Eftertanker om krig - en litteraturgennemgang

  Publikation: KonferencebidragPaperForskningpeer review

  Abstract

  Paperet præsenterer en gennemgang af bøger om dansk krigsdeltagelse med særligt fokus på, hvilke erfaringer der fremhæves, og hvilke elementer ved krig der reflekteres over. Spørgsmålet bag kan formuleres således: Hvis borgere i Danmark skal debattere konsekvenserne af dansk krigsdeltagelse, hvilke kilder har de så til viden herom ud over de daglige nyhedsmedier?
  I en undersøgelse af, hvordan erfaringer fra de seneste 10 års dansk krigsdeltagelse kommer til offentlighedens kendskab, har jeg denne gang vendt mig fra de daglige journalistiske nyhedsopdateringer mod bogmarkedet, hvor der også findes en efterhånden ret overvældende mængde udgivelser, der på forskellig vis og fra forskellige perspekti-ver beskriver krigens praksis, konsekvenser eller vilkår for et bredt publikum. Mange af disse bøger har toppet boghandlernes hitlister og været ivrigt diskuteres i medierne.
  Det er derfor ikke en litteraturgennemgang af politologien, medieforskningen eller militære studier, men en læsning af udgivelser, der er rettet mod et bredere bogkøbende publikum. Nogle bøger er mere underholdende af karakter mens andre har et klart debatskabende formål.
  OriginalsprogDansk
  Publikationsdato2012
  Antal sider15
  StatusUdgivet - 2012
  BegivenhedÅrsmøde - Sammenslutningen af Medieforskere i Danmark - Hotel Vejlefjord, Vejle, Danmark
  Varighed: 15 nov. 201216 nov. 2012

  Konference

  KonferenceÅrsmøde - Sammenslutningen af Medieforskere i Danmark
  LokationHotel Vejlefjord
  Land/OmrådeDanmark
  ByVejle
  Periode15/11/201216/11/2012

  Emneord

  • Krigsjournalistik
  • Krig og meningsdannelse
  • Krigserfaringer

  Citer dette