Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstract

Hvad får unge mennesker til at stræbe efter en karriere i idrættens elite, selvom det betyder hårdt dagligt arbejde i en lang årrække? Og er eliteidrætten overhovedet et felt for sundhed og selvrealisering, eller er den nærmere en ramme for vold og magt, forbundet med uhørt selvplageri?

Det er nogle af de centrale spørgsmål i Elitesportens virkeligehed, som rummer interview med ti kendte og succesfulde eliteidrætsfolk, der alle har gennemlevet en bemærkelsesværdig karriere også uden for idrættens verden.

Bogen afrundes med seks teoretiske tekster, der berører væsentlige sider af elitesporten, såsom udviklingstendenser, vold, doping, forholdet til befolkningen og talentpleje.
TitelElitesportens virkelighed : Ti udøvere og otte forskere om livet i og uden for arenaen
RedaktørerSteen Brock
Udgivelses stedÅrhus
ForlagAarhus Universitetsforlag
Publikationsdato2007
Sider261-285
ISBN (Trykt)8779340202
StatusUdgivet - 2007

• doping
  • etik
  • WADA
  • EPO

Petersen, T. S. (2007). Doping, amazoner og supermænd: Hvor bør grænsen gå for brug af medicinske stoffer i idrætten? I S. Brock (red.), Elitesportens virkelighed: Ti udøvere og otte forskere om livet i og uden for arenaen (s. 261-285). Aarhus Universitetsforlag.