Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Analyserer sammenspillet mellem miljøreguleringsprogrammer og miljøomstilling den danske tekstilindustri. Resultatet af samspillet belyses som en økologisk moderniseringsproces, hvor der dels er etableret distribuerede miljøkompetencer hos virksomheder og institionelle aktører i industrien, dels er udviklet nye miljøforståelser og dagsordner i sektoren.
    OriginalsprogEngelsk
    TidsskriftJournal of Cleaner Production
    Vol/bind12
    Udgave nummer4
    Sider (fra-til)337-352
    ISSN0959-6526
    StatusUdgivet - 2004

• Økologisk modernisering
    • miljøregulering
    • miljøinnovation
    • miljøomstilling
    • tekstilindustri,

@article{84b2f47052cf11db8236000ea68e967b,
    title = "Ecological modernisation and institutional transformations in the Danish textile industry",
    abstract = "The interplay of environmental regulation programs and environmental transformations in the Danish textile industry is analysed. The result of the interplay is summarised as an ecological modernisation process, which has established distributed environmental competences at enterprises and institutional actors in the textile industry, and has established new environmental perceptions and agendas in the industry.",
    keywords = "{\O}kologisk modernisering, milj{\o}regulering, milj{\o}innovation, milj{\o}omstilling, tekstilindustri,, Ecological modernisation, Environmental transformation, Environmental regulation, Environmental innovation, Textile industry",
    author = "Bent S{\o}nderg{\aa}rd and Hansen, {Ole Erik} and Jesper Holm",
    year = "2004",
    language = "English",
    volume = "12",
    pages = "337--352",
    journal = "Journal of Cleaner Production",
    issn = "0959-6526",
    publisher = "Elsevier BV",
    number = "4",

Ecological modernisation and institutional transformations in the Danish textile industry. / Søndergård, Bent; Hansen, Ole Erik; Holm, Jesper.

I: Journal of Cleaner Production, Bind 12, Nr. 4, 2004, s. 337-352.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Ecological modernisation and institutional transformations in the Danish textile industry

AU - Søndergård, Bent

AU - Hansen, Ole Erik

AU - Holm, Jesper

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - The interplay of environmental regulation programs and environmental transformations in the Danish textile industry is analysed. The result of the interplay is summarised as an ecological modernisation process, which has established distributed environmental competences at enterprises and institutional actors in the textile industry, and has established new environmental perceptions and agendas in the industry.

AB - The interplay of environmental regulation programs and environmental transformations in the Danish textile industry is analysed. The result of the interplay is summarised as an ecological modernisation process, which has established distributed environmental competences at enterprises and institutional actors in the textile industry, and has established new environmental perceptions and agendas in the industry.

KW - Økologisk modernisering

KW - miljøregulering