Den ensrettede mangfoldighed: Identitet og ’fortælling’ i Ungdomshusbevægelsen

Tina Wilchen Christensen

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Abstract

Nogle gange kan politisk vold og uro gavne de protesterendes sag, selv i et demokrati som Danmark. Bogen går tæt på de voldsomme optøjer i marts 2007 og viser med hidtil uset statistik, at især de voldelige protester fremmede mediernes omtale.

Bogen viser desuden, at det var en fejlslagen dialog mellem myndighederne og københavnske alternativmiljøer, der udløste urolighederne, som var blandt de mest voldsomme i nyere danmarkshistorie.

Forfatterne påpeger, at historien truer med at gentage sig, særligt i de tilbagevendende sammenstød mellem politi og unge med indvandrerbaggrund samt ikke mindst i striden om Christiania.

Herudover rummer bogen en grundig gennemgang af bl.a. dansk politis oprustning og indsats mod demonstranter, aktivisternes brug af nye informationsteknologier som sms til koordination af gadekampe, en analyse af overborgmester Ritt Bjerregaards håndtering af ungdomshussagen og mediernes dækning af konflikten samt interviews med aktivister.

Bidragyderne er universitetsforskere samt andre med særlig viden på feltet. Den er rigt illustreret med pressefotografier af de dramatiske begivenheder.

Bogen er redigeret af sociolog og ph.d. René Karpantschof og journalist Martin Lindblom. Begge har som tidligere BZ'ere et indgående kendskab til Ungdomshusets historie og miljøet omkring det.
OriginalsprogDansk
TitelKampen om Ungdomshuset : Studier i et oprør
RedaktørerRené Karpantschof, Martin Lindblom
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagFrydenlund Academic
Publikationsdatomaj 2009
Sider229-250
Kapitel9
ISBN (Trykt)9788778877819
StatusUdgivet - maj 2009
Udgivet eksterntJa

Citer dette