En kosmologisk lejr? : mistillid og menneskerettigheder blandt irakiske flygtninge i Damaskus

Thomas Vladimir Brønd

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Hvad vil det sige at være irakisk flygtning i Syrien? Gennem en række eksempler fra mit feltarbejde i 2008, vil jeg i denne artikel vise hvordan sammenhænge mellem fastlåshed og forhandling, flygtning og individ, mistillid og menneskerettigheder udgør en særlig kosmologi. Vi skal møde Tahir, en irakisk familiefar, og være med i praktik hos FN. En 'kosmologi' behøver ikke være religiøs eller magisk, sådan som ordet almindeligvis antyder. Det kan ikke desto mindre være et meget brugbart begreb til at forstå sammenhængen i måder at erfare og være til i verden på.
OriginalsprogDansk
TidsskriftJordens Folk
Vol/bind45
Udgave nummer4
ISSN0021-7484
StatusUdgivet - 2010
Udgivet eksterntJa

Citer dette

@article{b65466e1f8af4897a09f8ce9b680fddd,
title = "En kosmologisk lejr? : mistillid og menneskerettigheder blandt irakiske flygtninge i Damaskus",
abstract = "Hvad vil det sige at v{\ae}re irakisk flygtning i Syrien? Gennem en r{\ae}kke eksempler fra mit feltarbejde i 2008, vil jeg i denne artikel vise hvordan sammenh{\ae}nge mellem fastl{\aa}shed og forhandling, flygtning og individ, mistillid og menneskerettigheder udg{\o}r en s{\ae}rlig kosmologi. Vi skal m{\o}de Tahir, en irakisk familiefar, og v{\ae}re med i praktik hos FN. En 'kosmologi' beh{\o}ver ikke v{\ae}re religi{\o}s eller magisk, s{\aa}dan som ordet almindeligvis antyder. Det kan ikke desto mindre v{\ae}re et meget brugbart begreb til at forst{\aa} sammenh{\ae}ngen i m{\aa}der at erfare og v{\ae}re til i verden p{\aa}.",
author = "Br{\o}nd, {Thomas Vladimir}",
year = "2010",
language = "Dansk",
volume = "45",
journal = "Jordens Folk",
issn = "0021-7484",
number = "4",

}

En kosmologisk lejr? : mistillid og menneskerettigheder blandt irakiske flygtninge i Damaskus. / Brønd, Thomas Vladimir.

I: Jordens Folk, Bind 45, Nr. 4, 2010.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - En kosmologisk lejr? : mistillid og menneskerettigheder blandt irakiske flygtninge i Damaskus

AU - Brønd, Thomas Vladimir

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Hvad vil det sige at være irakisk flygtning i Syrien? Gennem en række eksempler fra mit feltarbejde i 2008, vil jeg i denne artikel vise hvordan sammenhænge mellem fastlåshed og forhandling, flygtning og individ, mistillid og menneskerettigheder udgør en særlig kosmologi. Vi skal møde Tahir, en irakisk familiefar, og være med i praktik hos FN. En 'kosmologi' behøver ikke være religiøs eller magisk, sådan som ordet almindeligvis antyder. Det kan ikke desto mindre være et meget brugbart begreb til at forstå sammenhængen i måder at erfare og være til i verden på.

AB - Hvad vil det sige at være irakisk flygtning i Syrien? Gennem en række eksempler fra mit feltarbejde i 2008, vil jeg i denne artikel vise hvordan sammenhænge mellem fastlåshed og forhandling, flygtning og individ, mistillid og menneskerettigheder udgør en særlig kosmologi. Vi skal møde Tahir, en irakisk familiefar, og være med i praktik hos FN. En 'kosmologi' behøver ikke være religiøs eller magisk, sådan som ordet almindeligvis antyder. Det kan ikke desto mindre være et meget brugbart begreb til at forstå sammenhængen i måder at erfare og være til i verden på.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 45

JO - Jordens Folk

JF - Jordens Folk

SN - 0021-7484

IS - 4

ER -