Den Russiske Revolution

Mikkel Flohr (Redaktør), Benjamin Ask Popp-Madsen (Redaktør), Kasper Mikael Jacek (Redaktør), Mathias Hein Jessen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

Resumé

Den Russiske Revolution er en af de mest afgørende politiske og sociale begivenheder i det 20. århundredes historie. Den skabte de ideologiske og geopolitiske parametre, der dominerede verden frem til 1991 - og på mange måder stadig gør det.

Fortolkningen af Den Russiske Revolution har været et afgørende stridspunkt i det 20. århundredes politiske og filosofiske diskussioner. I denne bog gives der plads til en række af revolutionens egne stemmer. Bogen indeholder en lang række primærtekster fra Den Russiske Revolution - fra den første revolution i 1905 og frem til nedkæmpelsen af Kronstadt-oprøret i 1921, med fokus på revolutionsåret 1917.

Sammen med revolutionens artikler, bøger, dekreter, taler, digte og slagord indeholder bogen en introduktion og en tidslinje, der giver læseren overblik over de historiske begivenheder og idémæssige strømninger, der udgjorde Den Russiske Revolution.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedÅrhus
ForlagForlaget Slagmark
Antal sider350
ISBN (Trykt)978-87-91041-25-9
StatusUdgivet - 30 okt. 2017
NavnSlagmarks Revolutionsserie / Revolution Series

Bibliografisk note

http://www.slagmark.dk/den-russiske-revolution-indhold
Revolutionsserien er Slagmarks udgivelse af tekstsamlinger fra de revolutioner, der har været med til at forme den verden, vi lever i. Udover originaltekster indeholder bøgerne også forord og indledning af redaktørerne bag udgivelsen.

Emneord

 • Den Russiske Revolution
 • Februarrevolutionen
 • Oktoberrevolutionen
 • Rusland
 • revolution
 • Kommunisme
 • Historie
 • idéhistorie
 • socialisme
 • anarkisme
 • sovjetter
 • sovjetunionen

Citer dette

Flohr, M., Popp-Madsen, B. A., Jacek, K. M., & Hein Jessen, M. (red.) (2017). Den Russiske Revolution. Århus: Forlaget Slagmark. Slagmarks Revolutionsserie / Revolution Series
Flohr, Mikkel (Redaktør) ; Popp-Madsen, Benjamin Ask (Redaktør) ; Jacek, Kasper Mikael (Redaktør) ; Hein Jessen, Mathias (Redaktør). / Den Russiske Revolution. Århus : Forlaget Slagmark, 2017. 350 s. (Slagmarks Revolutionsserie / Revolution Series).
@book{cf0fe97d25e6487d8c88315965c93305,
title = "Den Russiske Revolution",
abstract = "Den Russiske Revolution er en af de mest afg{\o}rende politiske og sociale begivenheder i det 20. {\aa}rhundredes historie. Den skabte de ideologiske og geopolitiske parametre, der dominerede verden frem til 1991 - og p{\aa} mange m{\aa}der stadig g{\o}r det.Fortolkningen af Den Russiske Revolution har v{\ae}ret et afg{\o}rende stridspunkt i det 20. {\aa}rhundredes politiske og filosofiske diskussioner. I denne bog gives der plads til en r{\ae}kke af revolutionens egne stemmer. Bogen indeholder en lang r{\ae}kke prim{\ae}rtekster fra Den Russiske Revolution - fra den f{\o}rste revolution i 1905 og frem til nedk{\ae}mpelsen af Kronstadt-opr{\o}ret i 1921, med fokus p{\aa} revolutions{\aa}ret 1917.Sammen med revolutionens artikler, b{\o}ger, dekreter, taler, digte og slagord indeholder bogen en introduktion og en tidslinje, der giver l{\ae}seren overblik over de historiske begivenheder og id{\'e}m{\ae}ssige str{\o}mninger, der udgjorde Den Russiske Revolution.",
keywords = "Russian Revolution, October Revolution, February Revolution, Marxism, Revolution, Russia, Den Russiske Revolution, Februarrevolutionen, Oktoberrevolutionen, Rusland, revolution, Kommunisme, Historie, id{\'e}historie, socialisme, anarkisme, sovjetter, sovjetunionen",
editor = "Mikkel Flohr and Popp-Madsen, {Benjamin Ask} and Jacek, {Kasper Mikael} and {Hein Jessen}, Mathias",
note = "http://www.slagmark.dk/den-russiske-revolution-indhold Revolutionsserien er Slagmarks udgivelse af tekstsamlinger fra de revolutioner, der har v{\ae}ret med til at forme den verden, vi lever i. Udover originaltekster indeholder b{\o}gerne ogs{\aa} forord og indledning af redakt{\o}rerne bag udgivelsen.",
year = "2017",
month = "10",
day = "30",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-91041-25-9",
publisher = "Forlaget Slagmark",

}

Flohr, M, Popp-Madsen, BA, Jacek, KM & Hein Jessen, M (red) 2017, Den Russiske Revolution. Slagmarks Revolutionsserie / Revolution Series, Forlaget Slagmark, Århus.

Den Russiske Revolution. / Flohr, Mikkel (Redaktør); Popp-Madsen, Benjamin Ask (Redaktør); Jacek, Kasper Mikael (Redaktør); Hein Jessen, Mathias (Redaktør).

Århus : Forlaget Slagmark, 2017. 350 s. (Slagmarks Revolutionsserie / Revolution Series).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

TY - BOOK

T1 - Den Russiske Revolution

A2 - Flohr, Mikkel

A2 - Popp-Madsen, Benjamin Ask

A2 - Jacek, Kasper Mikael

A2 - Hein Jessen, Mathias

N1 - http://www.slagmark.dk/den-russiske-revolution-indhold Revolutionsserien er Slagmarks udgivelse af tekstsamlinger fra de revolutioner, der har været med til at forme den verden, vi lever i. Udover originaltekster indeholder bøgerne også forord og indledning af redaktørerne bag udgivelsen.

PY - 2017/10/30

Y1 - 2017/10/30

N2 - Den Russiske Revolution er en af de mest afgørende politiske og sociale begivenheder i det 20. århundredes historie. Den skabte de ideologiske og geopolitiske parametre, der dominerede verden frem til 1991 - og på mange måder stadig gør det.Fortolkningen af Den Russiske Revolution har været et afgørende stridspunkt i det 20. århundredes politiske og filosofiske diskussioner. I denne bog gives der plads til en række af revolutionens egne stemmer. Bogen indeholder en lang række primærtekster fra Den Russiske Revolution - fra den første revolution i 1905 og frem til nedkæmpelsen af Kronstadt-oprøret i 1921, med fokus på revolutionsåret 1917.Sammen med revolutionens artikler, bøger, dekreter, taler, digte og slagord indeholder bogen en introduktion og en tidslinje, der giver læseren overblik over de historiske begivenheder og idémæssige strømninger, der udgjorde Den Russiske Revolution.

AB - Den Russiske Revolution er en af de mest afgørende politiske og sociale begivenheder i det 20. århundredes historie. Den skabte de ideologiske og geopolitiske parametre, der dominerede verden frem til 1991 - og på mange måder stadig gør det.Fortolkningen af Den Russiske Revolution har været et afgørende stridspunkt i det 20. århundredes politiske og filosofiske diskussioner. I denne bog gives der plads til en række af revolutionens egne stemmer. Bogen indeholder en lang række primærtekster fra Den Russiske Revolution - fra den første revolution i 1905 og frem til nedkæmpelsen af Kronstadt-oprøret i 1921, med fokus på revolutionsåret 1917.Sammen med revolutionens artikler, bøger, dekreter, taler, digte og slagord indeholder bogen en introduktion og en tidslinje, der giver læseren overblik over de historiske begivenheder og idémæssige strømninger, der udgjorde Den Russiske Revolution.

KW - Russian Revolution

KW - October Revolution

KW - February Revolution

KW - Marxism

KW - Revolution

KW - Russia

KW - Den Russiske Revolution

KW - Februarrevolutionen

KW - Oktoberrevolutionen

KW - Rusland

KW - revolution

KW - Kommunisme

KW - Historie

KW - idéhistorie

KW - socialisme

KW - anarkisme

KW - sovjetter

KW - sovjetunionen

M3 - Antologi

SN - 978-87-91041-25-9

BT - Den Russiske Revolution

PB - Forlaget Slagmark

CY - Århus

ER -

Flohr M, (ed.), Popp-Madsen BA, (ed.), Jacek KM, (ed.), Hein Jessen M, (ed.). Den Russiske Revolution. Århus: Forlaget Slagmark, 2017. 350 s. (Slagmarks Revolutionsserie / Revolution Series).