Environmental Aesthetics

Notes for design ecology

Connie Svabo, Kathrine Ekelund

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskningpeer review

Resumé

OriginalsprogEngelsk
TitelNordes 2015 : Design ecologies
RedaktørerEsben Christensen
Udgivelses stedStockholm
ForlagNordic Design Research
Publikationsdato2015
StatusUdgivet - 2015
BegivenhedNORDES 2015: Design Ecologies - Konstfack. University College of Arts, Crafts and Design, Stockholm, Sverige
Varighed: 7 jun. 201510 jun. 2015

Konference

KonferenceNORDES 2015
LokationKonstfack. University College of Arts, Crafts and Design
LandSverige
ByStockholm
Periode07/06/201510/06/2015
Internetadresse

Svabo, C., & Ekelund, K. (2015). Environmental Aesthetics: Notes for design ecology. I E. Christensen (red.), Nordes 2015: Design ecologies Stockholm: Nordic Design Research.
Svabo, Connie ; Ekelund, Kathrine. / Environmental Aesthetics : Notes for design ecology. Nordes 2015: Design ecologies. red. / Esben Christensen. Stockholm : Nordic Design Research, 2015.
@inproceedings{ce5a4500ed3b4b779d83e72e773402af,
title = "Environmental Aesthetics: Notes for design ecology",
abstract = "The philosophical subfield environmental aesthetics can contribute to the design of sustainable futures. Environmental aesthetics provides a conceptual framework for understanding the relationship between nature and culture. Current positions in environmental aesthetics are lined out and used as backdrop for contributing an ecological approach to design. Three green aesthetic design strategies are sketched: Coated Green, Green Core and Green Stream.",
keywords = "environmental aesthetics, design, ecology, Allen Carlson, Arnold Berleant, Yuriko Saito, design strategy",
author = "Connie Svabo and Kathrine Ekelund",
note = "Conference paper and presentation",
year = "2015",
language = "English",
editor = "Esben Christensen",
booktitle = "Nordes 2015",
publisher = "Nordic Design Research",

Svabo, C & Ekelund, K 2015, Environmental Aesthetics: Notes for design ecology. i E Christensen (red.), Nordes 2015: Design ecologies. Nordic Design Research, Stockholm, NORDES 2015, Stockholm, Sverige, 07/06/2015.

Environmental Aesthetics : Notes for design ecology. / Svabo, Connie; Ekelund, Kathrine.

TY - GEN

T1 - Environmental Aesthetics

T2 - Notes for design ecology

AU - Svabo, Connie

AU - Ekelund, Kathrine

N1 - Conference paper and presentation

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - The philosophical subfield environmental aesthetics can contribute to the design of sustainable futures. Environmental aesthetics provides a conceptual framework for understanding the relationship between nature and culture. Current positions in environmental aesthetics are lined out and used as backdrop for contributing an ecological approach to design. Three green aesthetic design strategies are sketched: Coated Green, Green Core and Green Stream.

AB - The philosophical subfield environmental aesthetics can contribute to the design of sustainable futures. Environmental aesthetics provides a conceptual framework for understanding the relationship between nature and culture. Current positions in environmental aesthetics are lined out and used as backdrop for contributing an ecological approach to design. Three green aesthetic design strategies are sketched: Coated Green, Green Core and Green Stream.

KW - environmental aesthetics

KW - design

KW - ecology

KW - Allen Carlson