”Det, at det var livelive!” En undersøgelse af publikums oplevelse af "Jeg er drømmenes labyrint"

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Med udgangspunkt i en kvalitativ undersøgelse af publikums oplevelse af musikteaterforestillingen "Jeg er drømmenes labyrint", diskuteres liveness, forståelse og autenticitet. Ud fra ønsket om at ”reflektere over, hvilken funktion teatret skal have fremover, og ud fra hvilke værdikriterier samfundet skal støtte og investere i det” (Kulturministeriet 2010: 7), argumenterer artiklen for nødvendigheden af både forestillingsnære og mere sociologisk orienterede studier af publikums oplevelser.
OriginalsprogDansk
TidsskriftPeripeti
Vol/bind18
Sider (fra-til)7-22
ISSN1604-0325
StatusUdgivet - dec. 2012

Emneord

  • publikum
  • musikteater
  • liveness
  • oplevelse

Citer dette

@article{0bce06a17f2a4bc390abd16c6ce4bd35,
title = "”Det, at det var livelive!” En unders{\o}gelse af publikums oplevelse af {"}Jeg er dr{\o}mmenes labyrint{"}",
abstract = "Med udgangspunkt i en kvalitativ unders{\o}gelse af publikums oplevelse af musikteaterforestillingen {"}Jeg er dr{\o}mmenes labyrint{"}, diskuteres liveness, forst{\aa}else og autenticitet. Ud fra {\o}nsket om at ”reflektere over, hvilken funktion teatret skal have fremover, og ud fra hvilke v{\ae}rdikriterier samfundet skal st{\o}tte og investere i det” (Kulturministeriet 2010: 7), argumenterer artiklen for n{\o}dvendigheden af b{\aa}de forestillingsn{\ae}re og mere sociologisk orienterede studier af publikums oplevelser.",
keywords = "publikum, musikteater, liveness, oplevelse",
author = "Lindelof, {Anja M{\o}lle}",
year = "2012",
month = "12",
language = "Dansk",
volume = "18",
pages = "7--22",
journal = "Peripeti",
issn = "1604-0325",
publisher = "Afdeling for Dramaturgi, Institut for {\AE}stetiske Fag",

}

”Det, at det var livelive!” En undersøgelse af publikums oplevelse af "Jeg er drømmenes labyrint". / Lindelof, Anja Mølle.

I: Peripeti, Bind 18, 12.2012, s. 7-22.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - ”Det, at det var livelive!” En undersøgelse af publikums oplevelse af "Jeg er drømmenes labyrint"

AU - Lindelof, Anja Mølle

PY - 2012/12

Y1 - 2012/12

N2 - Med udgangspunkt i en kvalitativ undersøgelse af publikums oplevelse af musikteaterforestillingen "Jeg er drømmenes labyrint", diskuteres liveness, forståelse og autenticitet. Ud fra ønsket om at ”reflektere over, hvilken funktion teatret skal have fremover, og ud fra hvilke værdikriterier samfundet skal støtte og investere i det” (Kulturministeriet 2010: 7), argumenterer artiklen for nødvendigheden af både forestillingsnære og mere sociologisk orienterede studier af publikums oplevelser.

AB - Med udgangspunkt i en kvalitativ undersøgelse af publikums oplevelse af musikteaterforestillingen "Jeg er drømmenes labyrint", diskuteres liveness, forståelse og autenticitet. Ud fra ønsket om at ”reflektere over, hvilken funktion teatret skal have fremover, og ud fra hvilke værdikriterier samfundet skal støtte og investere i det” (Kulturministeriet 2010: 7), argumenterer artiklen for nødvendigheden af både forestillingsnære og mere sociologisk orienterede studier af publikums oplevelser.

KW - publikum

KW - musikteater

KW - liveness

KW - oplevelse

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 18

SP - 7

EP - 22

JO - Peripeti

JF - Peripeti

SN - 1604-0325

ER -