Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelSocialt arbejde i udsatte boligområder
RedaktørerLouise Aner, Birgitte Matanti
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagHans Reitzels Forlag
Publikationsdato1 jun. 2017
Sider73-100
Kapitel3
ISBN (Trykt)978-87-412-6496-7
StatusUdgivet - 1 jun. 2017

• Områdeeffekt
  • Områdeforskning
  • Forsømte boligområder
  • Metode

Larsen, T. S. (2017). Den områdeorienterede forskning og dens effekter på det boligsociale felt i praksis. I L. Aner, & B. Matanti (red.), Socialt arbejde i udsatte boligområder (s. 73-100). København: Hans Reitzels Forlag.
Larsen, Troels Schultz. / Den områdeorienterede forskning og dens effekter på det boligsociale felt i praksis. Socialt arbejde i udsatte boligområder. red. / Louise Aner ; Birgitte Matanti. København : Hans Reitzels Forlag, 2017. s. 73-100
@inbook{974b320f99ac4011bbe2138b4a91fd7d,
title = "Den omr{\aa}deorienterede forskning og dens effekter p{\aa} det boligsociale felt i praksis",
abstract = "Dette kapitel er en introduktion til den omr{\aa}debaserede forskning i Danmark, dens udvikling mod det, der betegnes som omr{\aa}deeffekter, og de udfordringer, der ligger i at studerer omr{\aa}deeffekter. Men samtidig er form{\aa}let ogs{\aa} at forholde sig refleksivt til den omr{\aa}deorienterede forskning og dens effekter p{\aa} det boligsociale felt i praksis. P{\aa} den m{\aa}de stiller kapitlet skarpt p{\aa}, hvorledes den omr{\aa}deorienterede forskning ikke bare har bidraget til at beskrive udfordringerne og problemerne i det boligsociale felt, men direkte har v{\ae}ret og er medvirkende til at udforme dette felt gennem definitioner af problemer, genstandsfelter og promoveringen af bestemte metoder etc., gennem evalueringer af indsatser og gennem legitimeringen af bestemte rationaler og m{\aa}der at intervenere p{\aa}. Med andre ord diskuteres det, hvorledes forskningen er medvirkende til at forme det felt, den selv h{\ae}vder at beskrive. Dette eksemplificeres med omr{\aa}deeffektforskningen, der over den seneste {\aa}rr{\ae}kke er kommet til at indtage en dominerende position i det boligsociale felt.",
keywords = "Omr{\aa}deeffekt, Omr{\aa}deforskning, Fors{\o}mte boligomr{\aa}der, Metode",
author = "Larsen, {Troels Schultz}",
year = "2017",
month = "6",
day = "1",
isbn = "978-87-412-6496-7",
pages = "73--100",
editor = "Aner, {Louise } and Birgitte Matanti",
booktitle = "Socialt arbejde i udsatte boligomr{\aa}der",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

Larsen, TS 2017, Den områdeorienterede forskning og dens effekter på det boligsociale felt i praksis. i L Aner & B Matanti (red), Socialt arbejde i udsatte boligområder. Hans Reitzels Forlag, København, s. 73-100.

Den områdeorienterede forskning og dens effekter på det boligsociale felt i praksis. / Larsen, Troels Schultz.

Socialt arbejde i udsatte boligområder. red. / Louise Aner; Birgitte Matanti. København : Hans Reitzels Forlag, 2017. s. 73-100.

TY - CHAP

T1 - Den områdeorienterede forskning og dens effekter på det boligsociale felt i praksis

AU - Larsen, Troels Schultz

PY - 2017/6/1

Y1 - 2017/6/1

N2 - Dette kapitel er en introduktion til den områdebaserede forskning i Danmark, dens udvikling mod det, der betegnes som områdeeffekter, og de udfordringer, der ligger i at studerer områdeeffekter. Men samtidig er formålet også at forholde sig refleksivt til den områdeorienterede forskning og dens effekter på det boligsociale felt i praksis. På den måde stiller kapitlet skarpt på, hvorledes den områdeorienterede forskning ikke bare har bidraget til at beskrive udfordringerne og problemerne i det boligsociale felt, men direkte har været og er medvirkende til at udforme dette felt gennem definitioner af problemer, genstandsfelter og promoveringen af bestemte metoder etc., gennem evalueringer af indsatser og gennem legitimeringen af bestemte rationaler og måder at intervenere på. Med andre ord diskuteres det, hvorledes forskningen er medvirkende til at forme det felt, den selv hævder at beskrive. Dette eksemplificeres med områdeeffektforskningen, der over den seneste årrække er kommet til at indtage en dominerende position i det boligsociale felt.

AB - Dette kapitel er en introduktion til den områdebaserede forskning i Danmark, dens udvikling mod det, der betegnes som områdeeffekter, og de udfordringer, der ligger i at studerer områdeeffekter. Men samtidig er formålet også at forholde sig refleksivt til den områdeorienterede forskning og dens effekter på det boligsociale felt i praksis. På den måde stiller kapitlet skarpt på, hvorledes den områdeorienterede forskning ikke bare har bidraget til at beskrive udfordringerne og problemerne i det boligsociale felt, men direkte har været og er medvirkende til at udforme dette felt gennem definitioner af problemer, genstandsfelter og promoveringen af bestemte metoder etc., gennem evalueringer af indsatser og gennem legitimeringen af bestemte rationaler og måder at intervenere på. Med andre ord diskuteres det, hvorledes forskningen er medvirkende til at forme det felt, den selv hævder at beskrive. Dette eksemplificeres med områdeeffektforskningen, der over den seneste årrække er kommet til at indtage en dominerende position i det boligsociale felt.

KW - Områdeeffekt

KW - Områdeforskning

KW - Forsømte boligområder

KW - Metode