Empiriske studier af samarbejdsdrevet innovation i den offentlige sektor – TRYK Politi som case

Troels Schultz Larsen, Karl Löfgren

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelpeer review

Abstract

Samarbejdsdrevet innovation i den offentlige sektor er blevet et etableret begreb i en dansk kontekst. Imidlertid er der ikke etableret en klar forståelse af, hvorledes samarbejdsdrevet innovation defineres eller studeres. Med det formål at vurdere styrkerne og udfordringerne bringes Sørensen og Torfings ’analytiske model til studiet af samarbejdsdrevet innovation i den offentlige sektor’ (2011a; 2011b) i spil i en konkret case-analyse. Casen er TRYK Politi, et pilotprojekt i samarbejde mellem Rigspolitiet og Nordsjællands Politi. Projektet havde det formål at inddrage borgerne i det kriminalpræventive arbejde via mobilteknologi. Analysen viser, at Sørensen og Torfings model er en både interessant og relevant model, der er anvendelig i konkrete empiriske studier. Analysen viser også, at der er visse udfordringer for modellen, og at denne kunne styrkes yderligere gennem et teoretisk udviklingsarbejde herunder af selve innovationsbegrebet.
TidsskriftPolitica - Tidsskrift for politisk videnskab
Vol/bind2013