Det performative bibliotek

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskning

  Resumé

  Universitetsbiblioteker ser anderledes ud i dag end for ti år siden. Der er stadig bøger på hylderne og bibliotekarer som administrerer udlånet. Men rundt omkring i biblioteksbygningerne står i dag grå, hvide eller sorte bokse hvortil der knyttet en skærm. Foran disse sidder eller står de besøgende og leder efter information. De grå bokse og de bøjede nakker er de mest tydelige tegn på at biblioteket i dag er mere end fysiske bogsamlinger. De eksisterer ikke kun i de konkrete rum som folk opholder sig i men er også tilstede derude, på nettet. Biblioteker er blevet ”digitale”, ”on-line” og ”virtuelle. Det løser en række opgaver knyttet til en mere og mere påkrævet reducering af kompleksitet i viden og informationssøgning, men det skaber også nogle problemer. Ved at digitalisere informationerne og gøre dem on-line og tilgængelige uden stedlig forankring er vi havnet i en mangelsituation. Vi mangler nu et sted at være.
  OriginalsprogDansk
  TitelIkke angivet
  Antal sider9
  ForlagAalborg Universitetsbibliotek
  Publikationsdato2003
  Sider1-9
  StatusUdgivet - 2003
  BegivenhedNavigating in Chaos - Aalborg, Danmark
  Varighed: 13 maj 200314 maj 2003

  Konference

  KonferenceNavigating in Chaos
  LandDanmark
  ByAalborg
  Periode13/05/200314/05/2003

  Citer dette

  Hansen, K. (2003). Det performative bibliotek. I Ikke angivet (s. 1-9). Aalborg Universitetsbibliotek.
  Hansen, Kenneth. / Det performative bibliotek. Ikke angivet. Aalborg Universitetsbibliotek, 2003. s. 1-9
  @inproceedings{b75fbbd052be11dba4bc000ea68e967b,
  title = "Det performative bibliotek",
  abstract = "Universitetsbiblioteker ser anderledes ud i dag end for ti {\aa}r siden. Der er stadig b{\o}ger p{\aa} hylderne og bibliotekarer som administrerer udl{\aa}net. Men rundt omkring i biblioteksbygningerne st{\aa}r i dag gr{\aa}, hvide eller sorte bokse hvortil der knyttet en sk{\ae}rm. Foran disse sidder eller st{\aa}r de bes{\o}gende og leder efter information. De gr{\aa} bokse og de b{\o}jede nakker er de mest tydelige tegn p{\aa} at biblioteket i dag er mere end fysiske bogsamlinger. De eksisterer ikke kun i de konkrete rum som folk opholder sig i men er ogs{\aa} tilstede derude, p{\aa} nettet. Biblioteker er blevet ”digitale”, ”on-line” og ”virtuelle. Det l{\o}ser en r{\ae}kke opgaver knyttet til en mere og mere p{\aa}kr{\ae}vet reducering af kompleksitet i viden og informationss{\o}gning, men det skaber ogs{\aa} nogle problemer. Ved at digitalisere informationerne og g{\o}re dem on-line og tilg{\ae}ngelige uden stedlig forankring er vi havnet i en mangelsituation. Vi mangler nu et sted at v{\ae}re.",
  author = "Kenneth Hansen",
  year = "2003",
  language = "Dansk",
  pages = "1--9",
  booktitle = "Ikke angivet",
  publisher = "Aalborg Universitetsbibliotek",

  }

  Hansen, K 2003, Det performative bibliotek. i Ikke angivet. Aalborg Universitetsbibliotek, s. 1-9, Navigating in Chaos, Aalborg, Danmark, 13/05/2003.

  Det performative bibliotek. / Hansen, Kenneth.

  Ikke angivet. Aalborg Universitetsbibliotek, 2003. s. 1-9.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskning

  TY - GEN

  T1 - Det performative bibliotek

  AU - Hansen, Kenneth

  PY - 2003

  Y1 - 2003

  N2 - Universitetsbiblioteker ser anderledes ud i dag end for ti år siden. Der er stadig bøger på hylderne og bibliotekarer som administrerer udlånet. Men rundt omkring i biblioteksbygningerne står i dag grå, hvide eller sorte bokse hvortil der knyttet en skærm. Foran disse sidder eller står de besøgende og leder efter information. De grå bokse og de bøjede nakker er de mest tydelige tegn på at biblioteket i dag er mere end fysiske bogsamlinger. De eksisterer ikke kun i de konkrete rum som folk opholder sig i men er også tilstede derude, på nettet. Biblioteker er blevet ”digitale”, ”on-line” og ”virtuelle. Det løser en række opgaver knyttet til en mere og mere påkrævet reducering af kompleksitet i viden og informationssøgning, men det skaber også nogle problemer. Ved at digitalisere informationerne og gøre dem on-line og tilgængelige uden stedlig forankring er vi havnet i en mangelsituation. Vi mangler nu et sted at være.

  AB - Universitetsbiblioteker ser anderledes ud i dag end for ti år siden. Der er stadig bøger på hylderne og bibliotekarer som administrerer udlånet. Men rundt omkring i biblioteksbygningerne står i dag grå, hvide eller sorte bokse hvortil der knyttet en skærm. Foran disse sidder eller står de besøgende og leder efter information. De grå bokse og de bøjede nakker er de mest tydelige tegn på at biblioteket i dag er mere end fysiske bogsamlinger. De eksisterer ikke kun i de konkrete rum som folk opholder sig i men er også tilstede derude, på nettet. Biblioteker er blevet ”digitale”, ”on-line” og ”virtuelle. Det løser en række opgaver knyttet til en mere og mere påkrævet reducering af kompleksitet i viden og informationssøgning, men det skaber også nogle problemer. Ved at digitalisere informationerne og gøre dem on-line og tilgængelige uden stedlig forankring er vi havnet i en mangelsituation. Vi mangler nu et sted at være.

  M3 - Konferencebidrag i proceedings

  SP - 1

  EP - 9

  BT - Ikke angivet

  PB - Aalborg Universitetsbibliotek

  ER -

  Hansen K. Det performative bibliotek. I Ikke angivet. Aalborg Universitetsbibliotek. 2003. s. 1-9