Finanskrisemonstret og de brave danskere

En framinganalyse af danske avisers fremstilling af finanskrisen

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Finanskrisen omtales i nyhedsugen 2012 i alle aviser i mange forskellige sammenhænge. Men den ser forskellige ud alt efter hvem der berøres - om det er os i Danmark eller de andre i f.eks. Sydeuropa. I hovedtræk beskrives krisen som et udefrakommende fænomen, der har ramt det danske samfund med omfattende ødelæggelser. Danskerne beskrives som handlekraftige overfor krisen, hvor erhvervslivet og politikere finder nye forretningsmodeller samt nødvendige finanspolitiske tiltag frem for at kæmpe landet ud af krisen. Omvendt beskrives krisens arnested ofte at være i andre dele af verdenen, hvor særligt Sydeuropas håbløse økonomi er den direkte årsag til den danske krise. Krisebeskrivelsen er tro mod den herskende finansielle logik, og intetsteds betegnes krisen som et ægtefødt barn af den kapitalistiske verdensorden, men snarere som et irrationelt element, et monster født i andre dele af verdenen.
OriginalsprogDansk
TitelDen fælles dagsorden og alle de andre : En nyhedsugeanalyse af medieindhold, mediebrug og medieforventninger
RedaktørerMark Blach-Ørsten, Ida Willig
Antal sider19
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagSamfundslitteratur
Publikationsdato1 nov. 2016
Sider195-213
ISBN (Trykt) 9788759322116
StatusUdgivet - 1 nov. 2016
NavnMedier, Kommunikation, Journalistik
Vol/bind10
ISSN1904-271X

Citer dette

Jørndrup, H. (2016). Finanskrisemonstret og de brave danskere: En framinganalyse af danske avisers fremstilling af finanskrisen. I M. Blach-Ørsten, & I. Willig (red.), Den fælles dagsorden og alle de andre: En nyhedsugeanalyse af medieindhold, mediebrug og medieforventninger (s. 195-213). Frederiksberg: Samfundslitteratur. Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind. 10
Jørndrup, Hanne. / Finanskrisemonstret og de brave danskere : En framinganalyse af danske avisers fremstilling af finanskrisen. Den fælles dagsorden og alle de andre: En nyhedsugeanalyse af medieindhold, mediebrug og medieforventninger. red. / Mark Blach-Ørsten ; Ida Willig. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2016. s. 195-213 (Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind 10).
@inbook{097d447b9c7b4c20874161a78f19a6c2,
title = "Finanskrisemonstret og de brave danskere: En framinganalyse af danske avisers fremstilling af finanskrisen",
abstract = "Finanskrisen omtales i nyhedsugen 2012 i alle aviser i mange forskellige sammenh{\ae}nge. Men den ser forskellige ud alt efter hvem der ber{\o}res - om det er os i Danmark eller de andre i f.eks. Sydeuropa. I hovedtr{\ae}k beskrives krisen som et udefrakommende f{\ae}nomen, der har ramt det danske samfund med omfattende {\o}del{\ae}ggelser. Danskerne beskrives som handlekraftige overfor krisen, hvor erhvervslivet og politikere finder nye forretningsmodeller samt n{\o}dvendige finanspolitiske tiltag frem for at k{\ae}mpe landet ud af krisen. Omvendt beskrives krisens arnested ofte at v{\ae}re i andre dele af verdenen, hvor s{\ae}rligt Sydeuropas h{\aa}bl{\o}se {\o}konomi er den direkte {\aa}rsag til den danske krise. Krisebeskrivelsen er tro mod den herskende finansielle logik, og intetsteds betegnes krisen som et {\ae}gtef{\o}dt barn af den kapitalistiske verdensorden, men snarere som et irrationelt element, et monster f{\o}dt i andre dele af verdenen.",
author = "Hanne J{\o}rndrup",
year = "2016",
month = "11",
day = "1",
language = "Dansk",
isbn = "9788759322116",
pages = "195--213",
editor = "Blach-{\O}rsten, {Mark } and Ida Willig",
booktitle = "Den f{\ae}lles dagsorden og alle de andre",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

Jørndrup, H 2016, Finanskrisemonstret og de brave danskere: En framinganalyse af danske avisers fremstilling af finanskrisen. i M Blach-Ørsten & I Willig (red), Den fælles dagsorden og alle de andre: En nyhedsugeanalyse af medieindhold, mediebrug og medieforventninger. Samfundslitteratur, Frederiksberg, Medier, Kommunikation, Journalistik , bind 10, s. 195-213.

Finanskrisemonstret og de brave danskere : En framinganalyse af danske avisers fremstilling af finanskrisen. / Jørndrup, Hanne.

Den fælles dagsorden og alle de andre: En nyhedsugeanalyse af medieindhold, mediebrug og medieforventninger. red. / Mark Blach-Ørsten; Ida Willig. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2016. s. 195-213 (Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind 10).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Finanskrisemonstret og de brave danskere

T2 - En framinganalyse af danske avisers fremstilling af finanskrisen

AU - Jørndrup, Hanne

PY - 2016/11/1

Y1 - 2016/11/1

N2 - Finanskrisen omtales i nyhedsugen 2012 i alle aviser i mange forskellige sammenhænge. Men den ser forskellige ud alt efter hvem der berøres - om det er os i Danmark eller de andre i f.eks. Sydeuropa. I hovedtræk beskrives krisen som et udefrakommende fænomen, der har ramt det danske samfund med omfattende ødelæggelser. Danskerne beskrives som handlekraftige overfor krisen, hvor erhvervslivet og politikere finder nye forretningsmodeller samt nødvendige finanspolitiske tiltag frem for at kæmpe landet ud af krisen. Omvendt beskrives krisens arnested ofte at være i andre dele af verdenen, hvor særligt Sydeuropas håbløse økonomi er den direkte årsag til den danske krise. Krisebeskrivelsen er tro mod den herskende finansielle logik, og intetsteds betegnes krisen som et ægtefødt barn af den kapitalistiske verdensorden, men snarere som et irrationelt element, et monster født i andre dele af verdenen.

AB - Finanskrisen omtales i nyhedsugen 2012 i alle aviser i mange forskellige sammenhænge. Men den ser forskellige ud alt efter hvem der berøres - om det er os i Danmark eller de andre i f.eks. Sydeuropa. I hovedtræk beskrives krisen som et udefrakommende fænomen, der har ramt det danske samfund med omfattende ødelæggelser. Danskerne beskrives som handlekraftige overfor krisen, hvor erhvervslivet og politikere finder nye forretningsmodeller samt nødvendige finanspolitiske tiltag frem for at kæmpe landet ud af krisen. Omvendt beskrives krisens arnested ofte at være i andre dele af verdenen, hvor særligt Sydeuropas håbløse økonomi er den direkte årsag til den danske krise. Krisebeskrivelsen er tro mod den herskende finansielle logik, og intetsteds betegnes krisen som et ægtefødt barn af den kapitalistiske verdensorden, men snarere som et irrationelt element, et monster født i andre dele af verdenen.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788759322116

SP - 195

EP - 213

BT - Den fælles dagsorden og alle de andre

A2 - Blach-Ørsten, Mark

A2 - Willig, Ida

PB - Samfundslitteratur

CY - Frederiksberg

ER -

Jørndrup H. Finanskrisemonstret og de brave danskere: En framinganalyse af danske avisers fremstilling af finanskrisen. I Blach-Ørsten M, Willig I, red., Den fælles dagsorden og alle de andre: En nyhedsugeanalyse af medieindhold, mediebrug og medieforventninger. Frederiksberg: Samfundslitteratur. 2016. s. 195-213. (Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind 10).