Fangererhverv, fiskeri og lokaløkonomi i Grønland

Rasmus Ole Rasmussen

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

  Resumé

  Fangererhvervet i Grønland er under pres, og det er ikke blevet mindre de senere år, hvor erhvervet er blevet stillet overfor nye udfordringer. Artiklen analyserer, på baggrund af en omfattende registerbaseret analyse suppleret med en tilsvarende omfattende spørgeskemaundersøgelse, hvorledes disse forandringer har indflydelse på relationerne mellem den formelle og den informelle økonomi, samt hvorledes de regionale konsekvenser blandt andet omfatter en stigende fattigdom blandt specielt unge fangere i de mindre bygder.

  OriginalsprogDansk
  TidsskriftSamfundsøkonomen
  Udgave nummer1
  Sider (fra-til)25-28
  Antal sider4
  ISSN0108-3937
  StatusUdgivet - 2007

  Emneord

  • fangererhverv
  • fiskere
  • informel økonomi

  Citer dette

  Rasmussen, Rasmus Ole. / Fangererhverv, fiskeri og lokaløkonomi i Grønland. I: Samfundsøkonomen. 2007 ; Nr. 1. s. 25-28.
  @article{04409f30e77711db8174000ea68e967b,
  title = "Fangererhverv, fiskeri og lokal{\o}konomi i Gr{\o}nland",
  abstract = "Fangererhvervet i Gr{\o}nland er under pres, og det er ikke blevet mindre de senere {\aa}r, hvor erhvervet er blevet stillet overfor nye udfordringer. Artiklen analyserer, p{\aa} baggrund af en omfattende registerbaseret analyse suppleret med en tilsvarende omfattende sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse, hvorledes disse forandringer har indflydelse p{\aa} relationerne mellem den formelle og den informelle {\o}konomi, samt hvorledes de regionale konsekvenser blandt andet omfatter en stigende fattigdom blandt specielt unge fangere i de mindre bygder.",
  keywords = "fangererhverv, fiskere, informel {\o}konomi, hunters, fisheries, informal economy",
  author = "Rasmussen, {Rasmus Ole}",
  year = "2007",
  language = "Dansk",
  pages = "25--28",
  journal = "Samfundsoekonomen",
  issn = "0108-3937",
  publisher = "Danmarks Jurist- og Oekonomforbund",
  number = "1",

  }

  Fangererhverv, fiskeri og lokaløkonomi i Grønland. / Rasmussen, Rasmus Ole.

  I: Samfundsøkonomen, Nr. 1, 2007, s. 25-28.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

  TY - JOUR

  T1 - Fangererhverv, fiskeri og lokaløkonomi i Grønland

  AU - Rasmussen, Rasmus Ole

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Fangererhvervet i Grønland er under pres, og det er ikke blevet mindre de senere år, hvor erhvervet er blevet stillet overfor nye udfordringer. Artiklen analyserer, på baggrund af en omfattende registerbaseret analyse suppleret med en tilsvarende omfattende spørgeskemaundersøgelse, hvorledes disse forandringer har indflydelse på relationerne mellem den formelle og den informelle økonomi, samt hvorledes de regionale konsekvenser blandt andet omfatter en stigende fattigdom blandt specielt unge fangere i de mindre bygder.

  AB - Fangererhvervet i Grønland er under pres, og det er ikke blevet mindre de senere år, hvor erhvervet er blevet stillet overfor nye udfordringer. Artiklen analyserer, på baggrund af en omfattende registerbaseret analyse suppleret med en tilsvarende omfattende spørgeskemaundersøgelse, hvorledes disse forandringer har indflydelse på relationerne mellem den formelle og den informelle økonomi, samt hvorledes de regionale konsekvenser blandt andet omfatter en stigende fattigdom blandt specielt unge fangere i de mindre bygder.

  KW - fangererhverv

  KW - fiskere

  KW - informel økonomi

  KW - hunters

  KW - fisheries

  KW - informal economy

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 25

  EP - 28

  JO - Samfundsoekonomen

  JF - Samfundsoekonomen

  SN - 0108-3937

  IS - 1

  ER -