Den ensrettede mangfoldighed

ISBN (Trykt)9788778877819
StatusUdgivet - maj 2009
Udgivet eksterntJa

Christensen, T. W. (2009). Den ensrettede mangfoldighed: Identitet og ’fortælling’ i Ungdomshusbevægelsen. I R. Karpantschof, & M. Lindblom (red.), Kampen om Ungdomshuset: Studier i et oprør (1 udg.). København: Frydenlund Academic.
Christensen, Tina Wilchen. / Den ensrettede mangfoldighed : Identitet og ’fortælling’ i Ungdomshusbevægelsen. Kampen om Ungdomshuset: Studier i et oprør. red. / René Karpantschof ; Martin Lindblom. 1. udg. København : Frydenlund Academic, 2009.
@inbook{9a7f16808d1542b7b8df8615df0f4f92,
title = "Den ensrettede mangfoldighed: Identitet og ’fort{\ae}lling’ i Ungdomshusbev{\ae}gelsen",
abstract = "Nogle gange kan politisk vold og uro gavne de protesterendes sag, selv i et demokrati som Danmark. Bogen g{\aa}r t{\ae}t p{\aa} de voldsomme opt{\o}jer i marts 2007 og viser med hidtil uset statistik, at is{\ae}r de voldelige protester fremmede mediernes omtale. Bogen viser desuden, at det var en fejlslagen dialog mellem myndighederne og k{\o}benhavnske alternativmilj{\o}er, der udl{\o}ste urolighederne, som var blandt de mest voldsomme i nyere danmarkshistorie. Forfatterne p{\aa}peger, at historien truer med at gentage sig, s{\ae}rligt i de tilbagevendende sammenst{\o}d mellem politi og unge med indvandrerbaggrund samt ikke mindst i striden om Christiania. Herudover rummer bogen en grundig gennemgang af bl.a. dansk politis oprustning og indsats mod demonstranter, aktivisternes brug af nye informationsteknologier som sms til koordination af gadekampe, en analyse af overborgmester Ritt Bjerregaards h{\aa}ndtering af ungdomshussagen og mediernes d{\ae}kning af konflikten samt interviews med aktivister. Bidragyderne er universitetsforskere samt andre med s{\ae}rlig viden p{\aa} feltet. Den er rigt illustreret med pressefotografier af de dramatiske begivenheder. Bogen er redigeret af sociolog og ph.d. Ren{\'e} Karpantschof og journalist Martin Lindblom. Begge har som tidligere BZ'ere et indg{\aa}ende kendskab til Ungdomshusets historie og milj{\o}et omkring det.",
author = "Christensen, {Tina Wilchen}",
year = "2009",
month = "5",
isbn = "9788778877819",
editor = "Ren{\'e} Karpantschof and Martin Lindblom",
booktitle = "Kampen om Ungdomshuset",
publisher = "Frydenlund Academic",
edition = "1",

Christensen, TW 2009, Den ensrettede mangfoldighed: Identitet og ’fortælling’ i Ungdomshusbevægelsen. i R Karpantschof & M Lindblom (red), Kampen om Ungdomshuset: Studier i et oprør. 1 udg, Frydenlund Academic, København.

Den ensrettede mangfoldighed : Identitet og ’fortælling’ i Ungdomshusbevægelsen. / Christensen, Tina Wilchen.

Kampen om Ungdomshuset: Studier i et oprør. red. / René Karpantschof; Martin Lindblom. 1. udg. København : Frydenlund Academic, 2009.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

TY - CHAP

T1 - Den ensrettede mangfoldighed

T2 - Identitet og ’fortælling’ i Ungdomshusbevægelsen

AU - Christensen, Tina Wilchen

PY - 2009/5

Y1 - 2009/5

N2 - Nogle gange kan politisk vold og uro gavne de protesterendes sag, selv i et demokrati som Danmark. Bogen går tæt på de voldsomme optøjer i marts 2007 og viser med hidtil uset statistik, at især de voldelige protester fremmede mediernes omtale. Bogen viser desuden, at det var en fejlslagen dialog mellem myndighederne og københavnske alternativmiljøer, der udløste urolighederne, som var blandt de mest voldsomme i nyere danmarkshistorie. Forfatterne påpeger, at historien truer med at gentage sig, særligt i de tilbagevendende sammenstød mellem politi og unge med indvandrerbaggrund samt ikke mindst i striden om Christiania. Herudover rummer bogen en grundig gennemgang af bl.a. dansk politis oprustning og indsats mod demonstranter, aktivisternes brug af nye informationsteknologier som sms til koordination af gadekampe, en analyse af overborgmester Ritt Bjerregaards håndtering af ungdomshussagen og mediernes dækning af konflikten samt interviews med aktivister. Bidragyderne er universitetsforskere samt andre med særlig viden på feltet. Den er rigt illustreret med pressefotografier af de dramatiske begivenheder. Bogen er redigeret af sociolog og ph.d. René Karpantschof og journalist Martin Lindblom. Begge har som tidligere BZ'ere et indgående kendskab til Ungdomshusets historie og miljøet omkring det.

AB - Nogle gange kan politisk vold og uro gavne de protesterendes sag, selv i et demokrati som Danmark. Bogen går tæt på de voldsomme optøjer i marts 2007 og viser med hidtil uset statistik, at især de voldelige protester fremmede mediernes omtale. Bogen viser desuden, at det var en fejlslagen dialog mellem myndighederne og københavnske alternativmiljøer, der udløste urolighederne, som var blandt de mest voldsomme i nyere danmarkshistorie. Forfatterne påpeger, at historien truer med at gentage sig, særligt i de tilbagevendende sammenstød mellem politi og unge med indvandrerbaggrund samt ikke mindst i striden om Christiania. Herudover rummer bogen en grundig gennemgang af bl.a. dansk politis oprustning og indsats mod demonstranter, aktivisternes brug af nye informationsteknologier som sms til koordination af gadekampe, en analyse af overborgmester Ritt Bjerregaards håndtering af ungdomshussagen og mediernes dækning af konflikten samt interviews med aktivister. Bidragyderne er universitetsforskere samt andre med særlig viden på feltet. Den er rigt illustreret med pressefotografier af de dramatiske begivenheder. Bogen er redigeret af sociolog og ph.d. René Karpantschof og journalist Martin Lindblom. Begge har som tidligere BZ'ere et indgående kendskab til Ungdomshusets historie og miljøet omkring det.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788778877819

BT - Kampen om Ungdomshuset

A2 - Karpantschof, René