Det ordentlige menneske

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

  Resumé

  Det ordentlige menneske er bevidst om oppe og nede, bevidst om egne grænser, og om et skæbnefællesskab mellem levende, ufødte og døde, det er næstekærligt, velopdragent, rodfæstet, patriotisk, indrestyret, lokalt, snarere end globalt, godt træt af meningsmålinger, latterlig lovgivning, terapeuter og overflødige maskiner …!

              Det ordentlige menneske er et, som ikke bare opfører sig pænt og imødekommende over for andre, men på mærkværdig vis er i stand til at se tingene også fra andres synsvinkel og forholde sig til sig selv med en vis distance. Det ser sig selv i forhold til pligten, ikke bare rettighederne, og formår at trække grænser for sig selv, men også for andre. Det stiller krav, også til andre.

              Det ordentlige menneske giver sit eget liv værdi ved at give andres liv værdi. Det er en genvej til et samfundsfællesskab uden de store ideologiske armbevægelser.

              Det er aldrig for sent at blive et ordentligt menneske!

  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagKristeligt Dagblad
  Antal sider254
  ISBN (Trykt)978-87-7467-040-7
  StatusUdgivet - 2009

  Emneord

  • Ordentlighed
  • autoritet
  • moral

  Citer dette

  Jensen, H. (2009). Det ordentlige menneske. København: Kristeligt Dagblad.
  Jensen, Henrik. / Det ordentlige menneske. København : Kristeligt Dagblad, 2009. 254 s.
  @book{ba5e69100e5611dfb779000ea68e967b,
  title = "Det ordentlige menneske",
  abstract = "Det ordentlige menneske er bevidst om oppe og nede, bevidst om egne gr{\ae}nser, og om et sk{\ae}bnef{\ae}llesskab mellem levende, uf{\o}dte og d{\o}de, det er n{\ae}stek{\ae}rligt, velopdragent, rodf{\ae}stet, patriotisk, indrestyret, lokalt, snarere end globalt, godt tr{\ae}t af meningsm{\aa}linger, latterlig lovgivning, terapeuter og overfl{\o}dige maskiner …!            Det ordentlige menneske er et, som ikke bare opf{\o}rer sig p{\ae}nt og im{\o}dekommende over for andre, men p{\aa} m{\ae}rkv{\ae}rdig vis er i stand til at se tingene ogs{\aa} fra andres synsvinkel og forholde sig til sig selv med en vis distance. Det ser sig selv i forhold til pligten, ikke bare rettighederne, og form{\aa}r at tr{\ae}kke gr{\ae}nser for sig selv, men ogs{\aa} for andre. Det stiller krav, ogs{\aa} til andre.            Det ordentlige menneske giver sit eget liv v{\ae}rdi ved at give andres liv v{\ae}rdi. Det er en genvej til et samfundsf{\ae}llesskab uden de store ideologiske armbev{\ae}gelser.            Det er aldrig for sent at blive et ordentligt menneske!",
  keywords = "Ordentlighed, autoritet, moral, Decency, authority",
  author = "Henrik Jensen",
  year = "2009",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7467-040-7",
  publisher = "Kristeligt Dagblad",
  address = "Danmark",

  }

  Jensen, H 2009, Det ordentlige menneske. Kristeligt Dagblad, København.

  Det ordentlige menneske. / Jensen, Henrik.

  København : Kristeligt Dagblad, 2009. 254 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

  TY - BOOK

  T1 - Det ordentlige menneske

  AU - Jensen, Henrik

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Det ordentlige menneske er bevidst om oppe og nede, bevidst om egne grænser, og om et skæbnefællesskab mellem levende, ufødte og døde, det er næstekærligt, velopdragent, rodfæstet, patriotisk, indrestyret, lokalt, snarere end globalt, godt træt af meningsmålinger, latterlig lovgivning, terapeuter og overflødige maskiner …!            Det ordentlige menneske er et, som ikke bare opfører sig pænt og imødekommende over for andre, men på mærkværdig vis er i stand til at se tingene også fra andres synsvinkel og forholde sig til sig selv med en vis distance. Det ser sig selv i forhold til pligten, ikke bare rettighederne, og formår at trække grænser for sig selv, men også for andre. Det stiller krav, også til andre.            Det ordentlige menneske giver sit eget liv værdi ved at give andres liv værdi. Det er en genvej til et samfundsfællesskab uden de store ideologiske armbevægelser.            Det er aldrig for sent at blive et ordentligt menneske!

  AB - Det ordentlige menneske er bevidst om oppe og nede, bevidst om egne grænser, og om et skæbnefællesskab mellem levende, ufødte og døde, det er næstekærligt, velopdragent, rodfæstet, patriotisk, indrestyret, lokalt, snarere end globalt, godt træt af meningsmålinger, latterlig lovgivning, terapeuter og overflødige maskiner …!            Det ordentlige menneske er et, som ikke bare opfører sig pænt og imødekommende over for andre, men på mærkværdig vis er i stand til at se tingene også fra andres synsvinkel og forholde sig til sig selv med en vis distance. Det ser sig selv i forhold til pligten, ikke bare rettighederne, og formår at trække grænser for sig selv, men også for andre. Det stiller krav, også til andre.            Det ordentlige menneske giver sit eget liv værdi ved at give andres liv værdi. Det er en genvej til et samfundsfællesskab uden de store ideologiske armbevægelser.            Det er aldrig for sent at blive et ordentligt menneske!

  KW - Ordentlighed

  KW - autoritet

  KW - moral

  KW - Decency

  KW - authority

  M3 - Bog

  SN - 978-87-7467-040-7

  BT - Det ordentlige menneske

  PB - Kristeligt Dagblad

  CY - København

  ER -

  Jensen H. Det ordentlige menneske. København: Kristeligt Dagblad, 2009. 254 s.