Den transnationale offentlighed i Øresundsregionen

#Øresund og #greatercph på Twitter

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Norden er ikke blot et geografisk område. Det er også en række lande, der har grænsere- gioner mod hverandre, og er der én ting vi ved omkring disse regioner, så er det at journalistik bestemt ikke flyder frit over grænsen. Nærmere gælder det modsatte som oftest. Derfor er den transnationale offentlighed begrænset. Men sagen kunne tænkes at være en anden, hvis man ser på det sociale medie Twitter, hvor både politikere og journalister er at finde i store tal. Dette studie undersøger Øresundsregionen på Twitter, og giver et bud på, hvilken horisontal europæisering, der foregår i en digital ad hoc offentlighed her.

OriginalsprogDansk
TidsskriftN O R D I C O M - Information
Vol/bind40
Udgave nummer2
Sider (fra-til)54-65
Antal sider12
ISSN0349-5949
StatusUdgivet - 10 dec. 2018
BegivenhedEuropean Communication Conference (ECC): Centres and Peripheries: Communication, Research, Translation - Palazzo dei Congressi, Lugano, Schweiz
Varighed: 31 okt. 20183 nov. 2018
Konferencens nummer: 7
http://www.ecrea2018lugano.eu/
https://www.ecrea2018lugano.eu/

Konference

KonferenceEuropean Communication Conference (ECC)
Nummer7
LokationPalazzo dei Congressi
LandSchweiz
ByLugano
Periode31/10/201803/11/2018
Internetadresse

Citer dette

@article{bde4a8c1ce314edf9a6a70dd1fd1932b,
title = "Den transnationale offentlighed i {\O}resundsregionen: #{\O}resund og #greatercph p{\aa} Twitter",
abstract = "Norden er ikke blot et geografisk omr{\aa}de. Det er ogs{\aa} en r{\ae}kke lande, der har gr{\ae}nsere- gioner mod hverandre, og er der {\'e}n ting vi ved omkring disse regioner, s{\aa} er det at journalistik bestemt ikke flyder frit over gr{\ae}nsen. N{\ae}rmere g{\ae}lder det modsatte som oftest. Derfor er den transnationale offentlighed begr{\ae}nset. Men sagen kunne t{\ae}nkes at v{\ae}re en anden, hvis man ser p{\aa} det sociale medie Twitter, hvor b{\aa}de politikere og journalister er at finde i store tal. Dette studie unders{\o}ger {\O}resundsregionen p{\aa} Twitter, og giver et bud p{\aa}, hvilken horisontal europ{\ae}isering, der foreg{\aa}r i en digital ad hoc offentlighed her.",
author = "Eberholst, {Mads K{\ae}msgaard}",
year = "2018",
month = "12",
day = "10",
language = "Dansk",
volume = "40",
pages = "54--65",
journal = "N O R D I C O M - Information",
issn = "0349-5949",
publisher = "N O R D I C O M A/S",
number = "2",

}

Den transnationale offentlighed i Øresundsregionen : #Øresund og #greatercph på Twitter. / Eberholst, Mads Kæmsgaard.

I: N O R D I C O M - Information, Bind 40, Nr. 2, 10.12.2018, s. 54-65.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Den transnationale offentlighed i Øresundsregionen

T2 - #Øresund og #greatercph på Twitter

AU - Eberholst, Mads Kæmsgaard

PY - 2018/12/10

Y1 - 2018/12/10

N2 - Norden er ikke blot et geografisk område. Det er også en række lande, der har grænsere- gioner mod hverandre, og er der én ting vi ved omkring disse regioner, så er det at journalistik bestemt ikke flyder frit over grænsen. Nærmere gælder det modsatte som oftest. Derfor er den transnationale offentlighed begrænset. Men sagen kunne tænkes at være en anden, hvis man ser på det sociale medie Twitter, hvor både politikere og journalister er at finde i store tal. Dette studie undersøger Øresundsregionen på Twitter, og giver et bud på, hvilken horisontal europæisering, der foregår i en digital ad hoc offentlighed her.

AB - Norden er ikke blot et geografisk område. Det er også en række lande, der har grænsere- gioner mod hverandre, og er der én ting vi ved omkring disse regioner, så er det at journalistik bestemt ikke flyder frit over grænsen. Nærmere gælder det modsatte som oftest. Derfor er den transnationale offentlighed begrænset. Men sagen kunne tænkes at være en anden, hvis man ser på det sociale medie Twitter, hvor både politikere og journalister er at finde i store tal. Dette studie undersøger Øresundsregionen på Twitter, og giver et bud på, hvilken horisontal europæisering, der foregår i en digital ad hoc offentlighed her.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 40

SP - 54

EP - 65

JO - N O R D I C O M - Information

JF - N O R D I C O M - Information

SN - 0349-5949

IS - 2

ER -