Et dobbelt blik på læring på arbejdspladsen

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  I artiklen præsenteres en teoretisk og metodisk ramme for at forstå og undersøge læring på arbejdspladsen. Den argumenterer først for behovet for at bryde med virksomhedens horisont og dens endimensionale produktionslogik og i stedet betragte arbejdspladsen både i en større samfundsmæssig sammenhæng og i sammenhæng med medarbejdernes livsforløb - et subjektivt perspektiv. Desuden argumenteres der for at anlægge et ’dobbeltblik’, når man vil undersøge læring på arbejdspladsen. Arbejdspladsen må forstås på den ene side som en objektiv realitet, som organisatoriske strukturer, teknologier og sociale relationer og handlemønstre. På den anden side må læring forstås som en subjektiv realitet, som en oplevet verden for medarbejderne.
  OriginalsprogDansk
  TitelArbejdspladsen som læringsmiljø
  RedaktørerVibeke Andersen, Bruno Clematide, Steen Høyrup
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagRoskilde Universitetsforlag
  Publikationsdato2004
  Udgave1. udg.
  Sider177-202
  ISBN (Trykt)87-7867-279-1
  StatusUdgivet - 2004

  Emneord

  • læringsmiljø på arbejdspladsen
  • læringspotentialer
  • forskningsmetodologi
  • vidensociologi

  Citer dette

  Jørgensen, C. H., & Warring, N. (2004). Et dobbelt blik på læring på arbejdspladsen. I V. Andersen, B. Clematide, & S. Høyrup (red.), Arbejdspladsen som læringsmiljø (1. udg. udg., s. 177-202). Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag.
  Jørgensen, Christian Helms ; Warring, Niels. / Et dobbelt blik på læring på arbejdspladsen. Arbejdspladsen som læringsmiljø. red. / Vibeke Andersen ; Bruno Clematide ; Steen Høyrup. 1. udg. udg. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2004. s. 177-202
  @inbook{20ad315052ae11dbae81000ea68e967b,
  title = "Et dobbelt blik p{\aa} l{\ae}ring p{\aa} arbejdspladsen",
  abstract = "I artiklen pr{\ae}senteres en teoretisk og metodisk ramme for at forst{\aa} og unders{\o}ge l{\ae}ring p{\aa} arbejdspladsen. Den argumenterer f{\o}rst for behovet for at bryde med virksomhedens horisont og dens endimensionale produktionslogik og i stedet betragte arbejdspladsen b{\aa}de i en st{\o}rre samfundsm{\ae}ssig sammenh{\ae}ng og i sammenh{\ae}ng med medarbejdernes livsforl{\o}b - et subjektivt perspektiv. Desuden argumenteres der for at anl{\ae}gge et ’dobbeltblik’, n{\aa}r man vil unders{\o}ge l{\ae}ring p{\aa} arbejdspladsen. Arbejdspladsen m{\aa} forst{\aa}s p{\aa} den ene side som en objektiv realitet, som organisatoriske strukturer, teknologier og sociale relationer og handlem{\o}nstre. P{\aa} den anden side m{\aa} l{\ae}ring forst{\aa}s som en subjektiv realitet, som en oplevet verden for medarbejderne.",
  keywords = "l{\ae}ringsmilj{\o} p{\aa} arbejdspladsen, l{\ae}ringspotentialer, forskningsmetodologi, vidensociologi",
  author = "J{\o}rgensen, {Christian Helms} and Niels Warring",
  year = "2004",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-7867-279-1",
  pages = "177--202",
  editor = "Vibeke Andersen and Bruno Clematide and Steen H{\o}yrup",
  booktitle = "Arbejdspladsen som l{\ae}ringsmilj{\o}",
  publisher = "Roskilde Universitetsforlag",
  edition = "1. udg.",

  }

  Jørgensen, CH & Warring, N 2004, Et dobbelt blik på læring på arbejdspladsen. i V Andersen, B Clematide & S Høyrup (red), Arbejdspladsen som læringsmiljø. 1. udg. udg, Roskilde Universitetsforlag, Frederiksberg, s. 177-202.

  Et dobbelt blik på læring på arbejdspladsen. / Jørgensen, Christian Helms; Warring, Niels.

  Arbejdspladsen som læringsmiljø. red. / Vibeke Andersen; Bruno Clematide; Steen Høyrup. 1. udg. udg. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2004. s. 177-202.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Et dobbelt blik på læring på arbejdspladsen

  AU - Jørgensen, Christian Helms

  AU - Warring, Niels

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - I artiklen præsenteres en teoretisk og metodisk ramme for at forstå og undersøge læring på arbejdspladsen. Den argumenterer først for behovet for at bryde med virksomhedens horisont og dens endimensionale produktionslogik og i stedet betragte arbejdspladsen både i en større samfundsmæssig sammenhæng og i sammenhæng med medarbejdernes livsforløb - et subjektivt perspektiv. Desuden argumenteres der for at anlægge et ’dobbeltblik’, når man vil undersøge læring på arbejdspladsen. Arbejdspladsen må forstås på den ene side som en objektiv realitet, som organisatoriske strukturer, teknologier og sociale relationer og handlemønstre. På den anden side må læring forstås som en subjektiv realitet, som en oplevet verden for medarbejderne.

  AB - I artiklen præsenteres en teoretisk og metodisk ramme for at forstå og undersøge læring på arbejdspladsen. Den argumenterer først for behovet for at bryde med virksomhedens horisont og dens endimensionale produktionslogik og i stedet betragte arbejdspladsen både i en større samfundsmæssig sammenhæng og i sammenhæng med medarbejdernes livsforløb - et subjektivt perspektiv. Desuden argumenteres der for at anlægge et ’dobbeltblik’, når man vil undersøge læring på arbejdspladsen. Arbejdspladsen må forstås på den ene side som en objektiv realitet, som organisatoriske strukturer, teknologier og sociale relationer og handlemønstre. På den anden side må læring forstås som en subjektiv realitet, som en oplevet verden for medarbejderne.

  KW - læringsmiljø på arbejdspladsen

  KW - læringspotentialer

  KW - forskningsmetodologi

  KW - vidensociologi

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 87-7867-279-1

  SP - 177

  EP - 202

  BT - Arbejdspladsen som læringsmiljø

  A2 - Andersen, Vibeke

  A2 - Clematide, Bruno

  A2 - Høyrup, Steen

  PB - Roskilde Universitetsforlag

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Jørgensen CH, Warring N. Et dobbelt blik på læring på arbejdspladsen. I Andersen V, Clematide B, Høyrup S, red., Arbejdspladsen som læringsmiljø. 1. udg. udg. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag. 2004. s. 177-202