Digitalisering af ældre menneskers hverdag: et anliggende for frivillige?

Ditte Stilling Borchorst, Agnete Sillesen, Finn M. Sommer, Simon Heilesen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artikelnummer201611
TidsskriftGerontologi
Vol/bind32
Udgave nummer1
Sider (fra-til)4-7
ISSN1604-8644
StatusUdgivet - 16 maj 2016

• Digitaliseringsstrategien
  • digital borger
  • ældre 60+ årige
  • vejledningsindsats
  • it-vejledning
  • MIT-Ældre
  • Greve kommune og Ældresagen
  • Frivillige
  • Teknologikompetencer

@article{de0e44c3add1416b8a1776227adf3ba0,
title = "Digitalisering af {\ae}ldre menneskers hverdag: et anliggende for frivillige?",
abstract = "Mange kommuner har inddraget frivillige som led i implementeringen af den offentlige digitaliseringsstrategi, der forpligter alle borgere til at kommunikere digitalt med offentlige myndigheder. Artiklen diskuterer erfaringer med at inddrage frivillige til at vejlede {\ae}ldre mennesker i at anvende digitale medier. Der peges p{\aa}, at vejledning i at anvende digitale medier b{\aa}de er en kompleks og ansvarsfuld opgave, som rummer mange udfordringer, og som kr{\ae}ver alsidige kompetencer.",
keywords = "Digitaliseringsstrategien, digital borger, {\ae}ldre 60+ {\aa}rige, vejledningsindsats, it-vejledning, MIT-{\AE}ldre, Greve kommune og {\AE}ldresagen, Frivillige , Teknologikompetencer",
author = "Borchorst, {Ditte Stilling} and Agnete Sillesen and Sommer, {Finn M.} and Simon Heilesen",
year = "2016",
month = "5",
day = "16",
volume = "32",
pages = "4--7",
journal = "Gerontologi",
issn = "1604-8644",
publisher = "Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, K{\o}benhavns Universitet",
number = "1",

Digitalisering af ældre menneskers hverdag : et anliggende for frivillige? / Borchorst, Ditte Stilling; Sillesen, Agnete; Sommer, Finn M.; Heilesen, Simon.

I: Gerontologi, Bind 32, Nr. 1, 201611, 16.05.2016, s. 4-7.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Digitalisering af ældre menneskers hverdag

T2 - et anliggende for frivillige?

AU - Borchorst, Ditte Stilling

AU - Sillesen, Agnete

AU - Sommer, Finn M.

AU - Heilesen, Simon

PY - 2016/5/16

Y1 - 2016/5/16

N2 - Mange kommuner har inddraget frivillige som led i implementeringen af den offentlige digitaliseringsstrategi, der forpligter alle borgere til at kommunikere digitalt med offentlige myndigheder. Artiklen diskuterer erfaringer med at inddrage frivillige til at vejlede ældre mennesker i at anvende digitale medier. Der peges på, at vejledning i at anvende digitale medier både er en kompleks og ansvarsfuld opgave, som rummer mange udfordringer, og som kræver alsidige kompetencer.

AB - Mange kommuner har inddraget frivillige som led i implementeringen af den offentlige digitaliseringsstrategi, der forpligter alle borgere til at kommunikere digitalt med offentlige myndigheder. Artiklen diskuterer erfaringer med at inddrage frivillige til at vejlede ældre mennesker i at anvende digitale medier. Der peges på, at vejledning i at anvende digitale medier både er en kompleks og ansvarsfuld opgave, som rummer mange udfordringer, og som kræver alsidige kompetencer.

KW - Digitaliseringsstrategien

KW - digital borger