Fællesskaber som udgangspunkt?

Refleksiv mobilitet og human security i mobilitetsforskningen

Malene Freudendal-Pedersen, Katrine Hartmann-Petersen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Mobilitet er en nødvendig og uundgåelig del af det senmoderne samfund. Man kan næppe forestille sig et samfund eller et travlt hverdagsliv uden en høj grad af mobilitet. Mobiliteten har også bivirkninger - både globalt, regionalt og lokalt. Denne artikel kommer med bud på, hvordan mobilitetens bivirkninger kan forstås ved at inddrage begreberne refleksiv mobilitet og human security som analyseredskaber med udgangspunkt i et fællesskabsniveau med respekt og forståelse for hverdagslivets kompleksitet. Fællesskabers betydning for individets ontologiske sikkerhed og et fællesskabsniveau som udgangspunkt for regulering er essentielt ud fra den erkendelse, at individet har vanskeligt ved både at opretholde et meningsfyldt og travlt hverdagsliv og samtidig formulere nye scenarier for sin mobilitetsadfærd.
OriginalsprogDansk
TidsskriftNordisk Samhällsgeografisk Tidsskrift
Udgave nummer41&42
Sider (fra-til)175-195
Antal sider20
ISSN0282-4329
StatusUdgivet - 2006

Citer dette

@article{b874cb30f36511dba530000ea68e967b,
title = "F{\ae}llesskaber som udgangspunkt?: Refleksiv mobilitet og human security i mobilitetsforskningen",
abstract = "Mobilitet er en n{\o}dvendig og uundg{\aa}elig del af det senmoderne samfund. Man kan n{\ae}ppe forestille sig et samfund eller et travlt hverdagsliv uden en h{\o}j grad af mobilitet. Mobiliteten har ogs{\aa} bivirkninger - b{\aa}de globalt, regionalt og lokalt. Denne artikel kommer med bud p{\aa}, hvordan mobilitetens bivirkninger kan forst{\aa}s ved at inddrage begreberne refleksiv mobilitet og human security som analyseredskaber med udgangspunkt i et f{\ae}llesskabsniveau med respekt og forst{\aa}else for hverdagslivets kompleksitet. F{\ae}llesskabers betydning for individets ontologiske sikkerhed og et f{\ae}llesskabsniveau som udgangspunkt for regulering er essentielt ud fra den erkendelse, at individet har vanskeligt ved b{\aa}de at opretholde et meningsfyldt og travlt hverdagsliv og samtidig formulere nye scenarier for sin mobilitetsadf{\ae}rd.",
author = "Malene Freudendal-Pedersen and Katrine Hartmann-Petersen",
year = "2006",
language = "Dansk",
pages = "175--195",
journal = "Nordisk Samh{\"a}llsgeografisk Tidsskrift",
issn = "0282-4329",
number = "41&42",

}

Fællesskaber som udgangspunkt? Refleksiv mobilitet og human security i mobilitetsforskningen. / Freudendal-Pedersen, Malene; Hartmann-Petersen, Katrine.

I: Nordisk Samhällsgeografisk Tidsskrift, Nr. 41&42, 2006, s. 175-195.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Fællesskaber som udgangspunkt?

T2 - Refleksiv mobilitet og human security i mobilitetsforskningen

AU - Freudendal-Pedersen, Malene

AU - Hartmann-Petersen, Katrine

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Mobilitet er en nødvendig og uundgåelig del af det senmoderne samfund. Man kan næppe forestille sig et samfund eller et travlt hverdagsliv uden en høj grad af mobilitet. Mobiliteten har også bivirkninger - både globalt, regionalt og lokalt. Denne artikel kommer med bud på, hvordan mobilitetens bivirkninger kan forstås ved at inddrage begreberne refleksiv mobilitet og human security som analyseredskaber med udgangspunkt i et fællesskabsniveau med respekt og forståelse for hverdagslivets kompleksitet. Fællesskabers betydning for individets ontologiske sikkerhed og et fællesskabsniveau som udgangspunkt for regulering er essentielt ud fra den erkendelse, at individet har vanskeligt ved både at opretholde et meningsfyldt og travlt hverdagsliv og samtidig formulere nye scenarier for sin mobilitetsadfærd.

AB - Mobilitet er en nødvendig og uundgåelig del af det senmoderne samfund. Man kan næppe forestille sig et samfund eller et travlt hverdagsliv uden en høj grad af mobilitet. Mobiliteten har også bivirkninger - både globalt, regionalt og lokalt. Denne artikel kommer med bud på, hvordan mobilitetens bivirkninger kan forstås ved at inddrage begreberne refleksiv mobilitet og human security som analyseredskaber med udgangspunkt i et fællesskabsniveau med respekt og forståelse for hverdagslivets kompleksitet. Fællesskabers betydning for individets ontologiske sikkerhed og et fællesskabsniveau som udgangspunkt for regulering er essentielt ud fra den erkendelse, at individet har vanskeligt ved både at opretholde et meningsfyldt og travlt hverdagsliv og samtidig formulere nye scenarier for sin mobilitetsadfærd.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 175

EP - 195

JO - Nordisk Samhällsgeografisk Tidsskrift

JF - Nordisk Samhällsgeografisk Tidsskrift

SN - 0282-4329

IS - 41&42

ER -