Firmaets Største Bedrift

Den hemmelige krig mod de danske kommunister

Peer Henrik Hansen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

  Resumé

  Denne bog giver et nyt indblik i de hemmelige aktiviteter, som blev udført i begge ender af det politiske spektrum i den kolde krigs første år. Bogen afdækker hemmelige private efterretningsorganisationers virksomhed og deres kontakt til statsmagten og de politiske partier. Peer Henrik Hansen fortæller, hvordan de tidligere modstandsfolk Arne Sejr og Niels Frommelt få år efter befrielsen etablerede deres såkaldte Firma for med støtte fra ledende danske politikere, Forsvarets Efterretningstjeneste og CIA at organisere en hemmelig krig mod Sovjetunionens danske støtter. Meget tyder på, at både kommunister og antikommunister "udkæmpede en række slag på en skjult front, som den almindelige dansker intet kendte til."
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagHøst
  Antal sider398
  ISBN (Trykt)87-638-0159-0
  StatusUdgivet - 2005

  Citer dette

  Hansen, Peer Henrik. / Firmaets Største Bedrift : Den hemmelige krig mod de danske kommunister. København : Høst, 2005. 398 s.
  @book{4277d67052c011dba4bc000ea68e967b,
  title = "Firmaets St{\o}rste Bedrift: Den hemmelige krig mod de danske kommunister",
  abstract = "Denne bog giver et nyt indblik i de hemmelige aktiviteter, som blev udf{\o}rt i begge ender af det politiske spektrum i den kolde krigs f{\o}rste {\aa}r. Bogen afd{\ae}kker hemmelige private efterretningsorganisationers virksomhed og deres kontakt til statsmagten og de politiske partier. Peer Henrik Hansen fort{\ae}ller, hvordan de tidligere modstandsfolk Arne Sejr og Niels Frommelt f{\aa} {\aa}r efter befrielsen etablerede deres s{\aa}kaldte Firma for med st{\o}tte fra ledende danske politikere, Forsvarets Efterretningstjeneste og CIA at organisere en hemmelig krig mod Sovjetunionens danske st{\o}tter. Meget tyder p{\aa}, at b{\aa}de kommunister og antikommunister {"}udk{\ae}mpede en r{\ae}kke slag p{\aa} en skjult front, som den almindelige dansker intet kendte til.{"}",
  author = "Hansen, {Peer Henrik}",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-638-0159-0",
  publisher = "H{\o}st",

  }

  Firmaets Største Bedrift : Den hemmelige krig mod de danske kommunister. / Hansen, Peer Henrik.

  København : Høst, 2005. 398 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

  TY - BOOK

  T1 - Firmaets Største Bedrift

  T2 - Den hemmelige krig mod de danske kommunister

  AU - Hansen, Peer Henrik

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Denne bog giver et nyt indblik i de hemmelige aktiviteter, som blev udført i begge ender af det politiske spektrum i den kolde krigs første år. Bogen afdækker hemmelige private efterretningsorganisationers virksomhed og deres kontakt til statsmagten og de politiske partier. Peer Henrik Hansen fortæller, hvordan de tidligere modstandsfolk Arne Sejr og Niels Frommelt få år efter befrielsen etablerede deres såkaldte Firma for med støtte fra ledende danske politikere, Forsvarets Efterretningstjeneste og CIA at organisere en hemmelig krig mod Sovjetunionens danske støtter. Meget tyder på, at både kommunister og antikommunister "udkæmpede en række slag på en skjult front, som den almindelige dansker intet kendte til."

  AB - Denne bog giver et nyt indblik i de hemmelige aktiviteter, som blev udført i begge ender af det politiske spektrum i den kolde krigs første år. Bogen afdækker hemmelige private efterretningsorganisationers virksomhed og deres kontakt til statsmagten og de politiske partier. Peer Henrik Hansen fortæller, hvordan de tidligere modstandsfolk Arne Sejr og Niels Frommelt få år efter befrielsen etablerede deres såkaldte Firma for med støtte fra ledende danske politikere, Forsvarets Efterretningstjeneste og CIA at organisere en hemmelig krig mod Sovjetunionens danske støtter. Meget tyder på, at både kommunister og antikommunister "udkæmpede en række slag på en skjult front, som den almindelige dansker intet kendte til."

  M3 - Bog

  SN - 87-638-0159-0

  BT - Firmaets Største Bedrift

  PB - Høst

  CY - København

  ER -