Er fastkurspolitikken blevet et dogme i dansk politik?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Resumé

Den danske fastkurspolitik er et eksperiment, der går er gået godt igennem de seneste 15 år, hvor der har været overskud på betalingsbalancen. Valutakursen vil komme under pres, så snart der melder sig et underskud (dvs. når olien og gassen i Nordsøen slipper op). I god tid inden da, er det derfor vigtigt, om Danmark skal følge det svenske eksempel og lade kronen flyde - det giver en ekstra frihedsgrad i den økonomiske politik - eller kronen skal erstattes med euro, hvilketmindsker spekulationen, men øger kravet om en styrkelse af konkurrenceevnen.
OriginalsprogDansk
TitelEuroen og de finansielle markeder i lyset af finanskrisen
RedaktørerRina Valeur Rasmussen
Antal sider8
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDen Danske Europabevægelses tænketank Ja til Europa
Publikationsdato2009
Sider30-37
ISBN (Trykt)978-87-87803-02-1
StatusUdgivet - 2009

Citer dette

Jespersen, J. (2009). Er fastkurspolitikken blevet et dogme i dansk politik? I R. Valeur Rasmussen (red.), Euroen og de finansielle markeder i lyset af finanskrisen (s. 30-37). København: Den Danske Europabevægelses tænketank Ja til Europa.
Jespersen, Jesper. / Er fastkurspolitikken blevet et dogme i dansk politik?. Euroen og de finansielle markeder i lyset af finanskrisen. red. / Rina Valeur Rasmussen. København : Den Danske Europabevægelses tænketank Ja til Europa, 2009. s. 30-37
@inbook{d3a4ba00873811de9565000ea68e967b,
title = "Er fastkurspolitikken blevet et dogme i dansk politik?",
abstract = "Den danske fastkurspolitik er et eksperiment, der g{\aa}r er g{\aa}et godt igennem de seneste 15 {\aa}r, hvor der har v{\ae}ret overskud p{\aa} betalingsbalancen. Valutakursen vil komme under pres, s{\aa} snart der melder sig et underskud (dvs. n{\aa}r olien og gassen i Nords{\o}en slipper op). I god tid inden da, er det derfor vigtigt, om Danmark skal f{\o}lge det svenske eksempel og lade kronen flyde - det giver en ekstra frihedsgrad i den {\o}konomiske politik - eller kronen skal erstattes med euro, hvilketmindsker spekulationen, men {\o}ger kravet om en styrkelse af konkurrenceevnen.",
author = "Jesper Jespersen",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-87803-02-1",
pages = "30--37",
editor = "{Valeur Rasmussen}, Rina",
booktitle = "Euroen og de finansielle markeder i lyset af finanskrisen",
publisher = "Den Danske Europabev{\ae}gelses t{\ae}nketank Ja til Europa",

}

Jespersen, J 2009, Er fastkurspolitikken blevet et dogme i dansk politik? i R Valeur Rasmussen (red.), Euroen og de finansielle markeder i lyset af finanskrisen. Den Danske Europabevægelses tænketank Ja til Europa, København, s. 30-37.

Er fastkurspolitikken blevet et dogme i dansk politik? / Jespersen, Jesper.

Euroen og de finansielle markeder i lyset af finanskrisen. red. / Rina Valeur Rasmussen. København : Den Danske Europabevægelses tænketank Ja til Europa, 2009. s. 30-37.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

TY - CHAP

T1 - Er fastkurspolitikken blevet et dogme i dansk politik?

AU - Jespersen, Jesper

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Den danske fastkurspolitik er et eksperiment, der går er gået godt igennem de seneste 15 år, hvor der har været overskud på betalingsbalancen. Valutakursen vil komme under pres, så snart der melder sig et underskud (dvs. når olien og gassen i Nordsøen slipper op). I god tid inden da, er det derfor vigtigt, om Danmark skal følge det svenske eksempel og lade kronen flyde - det giver en ekstra frihedsgrad i den økonomiske politik - eller kronen skal erstattes med euro, hvilketmindsker spekulationen, men øger kravet om en styrkelse af konkurrenceevnen.

AB - Den danske fastkurspolitik er et eksperiment, der går er gået godt igennem de seneste 15 år, hvor der har været overskud på betalingsbalancen. Valutakursen vil komme under pres, så snart der melder sig et underskud (dvs. når olien og gassen i Nordsøen slipper op). I god tid inden da, er det derfor vigtigt, om Danmark skal følge det svenske eksempel og lade kronen flyde - det giver en ekstra frihedsgrad i den økonomiske politik - eller kronen skal erstattes med euro, hvilketmindsker spekulationen, men øger kravet om en styrkelse af konkurrenceevnen.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-87803-02-1

SP - 30

EP - 37

BT - Euroen og de finansielle markeder i lyset af finanskrisen

A2 - Valeur Rasmussen, Rina

PB - Den Danske Europabevægelses tænketank Ja til Europa

CY - København

ER -

Jespersen J. Er fastkurspolitikken blevet et dogme i dansk politik? I Valeur Rasmussen R, red., Euroen og de finansielle markeder i lyset af finanskrisen. København: Den Danske Europabevægelses tænketank Ja til Europa. 2009. s. 30-37