The global institutionalization of microcredit

Bidragets oversatte titel: Den globale institutionalisering af mikrokredit

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

OriginalsprogEngelsk
TidsskriftRegulation & Governance
Vol/bind5
Udgave nummer4
Sider (fra-til)465-479
ISSN1748-5983
DOI
StatusUdgivet - dec. 2011

• global governance
  • mikrokredit
  • mikrofinans
  • mikrolån
  • institutionel forandring
  • autoritetssfærer

@article{714c1dbfdc73490882a33e9d9c68ca2b,
title = "The global institutionalization of microcredit",
abstract = "Artiklen forklarer hvordan mikrokredit som en policy id{\'e} er blevet institutionaliseret p{\aa} det transnationale niveau, samt hvilken rolle strategiske akt{\o}rer spiller i den institutionelle forandring og styring af mikrokredit. Artiklen fokuserer i s{\ae}rlig grad p{\aa} tre dominerende akt{\o}rer: Grameen Bank, Verdensbanken og SKS Microfinance. For at forklare fremkomsten af mikrokredit som en transnational politisk id{\'e} udforsker artiklen relationerne mellem teorier om institutionel forandring og Rosenaus begreb om autoritets-sf{\ae}rer.",
keywords = "global governance, mikrokredit, mikrofinans, mikrol{\aa}n, institutionel forandring, autoritetssf{\ae}rer",
author = "Peter Aagaard",
year = "2011",
month = "12",
doi = "10.1111/j.1748-5991.2011.01111.x",
language = "English",
volume = "5",
pages = "465--479",
journal = "Regulation & Governance",
issn = "1748-5983",
publisher = "Wiley-Blackwell Publishing Asia",
number = "4",

The global institutionalization of microcredit. / Aagaard, Peter.

I: Regulation & Governance, Bind 5, Nr. 4, 12.2011, s. 465-479.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - The global institutionalization of microcredit

AU - Aagaard, Peter

PY - 2011/12

Y1 - 2011/12

N2 - Artiklen forklarer hvordan mikrokredit som en policy idé er blevet institutionaliseret på det transnationale niveau, samt hvilken rolle strategiske aktører spiller i den institutionelle forandring og styring af mikrokredit. Artiklen fokuserer i særlig grad på tre dominerende aktører: Grameen Bank, Verdensbanken og SKS Microfinance. For at forklare fremkomsten af mikrokredit som en transnational politisk idé udforsker artiklen relationerne mellem teorier om institutionel forandring og Rosenaus begreb om autoritets-sfærer.

AB - Artiklen forklarer hvordan mikrokredit som en policy idé er blevet institutionaliseret på det transnationale niveau, samt hvilken rolle strategiske aktører spiller i den institutionelle forandring og styring af mikrokredit. Artiklen fokuserer i særlig grad på tre dominerende aktører: Grameen Bank, Verdensbanken og SKS Microfinance. For at forklare fremkomsten af mikrokredit som en transnational politisk idé udforsker artiklen relationerne mellem teorier om institutionel forandring og Rosenaus begreb om autoritets-sfærer.

KW - global governance

KW - mikrokredit