Forskningsbaseret viden i massemedierne

Bente Kristiansen

Publikation: KonferencebidragPaperForskning

Resumé

Der er en stigende interesse for forskningsformidling i massemedierne, blandt såvel politikere som forskere. Men hvordan indgår forskningsbaseret viden i den nyhedsorienterede massekommunikation? Og hvilken plads har den, set i et demokrati-teoretisk perspektiv? Dette paper diskuterer præmisser for en undersøgelse af de demokratiske perspektiver ved forskningsformidling i massemedierne, dels hvilke aspekter af begrebet demokrati, der er relevante i denne sammenhæng, dels valg af metodiske og analytiske tilgange.

OriginalsprogDansk
Publikationsdato2006
Antal sider22
StatusUdgivet - 2006
BegivenhedSammenslutningen af medieforskere i Danmarks årsmøde - Ry, Danmark
Varighed: 1 nov. 20062 nov. 2006

Konference

KonferenceSammenslutningen af medieforskere i Danmarks årsmøde
LandDanmark
ByRy
Periode01/11/200602/11/2006

Citer dette

Kristiansen, B. (2006). Forskningsbaseret viden i massemedierne. Afhandling præsenteret på Sammenslutningen af medieforskere i Danmarks årsmøde, Ry, Danmark.
Kristiansen, Bente. / Forskningsbaseret viden i massemedierne. Afhandling præsenteret på Sammenslutningen af medieforskere i Danmarks årsmøde, Ry, Danmark.22 s.
@conference{7bb32680c74911dbbd5f000ea68e967b,
title = "Forskningsbaseret viden i massemedierne",
abstract = "Der er en stigende interesse for forskningsformidling i massemedierne, blandt s{\aa}vel politikere som forskere. Men hvordan indg{\aa}r forskningsbaseret viden i den nyhedsorienterede massekommunikation? Og hvilken plads har den, set i et demokrati-teoretisk perspektiv? Dette paper diskuterer pr{\ae}misser for en unders{\o}gelse af de demokratiske perspektiver ved forskningsformidling i massemedierne, dels hvilke aspekter af begrebet demokrati, der er relevante i denne sammenh{\ae}ng, dels valg af metodiske og analytiske tilgange.",
author = "Bente Kristiansen",
year = "2006",
language = "Dansk",
note = "Sammenslutningen af medieforskere i Danmarks {\aa}rsm{\o}de ; Conference date: 01-11-2006 Through 02-11-2006",

}

Kristiansen, B 2006, 'Forskningsbaseret viden i massemedierne' Paper fremlagt ved Sammenslutningen af medieforskere i Danmarks årsmøde, Ry, Danmark, 01/11/2006 - 02/11/2006, .

Forskningsbaseret viden i massemedierne. / Kristiansen, Bente.

2006. Afhandling præsenteret på Sammenslutningen af medieforskere i Danmarks årsmøde, Ry, Danmark.

Publikation: KonferencebidragPaperForskning

TY - CONF

T1 - Forskningsbaseret viden i massemedierne

AU - Kristiansen, Bente

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Der er en stigende interesse for forskningsformidling i massemedierne, blandt såvel politikere som forskere. Men hvordan indgår forskningsbaseret viden i den nyhedsorienterede massekommunikation? Og hvilken plads har den, set i et demokrati-teoretisk perspektiv? Dette paper diskuterer præmisser for en undersøgelse af de demokratiske perspektiver ved forskningsformidling i massemedierne, dels hvilke aspekter af begrebet demokrati, der er relevante i denne sammenhæng, dels valg af metodiske og analytiske tilgange.

AB - Der er en stigende interesse for forskningsformidling i massemedierne, blandt såvel politikere som forskere. Men hvordan indgår forskningsbaseret viden i den nyhedsorienterede massekommunikation? Og hvilken plads har den, set i et demokrati-teoretisk perspektiv? Dette paper diskuterer præmisser for en undersøgelse af de demokratiske perspektiver ved forskningsformidling i massemedierne, dels hvilke aspekter af begrebet demokrati, der er relevante i denne sammenhæng, dels valg af metodiske og analytiske tilgange.

M3 - Paper

ER -

Kristiansen B. Forskningsbaseret viden i massemedierne. 2006. Afhandling præsenteret på Sammenslutningen af medieforskere i Danmarks årsmøde, Ry, Danmark.