Fædre på barselsorlov

Indsigter og udsigter

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Hvorfor skal fædre tage barselsorlov? Spørgsmålet er på dagsordenen, efter et flertal i Folketinget vil reservere en del af den samlede barselsorlov til fædre. Der er i den forbindelse opstået en del debat, som først og fremmest har handlet om, hvorvidt fædre tvinges på barsel – og om dét i givet fald er en god ide. Dette hænger sammen med en meget bred diskussion om ligestilling og familiepolitik, men i artiklen vil jeg forsøge at holde fokus på fædre og barselsorlov. Mit mål er at bringe lidt viden og indsigt ind i debatten. Mit perspektiv er selvfølgelig psykologisk, men det forskningsfelt, jeg trækker på, er tværfagligt. Artiklen vil belyse tre spørgsmål: 1. Hvad betyder lovgivningen for fædres individuelle valg af barsel? 2. Hvilke kompetencer har den moderne far i forhold til at være på barsel? 3. Hvad handler valget af barsel om set fra fædrenes perspektiv?
OriginalsprogDansk
TidsskriftPsykologisk Set
Vol/bind28
Udgave nummer84
Sider (fra-til)25-35
Antal sider10
ISSN0906-2483
StatusUdgivet - 2011

Emneord

  • Familieliv
  • social psykologi
  • børn
  • faderskab

Citer dette

@article{862a3afe18ad407a9d7e918d1a313d33,
title = "F{\ae}dre p{\aa} barselsorlov: Indsigter og udsigter",
abstract = "Hvorfor skal f{\ae}dre tage barselsorlov? Sp{\o}rgsm{\aa}let er p{\aa} dagsordenen, efter et flertal i Folketinget vil reservere en del af den samlede barselsorlov til f{\ae}dre. Der er i den forbindelse opst{\aa}et en del debat, som f{\o}rst og fremmest har handlet om, hvorvidt f{\ae}dre tvinges p{\aa} barsel – og om d{\'e}t i givet fald er en god ide. Dette h{\ae}nger sammen med en meget bred diskussion om ligestilling og familiepolitik, men i artiklen vil jeg fors{\o}ge at holde fokus p{\aa} f{\ae}dre og barselsorlov. Mit m{\aa}l er at bringe lidt viden og indsigt ind i debatten. Mit perspektiv er selvf{\o}lgelig psykologisk, men det forskningsfelt, jeg tr{\ae}kker p{\aa}, er tv{\ae}rfagligt. Artiklen vil belyse tre sp{\o}rgsm{\aa}l: 1. Hvad betyder lovgivningen for f{\ae}dres individuelle valg af barsel? 2. Hvilke kompetencer har den moderne far i forhold til at v{\ae}re p{\aa} barsel? 3. Hvad handler valget af barsel om set fra f{\ae}drenes perspektiv?",
keywords = "Familieliv, social psykologi, b{\o}rn, faderskab",
author = "Allan Westerling",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "28",
pages = "25--35",
journal = "Psykologisk Set",
issn = "0906-2483",
publisher = "Frydenlund",
number = "84",

}

Fædre på barselsorlov : Indsigter og udsigter. / Westerling, Allan.

I: Psykologisk Set, Bind 28, Nr. 84, 2011, s. 25-35.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Fædre på barselsorlov

T2 - Indsigter og udsigter

AU - Westerling, Allan

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Hvorfor skal fædre tage barselsorlov? Spørgsmålet er på dagsordenen, efter et flertal i Folketinget vil reservere en del af den samlede barselsorlov til fædre. Der er i den forbindelse opstået en del debat, som først og fremmest har handlet om, hvorvidt fædre tvinges på barsel – og om dét i givet fald er en god ide. Dette hænger sammen med en meget bred diskussion om ligestilling og familiepolitik, men i artiklen vil jeg forsøge at holde fokus på fædre og barselsorlov. Mit mål er at bringe lidt viden og indsigt ind i debatten. Mit perspektiv er selvfølgelig psykologisk, men det forskningsfelt, jeg trækker på, er tværfagligt. Artiklen vil belyse tre spørgsmål: 1. Hvad betyder lovgivningen for fædres individuelle valg af barsel? 2. Hvilke kompetencer har den moderne far i forhold til at være på barsel? 3. Hvad handler valget af barsel om set fra fædrenes perspektiv?

AB - Hvorfor skal fædre tage barselsorlov? Spørgsmålet er på dagsordenen, efter et flertal i Folketinget vil reservere en del af den samlede barselsorlov til fædre. Der er i den forbindelse opstået en del debat, som først og fremmest har handlet om, hvorvidt fædre tvinges på barsel – og om dét i givet fald er en god ide. Dette hænger sammen med en meget bred diskussion om ligestilling og familiepolitik, men i artiklen vil jeg forsøge at holde fokus på fædre og barselsorlov. Mit mål er at bringe lidt viden og indsigt ind i debatten. Mit perspektiv er selvfølgelig psykologisk, men det forskningsfelt, jeg trækker på, er tværfagligt. Artiklen vil belyse tre spørgsmål: 1. Hvad betyder lovgivningen for fædres individuelle valg af barsel? 2. Hvilke kompetencer har den moderne far i forhold til at være på barsel? 3. Hvad handler valget af barsel om set fra fædrenes perspektiv?

KW - Familieliv

KW - social psykologi

KW - børn

KW - faderskab

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 28

SP - 25

EP - 35

JO - Psykologisk Set

JF - Psykologisk Set

SN - 0906-2483

IS - 84

ER -