}ren Dupont",
  year = "2015",
  month = "9",
  day = "10",
  language = "Dansk",
  volume = "25",
  pages = "24--37",
  journal = "Kognition & Paedagogik",
  issn = "0906-6225",
  publisher = "Dansk Psykologisk Forlag",
  number = "97",

  }

  Forvandling, fortælling og handling med mening. / Dupont, Søren.

  I: Kognition & Paedagogik, Bind 25, Nr. 97, 10.09.2015, s. 24-37.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - Forvandling, fortælling og handling med mening

  AU - Dupont, Søren

  PY - 2015/9/10

  Y1 - 2015/9/10

  N2 - Artiklen fokuserer på en række begreber og udviklinger hos Jerome Bruner og diskuterer de forskellige grundlag, som Jerome Bruner gennem tiderne har haft fokus på uden at noget grundlag på noget tidspunkt entydigt har været bestemmende.Jerome Bruner har bevæget sig fra at være orienteret mod perceptionspsykologi, over konstruktivisme til en art polyteoretisk tilgang i den sidste del af forfatterskaber. I denne sidste forbindelse sætter artiklen fokus på begreberne fortælling, mening, handling og dannelse. Hverdagslivet danner et spindelvæv i fremstillingen, som sammenbinder - netop som spindelvæv.

  AB - Artiklen fokuserer på en række begreber og udviklinger hos Jerome Bruner og diskuterer de forskellige grundlag, som Jerome Bruner gennem tiderne har haft fokus på uden at noget grundlag på noget tidspunkt entydigt har været bestemmende.Jerome Bruner har bevæget sig fra at være orienteret mod perceptionspsykologi, over konstruktivisme til en art polyteoretisk tilgang i den sidste del af forfatterskaber. I denne sidste forbindelse sætter artiklen fokus på begreberne fortælling, mening, handling og dannelse. Hverdagslivet danner et spindelvæv i fremstillingen, som sammenbinder - netop som spindelvæv.

  KW - Jerome Bruner

  KW - handling

  KW - mening

  KW - fortælling

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 25

  SP - 24

  EP - 37

  JO - Kognition & Paedagogik

  JF - Kognition & Paedagogik

  SN - 0906-6225

  IS - 97

  ER -