Diaspora i 'hjem-landet': Marokko som imaginært hjem for marokkanske jøder i Israel

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Abstract

De jøder, som kommer fra den arabiske verden, og som bor i Israel i dag – er de jøder, arabere eller noget tredje? Hvad med dette: arabisk-jøder? Føler de sig hjemme i Israel, eller længes de efter det hjem, de har forladt? Denne artikel prøver på at vise, at der ikke findes et simpelt svar. Med udgangspunkt i Sami Shalom Chetrits dokumentarfilm om marokkanske jøder i Israel, og med afsæt i begreberne hjem-land og diasporisk-hed, udfordrer forfatteren zionismens master-narrativ om Israel som jødernes hjem-land og det klassiske paradigme: hjemland vs diaspora.
TitelHjem : Årbog for ToRS 2017
RedaktørerEhab Galal, Birgitte Schepelern Johansen
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagKøbenhavns Universitet