Feminister i Diasporaen: Ven eller fjende?

Connie Carøe Christiansen

Publikation: Bidrag til tidsskriftAnmeldelseForskning

Resumé

Anmeldelse af 'Women and war in the Middle East. Transnational perspectives. Zed Books, 2009. Bogens idé er kort fortalt at kombinere indsigter fra teori om sikkerhedsliggørelse med transnationale migrationsstudier i et kønsperspektiv. En væsentlig del af problematikken handler derfor om den mobilisering og indblanding i post-konflikt, som diaspora-befolkninger i Europa og USA udøver i hhv. Irak og Palæstina. Bogens ærinde er høj-aktuelt, og bidragene leverer et tiltrængt indblik i, hvordan kvinder agerer under krig, konflikt og fredsarbejde, ved hjælp af perspektivet fra transnationale migrationsstudier.
Bidragets oversatte titelFeminister i Diasporaen: Ven eller fjende?
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftKvinder, Køn og Forskning
Vol/bind19
Udgave nummer2-3
Sider (fra-til)97-99
Antal sider3
ISSN0907-6182
StatusUdgivet - sep. 2010

Bibliografisk note

anmeldelse af bog

Emneord

  • krig
  • migration
  • fredsarbejde
  • køn

Citer dette

Christiansen, C. C. (2010). Feminists in the Diaspora: Friend or foe? Kvinder, Køn og Forskning, 19(2-3), 97-99.
Christiansen, Connie Carøe. / Feminists in the Diaspora : Friend or foe?. I: Kvinder, Køn og Forskning. 2010 ; Bind 19, Nr. 2-3. s. 97-99.
@article{a91ada7059bb11df91ae000ea68e967b,
title = "Feminists in the Diaspora: Friend or foe?",
abstract = "Anmeldelse af 'Women and war in the Middle East. Transnational perspectives. Zed Books, 2009. Bogens id{\'e} er kort fortalt at kombinere indsigter fra teori om sikkerhedsligg{\o}relse med transnationale migrationsstudier i et k{\o}nsperspektiv. En v{\ae}sentlig del af problematikken handler derfor om den mobilisering og indblanding i post-konflikt, som diaspora-befolkninger i Europa og USA ud{\o}ver i hhv. Irak og Pal{\ae}stina. Bogens {\ae}rinde er h{\o}j-aktuelt, og bidragene leverer et tiltr{\ae}ngt indblik i, hvordan kvinder agerer under krig, konflikt og fredsarbejde, ved hj{\ae}lp af perspektivet fra transnationale migrationsstudier.",
keywords = "krig, migration, fredsarbejde, k{\o}n, war, migration, peace building, gender",
author = "Christiansen, {Connie Car{\o}e}",
note = "anmeldelse af bog",
year = "2010",
month = "9",
language = "English",
volume = "19",
pages = "97--99",
journal = "Kvinder, K{\o}n & Forskning",
issn = "0907-6182",
publisher = "Foreningen for K{\o}nsforskning",
number = "2-3",

}

Christiansen, CC 2010, 'Feminists in the Diaspora: Friend or foe?' Kvinder, Køn og Forskning, bind 19, nr. 2-3, s. 97-99.

Feminists in the Diaspora : Friend or foe? / Christiansen, Connie Carøe.

I: Kvinder, Køn og Forskning, Bind 19, Nr. 2-3, 09.2010, s. 97-99.

Publikation: Bidrag til tidsskriftAnmeldelseForskning

TY - JOUR

T1 - Feminists in the Diaspora

T2 - Friend or foe?

AU - Christiansen, Connie Carøe

N1 - anmeldelse af bog

PY - 2010/9

Y1 - 2010/9

N2 - Anmeldelse af 'Women and war in the Middle East. Transnational perspectives. Zed Books, 2009. Bogens idé er kort fortalt at kombinere indsigter fra teori om sikkerhedsliggørelse med transnationale migrationsstudier i et kønsperspektiv. En væsentlig del af problematikken handler derfor om den mobilisering og indblanding i post-konflikt, som diaspora-befolkninger i Europa og USA udøver i hhv. Irak og Palæstina. Bogens ærinde er høj-aktuelt, og bidragene leverer et tiltrængt indblik i, hvordan kvinder agerer under krig, konflikt og fredsarbejde, ved hjælp af perspektivet fra transnationale migrationsstudier.

AB - Anmeldelse af 'Women and war in the Middle East. Transnational perspectives. Zed Books, 2009. Bogens idé er kort fortalt at kombinere indsigter fra teori om sikkerhedsliggørelse med transnationale migrationsstudier i et kønsperspektiv. En væsentlig del af problematikken handler derfor om den mobilisering og indblanding i post-konflikt, som diaspora-befolkninger i Europa og USA udøver i hhv. Irak og Palæstina. Bogens ærinde er høj-aktuelt, og bidragene leverer et tiltrængt indblik i, hvordan kvinder agerer under krig, konflikt og fredsarbejde, ved hjælp af perspektivet fra transnationale migrationsstudier.

KW - krig

KW - migration

KW - fredsarbejde

KW - køn

KW - war, migration, peace building, gender

M3 - Literature review

VL - 19

SP - 97

EP - 99

JO - Kvinder, Køn & Forskning

JF - Kvinder, Køn & Forskning

SN - 0907-6182

IS - 2-3

ER -