Euroen og krisen i europæisk og dansk økonomi

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Den internationale finansielle krise har ramt både ØMU-lande og Dansk økonomi i form af svigtende eksport efterspørgsel og kreditgivning. Den danske rente blev kortvarigt forøget i et forsvar for den faste kronekurs; men fulgte derefter i foråret 2009 euro-renten ned på enh historisk lav værdi. Dansk økonomi synes ike at være blevet hårdere ramt end ØMU-landene som gennesnit betragtet, idet navnlig de sydeuropæiske lande havde svært ved at bremse faldet i efterspørgslen på grund af en særlig svag stilling på betalingsbalancen.
OriginalsprogDansk
TidsskriftKritisk Debat
Vol/bind6
Udgave nummer49
ISSN1604-4312
StatusUdgivet - 2009

Emneord

  • økonomisk krise
  • ØMU
  • dansk fastkurspolitik

Citer dette

@article{85ba8520873a11de9565000ea68e967b,
title = "Euroen og krisen i europ{\ae}isk og dansk {\o}konomi",
abstract = "Den internationale finansielle krise har ramt b{\aa}de {\O}MU-lande og Dansk {\o}konomi i form af svigtende eksport eftersp{\o}rgsel og kreditgivning. Den danske rente blev kortvarigt for{\o}get i et forsvar for den faste kronekurs; men fulgte derefter i for{\aa}ret 2009 euro-renten ned p{\aa} enh historisk lav v{\ae}rdi. Dansk {\o}konomi synes ike at v{\ae}re blevet h{\aa}rdere ramt end {\O}MU-landene som gennesnit betragtet, idet navnlig de sydeurop{\ae}iske lande havde sv{\ae}rt ved at bremse faldet i eftersp{\o}rgslen p{\aa} grund af en s{\ae}rlig svag stilling p{\aa} betalingsbalancen.",
keywords = "{\o}konomisk krise, {\O}MU, dansk fastkurspolitik",
author = "Jesper Jespersen",
year = "2009",
language = "Dansk",
volume = "6",
journal = "Kritisk Debat",
issn = "1604-4312",
number = "49",

}

Euroen og krisen i europæisk og dansk økonomi. / Jespersen, Jesper.

I: Kritisk Debat, Bind 6, Nr. 49, 2009.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Euroen og krisen i europæisk og dansk økonomi

AU - Jespersen, Jesper

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Den internationale finansielle krise har ramt både ØMU-lande og Dansk økonomi i form af svigtende eksport efterspørgsel og kreditgivning. Den danske rente blev kortvarigt forøget i et forsvar for den faste kronekurs; men fulgte derefter i foråret 2009 euro-renten ned på enh historisk lav værdi. Dansk økonomi synes ike at være blevet hårdere ramt end ØMU-landene som gennesnit betragtet, idet navnlig de sydeuropæiske lande havde svært ved at bremse faldet i efterspørgslen på grund af en særlig svag stilling på betalingsbalancen.

AB - Den internationale finansielle krise har ramt både ØMU-lande og Dansk økonomi i form af svigtende eksport efterspørgsel og kreditgivning. Den danske rente blev kortvarigt forøget i et forsvar for den faste kronekurs; men fulgte derefter i foråret 2009 euro-renten ned på enh historisk lav værdi. Dansk økonomi synes ike at være blevet hårdere ramt end ØMU-landene som gennesnit betragtet, idet navnlig de sydeuropæiske lande havde svært ved at bremse faldet i efterspørgslen på grund af en særlig svag stilling på betalingsbalancen.

KW - økonomisk krise

KW - ØMU

KW - dansk fastkurspolitik

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 6

JO - Kritisk Debat

JF - Kritisk Debat

SN - 1604-4312

IS - 49

ER -