Dialogens arrangement

Når muslimer og kristne mødes

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Denne artikel sætter fokus på religionsdialogen som et arrangeret kulturmøde, der har til formål at skabe fredelig sameksistens og forsoning på tværs af religiøse tilhørsforhold. Med afsæt i en teologisk forståelse af dialog undersøges, hvad arrangementet betyder for den transformation af deltagerne, som religionsdialogen anticiperer. På baggrund af interviews med dialogarrangører og observationer af dialogarrangementer analyseres det spændingsfelt af forskelle, som arrangementet har til formål at overskride. Der sættes særligt fokus på betydningen af arrangementets rituelle karakter og de forskelssætninger af subjektet, som indrammer dialogen.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Islamforskning
Vol/bind9
Udgave nummer2
Sider (fra-til)48-67
ISSN1901-9580
StatusUdgivet - dec. 2015

Citer dette

@article{fcc13980a121493cb8fc92f299181c48,
title = "Dialogens arrangement: N{\aa}r muslimer og kristne m{\o}des",
abstract = "Denne artikel s{\ae}tter fokus p{\aa} religionsdialogen som et arrangeret kulturm{\o}de, der har til form{\aa}l at skabe fredelig sameksistens og forsoning p{\aa} tv{\ae}rs af religi{\o}se tilh{\o}rsforhold. Med afs{\ae}t i en teologisk forst{\aa}else af dialog unders{\o}ges, hvad arrangementet betyder for den transformation af deltagerne, som religionsdialogen anticiperer. P{\aa} baggrund af interviews med dialogarrang{\o}rer og observationer af dialogarrangementer analyseres det sp{\ae}ndingsfelt af forskelle, som arrangementet har til form{\aa}l at overskride. Der s{\ae}ttes s{\ae}rligt fokus p{\aa} betydningen af arrangementets rituelle karakter og de forskelss{\ae}tninger af subjektet, som indrammer dialogen.",
author = "Galal, {Lise Paulsen}",
year = "2015",
month = "12",
language = "Dansk",
volume = "9",
pages = "48--67",
journal = "Tidsskrift for Islamforskning",
issn = "1901-9580",
publisher = "Forum for Islamforskning",
number = "2",

}

Dialogens arrangement : Når muslimer og kristne mødes. / Galal, Lise Paulsen.

I: Tidsskrift for Islamforskning, Bind 9, Nr. 2, 12.2015, s. 48-67.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Dialogens arrangement

T2 - Når muslimer og kristne mødes

AU - Galal, Lise Paulsen

PY - 2015/12

Y1 - 2015/12

N2 - Denne artikel sætter fokus på religionsdialogen som et arrangeret kulturmøde, der har til formål at skabe fredelig sameksistens og forsoning på tværs af religiøse tilhørsforhold. Med afsæt i en teologisk forståelse af dialog undersøges, hvad arrangementet betyder for den transformation af deltagerne, som religionsdialogen anticiperer. På baggrund af interviews med dialogarrangører og observationer af dialogarrangementer analyseres det spændingsfelt af forskelle, som arrangementet har til formål at overskride. Der sættes særligt fokus på betydningen af arrangementets rituelle karakter og de forskelssætninger af subjektet, som indrammer dialogen.

AB - Denne artikel sætter fokus på religionsdialogen som et arrangeret kulturmøde, der har til formål at skabe fredelig sameksistens og forsoning på tværs af religiøse tilhørsforhold. Med afsæt i en teologisk forståelse af dialog undersøges, hvad arrangementet betyder for den transformation af deltagerne, som religionsdialogen anticiperer. På baggrund af interviews med dialogarrangører og observationer af dialogarrangementer analyseres det spændingsfelt af forskelle, som arrangementet har til formål at overskride. Der sættes særligt fokus på betydningen af arrangementets rituelle karakter og de forskelssætninger af subjektet, som indrammer dialogen.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 9

SP - 48

EP - 67

JO - Tidsskrift for Islamforskning

JF - Tidsskrift for Islamforskning

SN - 1901-9580

IS - 2

ER -