Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

ISSN0105-0710
StatusUdgivet - 30 nov. 2015

@article{2462b76eb42340bf967f49cd7bb191bc,
title = "Drivkr{\ae}fter og barrierer i offentlige-private innovationspartnerskaber (OPI) p{\aa} sundheds- og {\ae}ldreomr{\aa}det i Danmark",
abstract = "Hvilke drivkr{\ae}fter og barrierer er afg{\o}rende for at opn{\aa} innovation i offentlige-private innovationspartnerskaber (OPI) p{\aa} velf{\ae}rdsomr{\aa}det? Med empirisk afs{\ae}t i et komparativt casestudie af fire OPI-projekter p{\aa} sundheds- og {\ae}ldreomr{\aa}det i Danmark unders{\o}ger artiklen betydningen af eksogene, institutionelle og samarbejdsprocessuelle faktorer i OPI. Analysen viser, at i de cases hvor innovation er opn{\aa}et, er en eksogen barriere som udbudsreglerne h{\aa}ndteret gennem ledelse af samarbejdet og tillidsbaserede relationer, mens institutionel risikovillighed, opbakning og investeringsvilje i samspil med en samarbejdsproces baseret p{\aa} f{\ae}lles form{\aa}l, tillid og ildsj{\ae}le har bidraget til udvikling og implementering af nye l{\o}sninger.",
author = "Lena Brogaard",
year = "2015",
month = "11",
day = "30",
volume = "47",
pages = "541--560",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
number = "4",

Drivkræfter og barrierer i offentlige-private innovationspartnerskaber (OPI) på sundheds- og ældreområdet i Danmark. / Brogaard, Lena.

I: Politica - Tidsskrift for politisk videnskab, Bind 47, Nr. 4, 30.11.2015, s. 541-560.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Drivkræfter og barrierer i offentlige-private innovationspartnerskaber (OPI) på sundheds- og ældreområdet i Danmark

AU - Brogaard, Lena

PY - 2015/11/30

Y1 - 2015/11/30

N2 - Hvilke drivkræfter og barrierer er afgørende for at opnå innovation i offentlige-private innovationspartnerskaber (OPI) på velfærdsområdet? Med empirisk afsæt i et komparativt casestudie af fire OPI-projekter på sundheds- og ældreområdet i Danmark undersøger artiklen betydningen af eksogene, institutionelle og samarbejdsprocessuelle faktorer i OPI. Analysen viser, at i de cases hvor innovation er opnået, er en eksogen barriere som udbudsreglerne håndteret gennem ledelse af samarbejdet og tillidsbaserede relationer, mens institutionel risikovillighed, opbakning og investeringsvilje i samspil med en samarbejdsproces baseret på fælles formål, tillid og ildsjæle har bidraget til udvikling og implementering af nye løsninger.

AB - Hvilke drivkræfter og barrierer er afgørende for at opnå innovation i offentlige-private innovationspartnerskaber (OPI) på velfærdsområdet? Med empirisk afsæt i et komparativt casestudie af fire OPI-projekter på sundheds- og ældreområdet i Danmark undersøger artiklen betydningen af eksogene, institutionelle og samarbejdsprocessuelle faktorer i OPI. Analysen viser, at i de cases hvor innovation er opnået, er en eksogen barriere som udbudsreglerne håndteret gennem ledelse af samarbejdet og tillidsbaserede relationer, mens institutionel risikovillighed, opbakning og investeringsvilje i samspil med en samarbejdsproces baseret på fælles formål, tillid og ildsjæle har bidraget til udvikling og implementering af nye løsninger.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 47