Det langsomme spejl

Den billedskabte erindring i familien

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Resumé

Det langsomme spejl – den billedskabte erindring i familien – er en bog der kan læses på mange måder. Man kan læse den som en levnedsskildring om en dreng i 1950’erne der lever i en lille familie i en provinsby, til han flytter fra det første hjem og familie. Man kan læse bogen som en slags case på problemer med forandringer og mønsterbrud. Man kan læse bogen som en slags kulturhistorie om 1950’erne set gennem ’det private livs historie’. Man kan læse bogen som en historie om gryende ungdomskultur og mediehistorie lige før alt eksploderer i økonomi, velfærd og ændrede værdier. Og man kan læse bogen som inspirationskilde til metoder til at undersøge sin egen private historie, familien og værdierne. Og måske kan den læses, som – hvad en af min gode venner ønskede sig for længe, længe siden – Bruno’s Billedbog.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedOdense
ForlagHistoria Forlag
Antal sider242
ISBN (Trykt)978-87-93321-84-7
StatusUdgivet - 21 aug. 2015

Emneord

  • familiefotografi
  • visuel kultur
  • erindring
  • historie
  • semiotik
  • kunst
  • museologi

Citer dette

@book{0905dc6de2d3470bb168326a1a087063,
title = "Det langsomme spejl: Den billedskabte erindring i familien",
abstract = "Det langsomme spejl – den billedskabte erindring i familien – er en bog der kan l{\ae}ses p{\aa} mange m{\aa}der. Man kan l{\ae}se den som en levnedsskildring om en dreng i 1950’erne der lever i en lille familie i en provinsby, til han flytter fra det f{\o}rste hjem og familie. Man kan l{\ae}se bogen som en slags case p{\aa} problemer med forandringer og m{\o}nsterbrud. Man kan l{\ae}se bogen som en slags kulturhistorie om 1950’erne set gennem ’det private livs historie’. Man kan l{\ae}se bogen som en historie om gryende ungdomskultur og mediehistorie lige f{\o}r alt eksploderer i {\o}konomi, velf{\ae}rd og {\ae}ndrede v{\ae}rdier. Og man kan l{\ae}se bogen som inspirationskilde til metoder til at unders{\o}ge sin egen private historie, familien og v{\ae}rdierne. Og m{\aa}ske kan den l{\ae}ses, som – hvad en af min gode venner {\o}nskede sig for l{\ae}nge, l{\ae}nge siden – Bruno’s Billedbog.",
keywords = "familiefotografi, visuel kultur, erindring, historie, semiotik, kunst, museologi",
author = "Bruno Ingemann",
year = "2015",
month = "8",
day = "21",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93321-84-7",
publisher = "Historia Forlag",

}

Det langsomme spejl : Den billedskabte erindring i familien. / Ingemann, Bruno.

Odense : Historia Forlag, 2015. 242 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

TY - BOOK

T1 - Det langsomme spejl

T2 - Den billedskabte erindring i familien

AU - Ingemann, Bruno

PY - 2015/8/21

Y1 - 2015/8/21

N2 - Det langsomme spejl – den billedskabte erindring i familien – er en bog der kan læses på mange måder. Man kan læse den som en levnedsskildring om en dreng i 1950’erne der lever i en lille familie i en provinsby, til han flytter fra det første hjem og familie. Man kan læse bogen som en slags case på problemer med forandringer og mønsterbrud. Man kan læse bogen som en slags kulturhistorie om 1950’erne set gennem ’det private livs historie’. Man kan læse bogen som en historie om gryende ungdomskultur og mediehistorie lige før alt eksploderer i økonomi, velfærd og ændrede værdier. Og man kan læse bogen som inspirationskilde til metoder til at undersøge sin egen private historie, familien og værdierne. Og måske kan den læses, som – hvad en af min gode venner ønskede sig for længe, længe siden – Bruno’s Billedbog.

AB - Det langsomme spejl – den billedskabte erindring i familien – er en bog der kan læses på mange måder. Man kan læse den som en levnedsskildring om en dreng i 1950’erne der lever i en lille familie i en provinsby, til han flytter fra det første hjem og familie. Man kan læse bogen som en slags case på problemer med forandringer og mønsterbrud. Man kan læse bogen som en slags kulturhistorie om 1950’erne set gennem ’det private livs historie’. Man kan læse bogen som en historie om gryende ungdomskultur og mediehistorie lige før alt eksploderer i økonomi, velfærd og ændrede værdier. Og man kan læse bogen som inspirationskilde til metoder til at undersøge sin egen private historie, familien og værdierne. Og måske kan den læses, som – hvad en af min gode venner ønskede sig for længe, længe siden – Bruno’s Billedbog.

KW - familiefotografi

KW - visuel kultur

KW - erindring

KW - historie

KW - semiotik

KW - kunst

KW - museologi

M3 - Bog

SN - 978-87-93321-84-7

BT - Det langsomme spejl

PB - Historia Forlag

CY - Odense

ER -