Facebook-debatter

Hvem sætter dagsordenen?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Facebook’s demokratiske potentiale er stort, og både danske læsere og danske medier har i stor grad adopteret Facebook. Det giver adgang til brugere og disse kan engageres især via kommentarsporet på de historier, medierne slår op på Facebook. Med afsæt i 149 Facebook-opslag og deres tilhørende 3800 kommentarer, samt ud fra begrebet ’civic agency’, undersøger vi i dette kapitel om brugerne er med til at sætte dagsordenen på det sociale medie, og om brugerne dermed er i gang med at overtage nogle af de journalistiske kernefunktioner – fx magtkritik og rapportering af nye informationer - som ellers har været forbeholdt medierne. Overordnet kan vi konkludere at debattonen på de sociale medier er relativt neutral, at brugerne faktisk mener noget, når de debatterer. Desuden kan vi konkludere, at medierne endnu ikke behøver at frygte, at Facebook-debattører fratager journalisterne deres levebrød.
OriginalsprogDansk
TitelDen fælles dagsorden og alle de andre
RedaktørerIda Willig, Mark Blach-Ørsten
Antal sider22
ForlagSamfundslitteratur
Publikationsdato15 nov. 2016
Sider83-105
ISBN (Trykt)9788759322116
ISBN (Elektronisk)9788759327166
StatusUdgivet - 15 nov. 2016
NavnMedier, Kommunikation, Journalistik
Vol/bind10
ISSN1904-271X

Citer dette

Hartley, J. M., & Eberholst, M. K. (2016). Facebook-debatter: Hvem sætter dagsordenen? I I. Willig, & M. Blach-Ørsten (red.), Den fælles dagsorden og alle de andre (s. 83-105). Samfundslitteratur. Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind. 10
Hartley, Jannie Møller ; Eberholst, Mads Kæmsgaard. / Facebook-debatter : Hvem sætter dagsordenen?. Den fælles dagsorden og alle de andre. red. / Ida Willig ; Mark Blach-Ørsten. Samfundslitteratur, 2016. s. 83-105 (Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind 10).
@inbook{6316b7b6e78244a883a4014e339f6160,
title = "Facebook-debatter: Hvem s{\ae}tter dagsordenen?",
abstract = "Facebook’s demokratiske potentiale er stort, og b{\aa}de danske l{\ae}sere og danske medier har i stor grad adopteret Facebook. Det giver adgang til brugere og disse kan engageres is{\ae}r via kommentarsporet p{\aa} de historier, medierne sl{\aa}r op p{\aa} Facebook. Med afs{\ae}t i 149 Facebook-opslag og deres tilh{\o}rende 3800 kommentarer, samt ud fra begrebet ’civic agency’, unders{\o}ger vi i dette kapitel om brugerne er med til at s{\ae}tte dagsordenen p{\aa} det sociale medie, og om brugerne dermed er i gang med at overtage nogle af de journalistiske kernefunktioner – fx magtkritik og rapportering af nye informationer - som ellers har v{\ae}ret forbeholdt medierne. Overordnet kan vi konkludere at debattonen p{\aa} de sociale medier er relativt neutral, at brugerne faktisk mener noget, n{\aa}r de debatterer. Desuden kan vi konkludere, at medierne endnu ikke beh{\o}ver at frygte, at Facebook-debatt{\o}rer fratager journalisterne deres levebr{\o}d.",
author = "Hartley, {Jannie M{\o}ller} and Eberholst, {Mads K{\ae}msgaard}",
year = "2016",
month = "11",
day = "15",
language = "Dansk",
isbn = "9788759322116",
pages = "83--105",
editor = "Ida Willig and Mark Blach-{\O}rsten",
booktitle = "Den f{\ae}lles dagsorden og alle de andre",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

Hartley, JM & Eberholst, MK 2016, Facebook-debatter: Hvem sætter dagsordenen? i I Willig & M Blach-Ørsten (red), Den fælles dagsorden og alle de andre. Samfundslitteratur, Medier, Kommunikation, Journalistik , bind 10, s. 83-105.

Facebook-debatter : Hvem sætter dagsordenen? / Hartley, Jannie Møller; Eberholst, Mads Kæmsgaard.

Den fælles dagsorden og alle de andre. red. / Ida Willig; Mark Blach-Ørsten. Samfundslitteratur, 2016. s. 83-105 (Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind 10).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Facebook-debatter

T2 - Hvem sætter dagsordenen?

AU - Hartley, Jannie Møller

AU - Eberholst, Mads Kæmsgaard

PY - 2016/11/15

Y1 - 2016/11/15

N2 - Facebook’s demokratiske potentiale er stort, og både danske læsere og danske medier har i stor grad adopteret Facebook. Det giver adgang til brugere og disse kan engageres især via kommentarsporet på de historier, medierne slår op på Facebook. Med afsæt i 149 Facebook-opslag og deres tilhørende 3800 kommentarer, samt ud fra begrebet ’civic agency’, undersøger vi i dette kapitel om brugerne er med til at sætte dagsordenen på det sociale medie, og om brugerne dermed er i gang med at overtage nogle af de journalistiske kernefunktioner – fx magtkritik og rapportering af nye informationer - som ellers har været forbeholdt medierne. Overordnet kan vi konkludere at debattonen på de sociale medier er relativt neutral, at brugerne faktisk mener noget, når de debatterer. Desuden kan vi konkludere, at medierne endnu ikke behøver at frygte, at Facebook-debattører fratager journalisterne deres levebrød.

AB - Facebook’s demokratiske potentiale er stort, og både danske læsere og danske medier har i stor grad adopteret Facebook. Det giver adgang til brugere og disse kan engageres især via kommentarsporet på de historier, medierne slår op på Facebook. Med afsæt i 149 Facebook-opslag og deres tilhørende 3800 kommentarer, samt ud fra begrebet ’civic agency’, undersøger vi i dette kapitel om brugerne er med til at sætte dagsordenen på det sociale medie, og om brugerne dermed er i gang med at overtage nogle af de journalistiske kernefunktioner – fx magtkritik og rapportering af nye informationer - som ellers har været forbeholdt medierne. Overordnet kan vi konkludere at debattonen på de sociale medier er relativt neutral, at brugerne faktisk mener noget, når de debatterer. Desuden kan vi konkludere, at medierne endnu ikke behøver at frygte, at Facebook-debattører fratager journalisterne deres levebrød.

UR - http://samfundslitteratur.dk/bog/den-f%C3%A6lles-dagsorden-og-alle-de-andre

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788759322116

SP - 83

EP - 105

BT - Den fælles dagsorden og alle de andre

A2 - Willig, Ida

A2 - Blach-Ørsten, Mark

PB - Samfundslitteratur

ER -

Hartley JM, Eberholst MK. Facebook-debatter: Hvem sætter dagsordenen? I Willig I, Blach-Ørsten M, red., Den fælles dagsorden og alle de andre. Samfundslitteratur. 2016. s. 83-105. (Medier, Kommunikation, Journalistik , Bind 10).