The fourth age of political communication

Democratic decay or the rise of phronetic political communication?

Bidragets oversatte titel: Den politiske kommunikations fjerde tidsalder: Demokratisk forfald eller opkomsten af prhonetisk politisk kommunikation?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

OriginalsprogEngelsk
TidsskriftNordicum Mediterraneum
Vol/bind11
Udgave nummer3
ISSN1670-6242
StatusUdgivet - 2016

@article{6010e9850c0e4b71b174e8630cb8fe92,
title = "The fourth age of political communication: Democratic decay or the rise of phronetic political communication?",
abstract = "Den politiske kommunikations fjerde tidsalder n{\ae}rmer sig. I den fjerde tidsalder bliver den offentlige sektor formet af medielogik og digitaliseringslogik, fordi algoritmer og populariseret drama i stigende grad bestemmer, hvad vi bliver gjort opm{\ae}rksomme p{\aa} i digitale medier og massemedier. Resultatet kan meget blive en mindre informeret offentlig sf{\ae}re. Den nye klasse af policy professionelle kan muligvis mixe logikker af medialisering og digitalisering. S{\aa}dan et mix kan f{\o}re til demokratisk forfald, baseret op elitestyre, men det kan ogs{\aa} f{\o}re til en mere demokratisk og etisk form for kommunikation, kaldet phronetisk politisk kommunikation.",
author = "Peter Aagaard",
year = "2016",
language = "English",
volume = "11",
journal = "Nordicum-Mediterraneum",
issn = "1670-6242",
publisher = "University of Akureyri",
number = "3",

The fourth age of political communication : Democratic decay or the rise of phronetic political communication? / Aagaard, Peter.

I: Nordicum Mediterraneum, Bind 11, Nr. 3, 2016.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - The fourth age of political communication

T2 - Democratic decay or the rise of phronetic political communication?

AU - Aagaard, Peter

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Den politiske kommunikations fjerde tidsalder nærmer sig. I den fjerde tidsalder bliver den offentlige sektor formet af medielogik og digitaliseringslogik, fordi algoritmer og populariseret drama i stigende grad bestemmer, hvad vi bliver gjort opmærksomme på i digitale medier og massemedier. Resultatet kan meget blive en mindre informeret offentlig sfære. Den nye klasse af policy professionelle kan muligvis mixe logikker af medialisering og digitalisering. Sådan et mix kan føre til demokratisk forfald, baseret op elitestyre, men det kan også føre til en mere demokratisk og etisk form for kommunikation, kaldet phronetisk politisk kommunikation.

AB - Den politiske kommunikations fjerde tidsalder nærmer sig. I den fjerde tidsalder bliver den offentlige sektor formet af medielogik og digitaliseringslogik, fordi algoritmer og populariseret drama i stigende grad bestemmer, hvad vi bliver gjort opmærksomme på i digitale medier og massemedier. Resultatet kan meget blive en mindre informeret offentlig sfære. Den nye klasse af policy professionelle kan muligvis mixe logikker af medialisering og digitalisering. Sådan et mix kan føre til demokratisk forfald, baseret op elitestyre, men det kan også føre til en mere demokratisk og etisk form for kommunikation, kaldet phronetisk politisk kommunikation.

M3 - Journal article

VL - 11