Forvaltning af forskningsdata

Jesper B. Thestrup, Filip Kruse, Lars Nondal, Bertil F. Dorch, Niels Jørgen Blaabjerg, Thea Drachen, Mikael Elbæk, Jeannette Ekstrøm, Ole Ellegaard, Karsten Kryger, Asger V. Larsen, Diba Markus, Anna Mette Morthorst, Erik Sonne, Sacha Zurcher, Ellen V. Knudsen, Mikkel Hvidtfeldt Andersen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

Resumé

Udgivelses stedKøbenhavn
    ForlagDEFF
    StatusUdgivet - 29 aug. 2013

Thestrup, Jesper B. ; Kruse, Filip ; Nondal, Lars ; Dorch, Bertil F. ; Blaabjerg, Niels Jørgen ; Drachen, Thea ; Elbæk, Mikael ; Ekstrøm, Jeannette ; Ellegaard, Ole ; Kryger, Karsten ; Larsen, Asger V. ; Markus, Diba ; Morthorst, Anna Mette ; Sonne, Erik ; Zurcher, Sacha ; Knudsen, Ellen V. ; Andersen, Mikkel Hvidtfeldt. / Forvaltning af forskningsdata : En undersøgelse af danske universiteters og forskningsråds praksisser, politik og visioner for lagring, langtidsbevaring, tilgængeliggørelse og deling af forskningsdata. København : DEFF, 2013. 28 s.
    @book{194f3f2e849d4433946a4c715f246474,
    title = "Forvaltning af forskningsdata: En unders{\o}gelse af danske universiteters og forskningsr{\aa}ds praksisser, politik og visioner for lagring, langtidsbevaring, tilg{\ae}ngeligg{\o}relse og deling af forskningsdata",
    abstract = "Rapporten beskriver, ud fra en interviewbaseret unders{\o}gelse, hvorledes de danske universiteter aktuelt forvalter forskningsdata, herunder hvordan disse bevares, tilg{\ae}ngeligg{\o}res for andre forskere og hvorledes de indg{\aa}r i universiteternes branding. Rapporten belyser videre, hvorledes forskningsr{\aa}d og fonde stiller sig til bevaring og deling af forskningsdata. Som del af unders{\o}gelsen er afholdt lokale workshops og et afsluttende seminar med forskere og andre akt{\o}rer for dels at kvalificere unders{\o}gelsens resultater, dels s{\ae}tte yderligere fokus p{\aa} omr{\aa}det. Rapporten konkluderer, at der s{\aa}vel er behov for at {\o}ge aktiviteterne p{\aa} dette omr{\aa}de som interesse for dette hos alle adspurgte akt{\o}rer, b{\aa}de p{\aa} lokalt og nationalt niveau.",
    author = "Thestrup, {Jesper B.} and Filip Kruse and Lars Nondal and Dorch, {Bertil F.} and Blaabjerg, {Niels J{\o}rgen} and Thea Drachen and Mikael Elb{\ae}k and Jeannette Ekstr{\o}m and Ole Ellegaard and Karsten Kryger and Larsen, {Asger V.} and Diba Markus and Morthorst, {Anna Mette} and Erik Sonne and Sacha Zurcher and Knudsen, {Ellen V.} and Andersen, {Mikkel Hvidtfeldt}",
    year = "2013",
    month = "8",
    day = "29",
    publisher = "DEFF",

Thestrup, JB, Kruse, F, Nondal, L, Dorch, BF, Blaabjerg, NJ, Drachen, T, Elbæk, M, Ekstrøm, J, Ellegaard, O, Kryger, K, Larsen, AV, Markus, D, Morthorst, AM, Sonne, E, Zurcher, S, Knudsen, EV & Andersen, MH 2013, Forvaltning af forskningsdata: En undersøgelse af danske universiteters og forskningsråds praksisser, politik og visioner for lagring, langtidsbevaring, tilgængeliggørelse og deling af forskningsdata. DEFF, København.

Forvaltning af forskningsdata : En undersøgelse af danske universiteters og forskningsråds praksisser, politik og visioner for lagring, langtidsbevaring, tilgængeliggørelse og deling af forskningsdata. / Thestrup, Jesper B. ; Kruse, Filip ; Nondal, Lars; Dorch, Bertil F. ; Blaabjerg, Niels Jørgen ; Drachen, Thea; Elbæk, Mikael ; Ekstrøm, Jeannette ; Ellegaard, Ole ; Kryger, Karsten ; Larsen, Asger V. ; Markus, Diba; Morthorst, Anna Mette ; Sonne, Erik ; Zurcher, Sacha; Knudsen, Ellen V. ; Andersen, Mikkel Hvidtfeldt.

København : DEFF, 2013. 28 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

TY - RPRT

T1 - Forvaltning af forskningsdata

T2 - En undersøgelse af danske universiteters og forskningsråds praksisser, politik og visioner for lagring, langtidsbevaring, tilgængeliggørelse og deling af forskningsdata

AU - Thestrup, Jesper B.

AU - Kruse, Filip

AU - Nondal, Lars

AU - Dorch, Bertil F.

AU - Blaabjerg, Niels Jørgen

AU - Drachen, Thea

AU - Elbæk, Mikael

AU - Ekstrøm, Jeannette

AU - Ellegaard, Ole

AU - Kryger, Karsten

AU - Larsen, Asger V.

AU - Markus, Diba

AU - Morthorst, Anna Mette

AU - Sonne, Erik

AU - Zurcher, Sacha

AU - Knudsen, Ellen V.

AU - Andersen, Mikkel Hvidtfeldt

PY - 2013/8/29

Y1 - 2013/8/29

N2 - Rapporten beskriver, ud fra en interviewbaseret undersøgelse, hvorledes de danske universiteter aktuelt forvalter forskningsdata, herunder hvordan disse bevares, tilgængeliggøres for andre forskere og hvorledes de indgår i universiteternes branding. Rapporten belyser videre, hvorledes forskningsråd og fonde stiller sig til bevaring og deling af forskningsdata. Som del af undersøgelsen er afholdt lokale workshops og et afsluttende seminar med forskere og andre aktører for dels at kvalificere undersøgelsens resultater, dels sætte yderligere fokus på området. Rapporten konkluderer, at der såvel er behov for at øge aktiviteterne på dette område som interesse for dette hos alle adspurgte aktører, både på lokalt og nationalt niveau.

AB - Rapporten beskriver, ud fra en interviewbaseret undersøgelse, hvorledes de danske universiteter aktuelt forvalter forskningsdata, herunder hvordan disse bevares, tilgængeliggøres for andre forskere og hvorledes de indgår i universiteternes branding. Rapporten belyser videre, hvorledes forskningsråd og fonde stiller sig til bevaring og deling af forskningsdata. Som del af undersøgelsen er afholdt lokale workshops og et afsluttende seminar med forskere og andre aktører for dels at kvalificere undersøgelsens resultater, dels sætte yderligere fokus på området. Rapporten konkluderer, at der såvel er behov for at øge aktiviteterne på dette område som interesse for dette hos alle adspurgte aktører, både på lokalt og nationalt niveau.

M3 - Rapport

BT - Forvaltning af forskningsdata