Få øjnene op for upåagtet faglighed

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

TidsskriftVera : tidsskrift for pædagoger
    Vol/bind68
    Sider (fra-til)21-27
    ISSN1397-4157
    StatusUdgivet - 2014

• Pædagogfaglighed
    • Hverdagsliv
    • Rutiner i arbejdet

@article{2a766f0f3962469b87825d10987cb8e3,
    title = "F{\aa} {\o}jnene op for up{\aa}agtet faglighed",
    abstract = "I artiklen diskuteres, hvordan p{\ae}dagogisk faglighed er med til at forme almindelige hverdagssituationer. Forfatteren har i et forskningsprojekt p{\aa} RUC arbejdet med at analysere den up{\aa}agtede faglighed i p{\ae}dagogisk arbejde i daginstitutioner. M{\aa}let med projektet var at n{\ae}rme sig den up{\aa}agtede faglighed og give rutiner og hverdagsoplevelser en anden plads, end det ofte opleves muligt.Opm{\ae}rksomheden p{\aa} den p{\ae}dagogiske faglighed, der er up{\aa}agtet og forbundet med gennemf{\o}relse af vellykkede rutiner, kommer under pres, n{\aa}r opm{\ae}rksomheden i hverdagen og p{\aa} personalem{\o}der bliver rettet mod planlagte aktiviteter, tests og dokumentationer af l{\ae}ring.Det vurderes i artiklen, at en synligg{\o}relse, kvalificering og udvikling af rutiner og up{\aa}agtet faglighed kan v{\ae}re med til at fastholde et bredere blik p{\aa} den opgave, daginstitutionerne har.",
    keywords = "P{\ae}dagogfaglighed, Hverdagsliv, Rutiner i arbejdet",
    author = "Niels Warring",
    year = "2014",
    volume = "68",
    pages = "21--27",
    journal = "Vera : tidsskrift for p{\ae}dagoger",
    issn = "1397-4157",

Få øjnene op for upåagtet faglighed. / Warring, Niels.

I: Vera : tidsskrift for pædagoger, Bind 68, 2014, s. 21-27.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Få øjnene op for upåagtet faglighed

AU - Warring, Niels

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - I artiklen diskuteres, hvordan pædagogisk faglighed er med til at forme almindelige hverdagssituationer. Forfatteren har i et forskningsprojekt på RUC arbejdet med at analysere den upåagtede faglighed i pædagogisk arbejde i daginstitutioner. Målet med projektet var at nærme sig den upåagtede faglighed og give rutiner og hverdagsoplevelser en anden plads, end det ofte opleves muligt.Opmærksomheden på den pædagogiske faglighed, der er upåagtet og forbundet med gennemførelse af vellykkede rutiner, kommer under pres, når opmærksomheden i hverdagen og på personalemøder bliver rettet mod planlagte aktiviteter, tests og dokumentationer af læring.Det vurderes i artiklen, at en synliggørelse, kvalificering og udvikling af rutiner og upåagtet faglighed kan være med til at fastholde et bredere blik på den opgave, daginstitutionerne har.

AB - I artiklen diskuteres, hvordan pædagogisk faglighed er med til at forme almindelige hverdagssituationer. Forfatteren har i et forskningsprojekt på RUC arbejdet med at analysere den upåagtede faglighed i pædagogisk arbejde i daginstitutioner. Målet med projektet var at nærme sig den upåagtede faglighed og give rutiner og hverdagsoplevelser en anden plads, end det ofte opleves muligt.Opmærksomheden på den pædagogiske faglighed, der er upåagtet og forbundet med gennemførelse af vellykkede rutiner, kommer under pres, når opmærksomheden i hverdagen og på personalemøder bliver rettet mod planlagte aktiviteter, tests og dokumentationer af læring.Det vurderes i artiklen, at en synliggørelse, kvalificering og udvikling af rutiner og upåagtet faglighed kan være med til at fastholde et bredere blik på den opgave, daginstitutionerne har.

KW - Pædagogfaglighed

KW - Hverdagsliv