Foghs glemte tale

Jakob von Holderstein Holtermann

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

Resumé

De fraværende masseødelæggelsesvåben i Irak har fået statsministeren til at påstå at Danmark havde en ganske særlig begrundelse for at gå i krig: mens resten af koalitionen gjorde det fordi Saddam truede vores sikkerhed, gjorde vi det alene fordi han ikke samarbejde med FN.

Jeg viser at denne påstand er usand. Vores (officielle) grunde var præcis de samme som USA og Storbritannien. Det fremgår af den tale han holdt henvendt til den danske befolkning bare 15 minutter efter krigsbeslutningen var taget.

OriginalsprogDansk
TidsskriftWeekendavisen
Udgave nummer39
ISSN0106-4142
StatusUdgivet - 28 sep. 2007

Citer dette

Holtermann, J. V. H. (2007). Foghs glemte tale. Weekendavisen, (39).
Holtermann, Jakob von Holderstein. / Foghs glemte tale. I: Weekendavisen. 2007 ; Nr. 39.
@article{c1da84506dd411dc89fc000ea68e967b,
title = "Foghs glemte tale",
abstract = "De frav{\ae}rende masse{\o}del{\ae}ggelsesv{\aa}ben i Irak har f{\aa}et statsministeren til at p{\aa}st{\aa} at Danmark havde en ganske s{\ae}rlig begrundelse for at g{\aa} i krig: mens resten af koalitionen gjorde det fordi Saddam truede vores sikkerhed, gjorde vi det alene fordi han ikke samarbejde med FN.Jeg viser at denne p{\aa}stand er usand. Vores (officielle) grunde var pr{\ae}cis de samme som USA og Storbritannien. Det fremg{\aa}r af den tale han holdt henvendt til den danske befolkning bare 15 minutter efter krigsbeslutningen var taget.",
author = "Holtermann, {Jakob von Holderstein}",
year = "2007",
month = "9",
day = "28",
language = "Dansk",
journal = "Weekendavisen",
issn = "0106-4142",
publisher = "Berlingske Media A/S",
number = "39",

}

Holtermann, JVH 2007, 'Foghs glemte tale', Weekendavisen, nr. 39.

Foghs glemte tale. / Holtermann, Jakob von Holderstein.

I: Weekendavisen, Nr. 39, 28.09.2007.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

TY - INPR

T1 - Foghs glemte tale

AU - Holtermann, Jakob von Holderstein

PY - 2007/9/28

Y1 - 2007/9/28

N2 - De fraværende masseødelæggelsesvåben i Irak har fået statsministeren til at påstå at Danmark havde en ganske særlig begrundelse for at gå i krig: mens resten af koalitionen gjorde det fordi Saddam truede vores sikkerhed, gjorde vi det alene fordi han ikke samarbejde med FN.Jeg viser at denne påstand er usand. Vores (officielle) grunde var præcis de samme som USA og Storbritannien. Det fremgår af den tale han holdt henvendt til den danske befolkning bare 15 minutter efter krigsbeslutningen var taget.

AB - De fraværende masseødelæggelsesvåben i Irak har fået statsministeren til at påstå at Danmark havde en ganske særlig begrundelse for at gå i krig: mens resten af koalitionen gjorde det fordi Saddam truede vores sikkerhed, gjorde vi det alene fordi han ikke samarbejde med FN.Jeg viser at denne påstand er usand. Vores (officielle) grunde var præcis de samme som USA og Storbritannien. Det fremgår af den tale han holdt henvendt til den danske befolkning bare 15 minutter efter krigsbeslutningen var taget.

M3 - Bidrag til avis - Kronik

JO - Weekendavisen

JF - Weekendavisen

SN - 0106-4142

IS - 39

ER -

Holtermann JVH. Foghs glemte tale. Weekendavisen. 2007 sep 28;(39).