Feminister i Diasporaen: Ven eller fjende?

Connie Carøe Christiansen

Publikation: Bidrag til tidsskriftAnmeldelseForskning

Resumé

Bidragets oversatte titelFeminister i Diasporaen: Ven eller fjende?
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftKvinder, Køn og Forskning
Vol/bind19
Udgave nummer2-3
Sider (fra-til)97-99
ISSN0907-6182
StatusUdgivet - sep. 2010

Bibliografisk note

anmeldelse af bog

• krig
  • migration
  • fredsarbejde
  • køn

Christiansen, C. C. (2010). Feminists in the Diaspora: Friend or foe? Kvinder, Køn og Forskning, 19(2-3), 97-99.
Christiansen, Connie Carøe. / Feminists in the Diaspora : Friend or foe?. I: Kvinder, Køn og Forskning. 2010 ; Bind 19, Nr. 2-3. s. 97-99.
@article{a91ada7059bb11df91ae000ea68e967b,
title = "Feminists in the Diaspora: Friend or foe?",
abstract = "Anmeldelse af 'Women and war in the Middle East. Transnational perspectives. Zed Books, 2009. Bogens id{\'e} er kort fortalt at kombinere indsigter fra teori om sikkerhedsligg{\o}relse med transnationale migrationsstudier i et k{\o}nsperspektiv. En v{\ae}sentlig del af problematikken handler derfor om den mobilisering og indblanding i post-konflikt, som diaspora-befolkninger i Europa og USA ud{\o}ver i hhv. Irak og Pal{\ae}stina. Bogens {\ae}rinde er h{\o}j-aktuelt, og bidragene leverer et tiltr{\ae}ngt indblik i, hvordan kvinder agerer under krig, konflikt og fredsarbejde, ved hj{\ae}lp af perspektivet fra transnationale migrationsstudier.",
keywords = "krig, migration, fredsarbejde, k{\o}n, war, migration, peace building, gender",
author = "Christiansen, {Connie Car{\o}e}",
note = "anmeldelse af bog",
year = "2010",
month = "9",
language = "English",
volume = "19",
pages = "97--99",
journal = "Kvinder, K{\o}n & Forskning",
issn = "0907-6182",
publisher = "Foreningen for K{\o}nsforskning",
number = "2-3",

Christiansen, CC 2010, 'Feminists in the Diaspora: Friend or foe?' Kvinder, Køn og Forskning, bind 19, nr. 2-3, s. 97-99.

Feminists in the Diaspora : Friend or foe? / Christiansen, Connie Carøe.

I: Kvinder, Køn og Forskning, Bind 19, Nr. 2-3, 09.2010, s. 97-99.

Publikation: Bidrag til tidsskriftAnmeldelseForskning

TY - JOUR

T1 - Feminists in the Diaspora

T2 - Friend or foe?

AU - Christiansen, Connie Carøe

N1 - anmeldelse af bog

PY - 2010/9

Y1 - 2010/9

N2 - Anmeldelse af 'Women and war in the Middle East. Transnational perspectives. Zed Books, 2009. Bogens idé er kort fortalt at kombinere indsigter fra teori om sikkerhedsliggørelse med transnationale migrationsstudier i et kønsperspektiv. En væsentlig del af problematikken handler derfor om den mobilisering og indblanding i post-konflikt, som diaspora-befolkninger i Europa og USA udøver i hhv. Irak og Palæstina. Bogens ærinde er høj-aktuelt, og bidragene leverer et tiltrængt indblik i, hvordan kvinder agerer under krig, konflikt og fredsarbejde, ved hjælp af perspektivet fra transnationale migrationsstudier.

AB - Anmeldelse af 'Women and war in the Middle East. Transnational perspectives. Zed Books, 2009. Bogens idé er kort fortalt at kombinere indsigter fra teori om sikkerhedsliggørelse med transnationale migrationsstudier i et kønsperspektiv. En væsentlig del af problematikken handler derfor om den mobilisering og indblanding i post-konflikt, som diaspora-befolkninger i Europa og USA udøver i hhv. Irak og Palæstina. Bogens ærinde er høj-aktuelt, og bidragene leverer et tiltrængt indblik i, hvordan kvinder agerer under krig, konflikt og fredsarbejde, ved hjælp af perspektivet fra transnationale migrationsstudier.

KW - krig

KW - migration

KW - fredsarbejde

KW - køn