Forvaltere i frontlinjen: om kunsten at mestre modsætningsfyldte krav og konflikter

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

TidsskriftPolitica - Tidsskrift for politisk videnskab
Vol/bind50
Udgave nummer3
Sider (fra-til)308-325
ISSN0105-0710
StatusUdgivet - 2018

Bibliografisk note

• forvaltere
  • konflikter
  • byplanlægning

@article{e2d7c2e31a14445a80ce9b6989cb200f,
title = "Forvaltere i frontlinjen: om kunsten at mestre mods{\ae}tningsfyldte krav og konflikter",
abstract = "Nyere implementeringsforskning viser, at samspillet mellem frontmedarbejdere og m{\aa}lgruppen har stor betydning for, i hvilken grad en politik bliver implementeret. Derfor har frontforvalternes evne til b{\aa}de at sikre faglige hensyn s{\aa}vel som at facilitere involverende processer stor betydning, n{\aa}r der skal samarbejdes med borgerne. P{\aa} trods af den stigende interesse for samskabelse og interaktive processer fokuserer relativt f{\aa} studier p{\aa}, hvad der sker i praksis, n{\aa}r der skal opbygges tillid og medieres mellem konfliktende interesser. I denne artikel ser vi n{\ae}rmere p{\aa}, hvordan frontforvalterne oplever og h{\aa}ndterer konflikter i processer med samskabelse. Teoretisk tr{\ae}kker vi p{\aa} teorier om forvalterroller og konflikt, og empirisk bygger artiklen p{\aa} et studie af 16 frontmedarbejdere i byfornyelsesindsatser i Malm{\o} og K{\o}benhavn, der er kendetegnet ved aktiv borgerinvolvering.",
keywords = "forvaltere, konflikter, byplanl{\ae}gning",
author = "Annika Agger and Birgitte Poulsen",
note = "Vigtig note omkring artiklen: Ophavsretten tilh{\o}rer Politica. Materialet m{\aa} ikke bruges eller distribueres i kommercielt {\o}jemed.",
year = "2018",
volume = "50",
pages = "308--325",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
number = "3",

Forvaltere i frontlinjen : om kunsten at mestre modsætningsfyldte krav og konflikter. / Agger, Annika; Poulsen, Birgitte.

I: Politica - Tidsskrift for politisk videnskab, Bind 50, Nr. 3, 2018, s. 308-325.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Forvaltere i frontlinjen

T2 - om kunsten at mestre modsætningsfyldte krav og konflikter

AU - Agger, Annika

AU - Poulsen, Birgitte

N1 - Vigtig note omkring artiklen: Ophavsretten tilhører Politica. Materialet må ikke bruges eller distribueres i kommercielt øjemed.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Nyere implementeringsforskning viser, at samspillet mellem frontmedarbejdere og målgruppen har stor betydning for, i hvilken grad en politik bliver implementeret. Derfor har frontforvalternes evne til både at sikre faglige hensyn såvel som at facilitere involverende processer stor betydning, når der skal samarbejdes med borgerne. På trods af den stigende interesse for samskabelse og interaktive processer fokuserer relativt få studier på, hvad der sker i praksis, når der skal opbygges tillid og medieres mellem konfliktende interesser. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan frontforvalterne oplever og håndterer konflikter i processer med samskabelse. Teoretisk trækker vi på teorier om forvalterroller og konflikt, og empirisk bygger artiklen på et studie af 16 frontmedarbejdere i byfornyelsesindsatser i Malmø og København, der er kendetegnet ved aktiv borgerinvolvering.

AB - Nyere implementeringsforskning viser, at samspillet mellem frontmedarbejdere og målgruppen har stor betydning for, i hvilken grad en politik bliver implementeret. Derfor har frontforvalternes evne til både at sikre faglige hensyn såvel som at facilitere involverende processer stor betydning, når der skal samarbejdes med borgerne. På trods af den stigende interesse for samskabelse og interaktive processer fokuserer relativt få studier på, hvad der sker i praksis, når der skal opbygges tillid og medieres mellem konfliktende interesser. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan frontforvalterne oplever og håndterer konflikter i processer med samskabelse. Teoretisk trækker vi på teorier om forvalterroller og konflikt, og empirisk bygger artiklen på et studie af 16 frontmedarbejdere i byfornyelsesindsatser i Malmø og København, der er kendetegnet ved aktiv borgerinvolvering.

KW - forvaltere

KW - konflikter