Evaluering af Integrationsministeriets puljer til forebyggelse af kriminalitet

Helle Nørgaard, Rune Holst Scherg

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

De fl este indsatser er målrettet børn, unge og forældre

af anden etnisk herkomst end dansk, men tilbud og

aktiviteter er i de fl este tilfælde åbne for børn og unge i

de udvalgte boligområder eller hele skoleklasser, hvorfor

etnisk danske børn og unge også indgår i indsatserne.

Formålet med anvisningen er at præsentere forhold og

faktorer, der har vist sig at have en positiv betydning, når

man arbejder med indsatser til at fremme integration og

forebygge kriminalitet.

Udgivelses stedHørsholm
ForlagSBI forlag
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1369-8
StatusUdgivet - 2009
Udgivet eksterntJa
NavnSBI
Nummer2009:08

Nørgaard, Helle ; Scherg, Rune Holst. / Evaluering af Integrationsministeriets puljer til forebyggelse af kriminalitet. Hørsholm : SBI forlag, 2009. 34 s. (SBI; Nr. 2009:08).
@book{190496c67fae444f91426961fd5bb785,
title = "Evaluering af Integrationsministeriets puljer til forebyggelse af kriminalitet",
abstract = "Der er behov for en bred vifte af indsatser og samarbejde i relation til de b{\o}rn og unge, som laver ballade, skaber utryghed og beg{\aa}r kriminalitet. Denne SBi-rapport redeg{\o}r for en unders{\o}gelse af indsatser, der har til form{\aa}l at fremme integrationsprocessen for b{\o}rn og unge med anden etnisk baggrund end dansk s{\aa}vel som at forebygge, at de bliver involveret i kriminalitet. Unders{\o}gelsen er baseret p{\aa} 50 projekter, hvoraf en stor del har fokus p{\aa} idr{\ae}t og fritidsaktiviteter, mens andre indsatser har udgangspunkt i skolen og p{\aa} at fremme faglige kompetencer. Nogle aktiviteter foreg{\aa}r i boligomr{\aa}der, mens andre er henlagt til skoleregi eller i etablerede fritidstilbud.De fl este indsatser er m{\aa}lrettet b{\o}rn, unge og for{\ae}ldreaf anden etnisk herkomst end dansk, men tilbud ogaktiviteter er i de fl este tilf{\ae}lde {\aa}bne for b{\o}rn og unge ide udvalgte boligomr{\aa}der eller hele skoleklasser, hvorforetnisk danske b{\o}rn og unge ogs{\aa} indg{\aa}r i indsatserne.Form{\aa}let med anvisningen er at pr{\ae}sentere forhold ogfaktorer, der har vist sig at have en positiv betydning, n{\aa}rman arbejder med indsatser til at fremme integration ogforebygge kriminalitet.",
author = "Helle N{\o}rgaard and Scherg, {Rune Holst}",
year = "2009",
publisher = "SBI forlag",

Nørgaard, H & Scherg, RH 2009, Evaluering af Integrationsministeriets puljer til forebyggelse af kriminalitet. SBI, nr. 2009:08, SBI forlag, Hørsholm.

Evaluering af Integrationsministeriets puljer til forebyggelse af kriminalitet. / Nørgaard, Helle; Scherg, Rune Holst.

Hørsholm : SBI forlag, 2009. 34 s. (SBI; Nr. 2009:08).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Evaluering af Integrationsministeriets puljer til forebyggelse af kriminalitet

AU - Nørgaard, Helle

AU - Scherg, Rune Holst

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Der er behov for en bred vifte af indsatser og samarbejde i relation til de børn og unge, som laver ballade, skaber utryghed og begår kriminalitet. Denne SBi-rapport redegør for en undersøgelse af indsatser, der har til formål at fremme integrationsprocessen for børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk såvel som at forebygge, at de bliver involveret i kriminalitet. Undersøgelsen er baseret på 50 projekter, hvoraf en stor del har fokus på idræt og fritidsaktiviteter, mens andre indsatser har udgangspunkt i skolen og på at fremme faglige kompetencer. Nogle aktiviteter foregår i boligområder, mens andre er henlagt til skoleregi eller i etablerede fritidstilbud.De fl este indsatser er målrettet børn, unge og forældreaf anden etnisk herkomst end dansk, men tilbud ogaktiviteter er i de fl este tilfælde åbne for børn og unge ide udvalgte boligområder eller hele skoleklasser, hvorforetnisk danske børn og unge også indgår i indsatserne.Formålet med anvisningen er at præsentere forhold ogfaktorer, der har vist sig at have en positiv betydning, nårman arbejder med indsatser til at fremme integration ogforebygge kriminalitet.

AB - Der er behov for en bred vifte af indsatser og samarbejde i relation til de børn og unge, som laver ballade, skaber utryghed og begår kriminalitet. Denne SBi-rapport redegør for en undersøgelse af indsatser, der har til formål at fremme integrationsprocessen for børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk såvel som at forebygge, at de bliver involveret i kriminalitet. Undersøgelsen er baseret på 50 projekter, hvoraf en stor del har fokus på idræt og fritidsaktiviteter, mens andre indsatser har udgangspunkt i skolen og på at fremme faglige kompetencer. Nogle aktiviteter foregår i boligområder, mens andre er henlagt til skoleregi eller i etablerede fritidstilbud.De fl este indsatser er målrettet børn, unge og forældreaf anden etnisk herkomst end dansk, men tilbud ogaktiviteter er i de fl este tilfælde åbne for børn og unge ide udvalgte boligområder eller hele skoleklasser, hvorforetnisk danske børn og unge også indgår i indsatserne.Formålet med anvisningen er at præsentere forhold ogfaktorer, der har vist sig at have en positiv betydning, nårman arbejder med indsatser til at fremme integration ogforebygge kriminalitet.

M3 - Bog

BT - Evaluering af Integrationsministeriets puljer til forebyggelse af kriminalitet

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

Nørgaard H, Scherg RH. Evaluering af Integrationsministeriets puljer til forebyggelse af kriminalitet. Hørsholm: SBI forlag, 2009. 34 s. (SBI; Nr. 2009:08).