Det performative rum

  Publikation: Working paperForskning

  Resumé

  Computeren trænger ind overalt og bliver samtidigt mere og mere usynlig. Det er tendensen i udviklingen af computerteknologien hvor man mere og mere taler om computere som en slags fleksibel ”kraft” der kan støtte menneskelige forehavender, gennemtrænge sammenhænge, altid være tilstede eller umiddelbart og intuitivt ved hånden. Disse modsatrettede og paradoksale udviklingstræk åbner en ny form for computermedierede ”rum”. Med internettet, trådløse netværk, mobiltelefoni, bærbare computere, billige projektorer, små videokameraer, mikrofoner og sensorer skaber vi og bruger en ny type af rumlighed. Hvor som helst, når som helst. Det er rum som virker fleksible og åbne, men også ofte magiske, legeagtige og uvirkelige. Hvordan kan man begynde en beskrivelse af disse nye rum?
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedRoskilde
  UdgiverRoskilde Universitet
  Sider1-23
  Antal sider23
  StatusUdgivet - 2002

  Citer dette

  Hansen, K. (2002). Det performative rum. (s. 1-23). Roskilde: Roskilde Universitet.
  Hansen, Kenneth. / Det performative rum. Roskilde : Roskilde Universitet, 2002. s. 1-23
  @techreport{b78656a052be11dba4bc000ea68e967b,
  title = "Det performative rum",
  abstract = "Computeren tr{\ae}nger ind overalt og bliver samtidigt mere og mere usynlig. Det er tendensen i udviklingen af computerteknologien hvor man mere og mere taler om computere som en slags fleksibel ”kraft” der kan st{\o}tte menneskelige forehavender, gennemtr{\ae}nge sammenh{\ae}nge, altid v{\ae}re tilstede eller umiddelbart og intuitivt ved h{\aa}nden. Disse modsatrettede og paradoksale udviklingstr{\ae}k {\aa}bner en ny form for computermedierede ”rum”. Med internettet, tr{\aa}dl{\o}se netv{\ae}rk, mobiltelefoni, b{\ae}rbare computere, billige projektorer, sm{\aa} videokameraer, mikrofoner og sensorer skaber vi og bruger en ny type af rumlighed. Hvor som helst, n{\aa}r som helst. Det er rum som virker fleksible og {\aa}bne, men ogs{\aa} ofte magiske, legeagtige og uvirkelige. Hvordan kan man begynde en beskrivelse af disse nye rum?",
  author = "Kenneth Hansen",
  year = "2002",
  language = "Dansk",
  pages = "1--23",
  publisher = "Roskilde Universitet",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Roskilde Universitet",

  }

  Hansen, K 2002 'Det performative rum' Roskilde Universitet, Roskilde, s. 1-23.

  Det performative rum. / Hansen, Kenneth.

  Roskilde : Roskilde Universitet, 2002. s. 1-23.

  Publikation: Working paperForskning

  TY - UNPB

  T1 - Det performative rum

  AU - Hansen, Kenneth

  PY - 2002

  Y1 - 2002

  N2 - Computeren trænger ind overalt og bliver samtidigt mere og mere usynlig. Det er tendensen i udviklingen af computerteknologien hvor man mere og mere taler om computere som en slags fleksibel ”kraft” der kan støtte menneskelige forehavender, gennemtrænge sammenhænge, altid være tilstede eller umiddelbart og intuitivt ved hånden. Disse modsatrettede og paradoksale udviklingstræk åbner en ny form for computermedierede ”rum”. Med internettet, trådløse netværk, mobiltelefoni, bærbare computere, billige projektorer, små videokameraer, mikrofoner og sensorer skaber vi og bruger en ny type af rumlighed. Hvor som helst, når som helst. Det er rum som virker fleksible og åbne, men også ofte magiske, legeagtige og uvirkelige. Hvordan kan man begynde en beskrivelse af disse nye rum?

  AB - Computeren trænger ind overalt og bliver samtidigt mere og mere usynlig. Det er tendensen i udviklingen af computerteknologien hvor man mere og mere taler om computere som en slags fleksibel ”kraft” der kan støtte menneskelige forehavender, gennemtrænge sammenhænge, altid være tilstede eller umiddelbart og intuitivt ved hånden. Disse modsatrettede og paradoksale udviklingstræk åbner en ny form for computermedierede ”rum”. Med internettet, trådløse netværk, mobiltelefoni, bærbare computere, billige projektorer, små videokameraer, mikrofoner og sensorer skaber vi og bruger en ny type af rumlighed. Hvor som helst, når som helst. Det er rum som virker fleksible og åbne, men også ofte magiske, legeagtige og uvirkelige. Hvordan kan man begynde en beskrivelse af disse nye rum?

  M3 - Working paper

  SP - 1

  EP - 23

  BT - Det performative rum

  PB - Roskilde Universitet

  CY - Roskilde

  ER -

  Hansen K. Det performative rum. Roskilde: Roskilde Universitet. 2002, s. 1-23.