Den offentlige sektors økonomi

Bent Greve (Redaktør), Jesper Jespersen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Resumé

Skat, overførselsindkomster, fordeling af ressourcer osv. er emner, der alle giver anledning til store ideologiske uenigheder. Derfor kan det umiddelbart virke vanskeligt at sige noget generelt om den offentlige sektors økonomi – den er uløseligt forbundet med politiske hensyn. Ikke desto mindre spiller studiet af den offentlige sektors økonomi en afgørende rolle. For selv om det er vanskeligt at sige noget generelt om, hvilke politisk-økonomiske mål et samfund bør sætte sig, kan en forståelse af økonomien give anledning til at handle på en måde, så man bedst og mest fornuftigt når de mål, man nu engang har sat sig – uanset den bagvedliggende ideologi. Denne bog præsenterer den offentlige økonomis indretning og måde at fungere på. Bogens første del præsenterer centrale teorier og principper for den offentlige økonomi. Anden del sætter fokus på en række centrale sektorer i den danske økonomi. Tredje del sætter fokus på udfordringerne for den offentlige økonomi nu og i fremtiden. 4. udgave er ajourført med de nyeste tal, litteratur og udviklinger på området, så bogen nu giver en mere omfattende indføring i principperne for den offentlige økonomi.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagHans Reitzels Forlag
Udgave4
Antal sider320
ISBN (Trykt)9788741274065
StatusUdgivet - 2019

Citer dette

Greve, B., & Jespersen, J. (red.) (2019). Den offentlige sektors økonomi. (4 udg.) København: Hans Reitzels Forlag.
Greve, Bent (Redaktør) ; Jespersen, Jesper (Redaktør). / Den offentlige sektors økonomi. 4 udg. København : Hans Reitzels Forlag, 2019. 320 s.
@book{a9ed86dc97374b6284af7ea430937540,
title = "Den offentlige sektors {\o}konomi",
abstract = "Skat, overf{\o}rselsindkomster, fordeling af ressourcer osv. er emner, der alle giver anledning til store ideologiske uenigheder. Derfor kan det umiddelbart virke vanskeligt at sige noget generelt om den offentlige sektors {\o}konomi – den er ul{\o}seligt forbundet med politiske hensyn. Ikke desto mindre spiller studiet af den offentlige sektors {\o}konomi en afg{\o}rende rolle. For selv om det er vanskeligt at sige noget generelt om, hvilke politisk-{\o}konomiske m{\aa}l et samfund b{\o}r s{\ae}tte sig, kan en forst{\aa}else af {\o}konomien give anledning til at handle p{\aa} en m{\aa}de, s{\aa} man bedst og mest fornuftigt n{\aa}r de m{\aa}l, man nu engang har sat sig – uanset den bagvedliggende ideologi. Denne bog pr{\ae}senterer den offentlige {\o}konomis indretning og m{\aa}de at fungere p{\aa}. Bogens f{\o}rste del pr{\ae}senterer centrale teorier og principper for den offentlige {\o}konomi. Anden del s{\ae}tter fokus p{\aa} en r{\ae}kke centrale sektorer i den danske {\o}konomi. Tredje del s{\ae}tter fokus p{\aa} udfordringerne for den offentlige {\o}konomi nu og i fremtiden. 4. udgave er ajourf{\o}rt med de nyeste tal, litteratur og udviklinger p{\aa} omr{\aa}det, s{\aa} bogen nu giver en mere omfattende indf{\o}ring i principperne for den offentlige {\o}konomi.",
editor = "Bent Greve and Jesper Jespersen",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788741274065",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",
edition = "4",

}

Greve, B & Jespersen, J (red) 2019, Den offentlige sektors økonomi. 4 udg, Hans Reitzels Forlag, København.

Den offentlige sektors økonomi. / Greve, Bent (Redaktør); Jespersen, Jesper (Redaktør).

4 udg. København : Hans Reitzels Forlag, 2019. 320 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Den offentlige sektors økonomi

A2 - Greve, Bent

A2 - Jespersen, Jesper

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Skat, overførselsindkomster, fordeling af ressourcer osv. er emner, der alle giver anledning til store ideologiske uenigheder. Derfor kan det umiddelbart virke vanskeligt at sige noget generelt om den offentlige sektors økonomi – den er uløseligt forbundet med politiske hensyn. Ikke desto mindre spiller studiet af den offentlige sektors økonomi en afgørende rolle. For selv om det er vanskeligt at sige noget generelt om, hvilke politisk-økonomiske mål et samfund bør sætte sig, kan en forståelse af økonomien give anledning til at handle på en måde, så man bedst og mest fornuftigt når de mål, man nu engang har sat sig – uanset den bagvedliggende ideologi. Denne bog præsenterer den offentlige økonomis indretning og måde at fungere på. Bogens første del præsenterer centrale teorier og principper for den offentlige økonomi. Anden del sætter fokus på en række centrale sektorer i den danske økonomi. Tredje del sætter fokus på udfordringerne for den offentlige økonomi nu og i fremtiden. 4. udgave er ajourført med de nyeste tal, litteratur og udviklinger på området, så bogen nu giver en mere omfattende indføring i principperne for den offentlige økonomi.

AB - Skat, overførselsindkomster, fordeling af ressourcer osv. er emner, der alle giver anledning til store ideologiske uenigheder. Derfor kan det umiddelbart virke vanskeligt at sige noget generelt om den offentlige sektors økonomi – den er uløseligt forbundet med politiske hensyn. Ikke desto mindre spiller studiet af den offentlige sektors økonomi en afgørende rolle. For selv om det er vanskeligt at sige noget generelt om, hvilke politisk-økonomiske mål et samfund bør sætte sig, kan en forståelse af økonomien give anledning til at handle på en måde, så man bedst og mest fornuftigt når de mål, man nu engang har sat sig – uanset den bagvedliggende ideologi. Denne bog præsenterer den offentlige økonomis indretning og måde at fungere på. Bogens første del præsenterer centrale teorier og principper for den offentlige økonomi. Anden del sætter fokus på en række centrale sektorer i den danske økonomi. Tredje del sætter fokus på udfordringerne for den offentlige økonomi nu og i fremtiden. 4. udgave er ajourført med de nyeste tal, litteratur og udviklinger på området, så bogen nu giver en mere omfattende indføring i principperne for den offentlige økonomi.

UR - https://hansreitzel.dk/products/den-offentlige-sektors-okonomi-bog-23451-9788741274065

M3 - Antologi

SN - 9788741274065

BT - Den offentlige sektors økonomi

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

Greve B, (ed.), Jespersen J, (ed.). Den offentlige sektors økonomi. 4 udg. København: Hans Reitzels Forlag, 2019. 320 s.