Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Bidragets oversatte titelThe Digital (R)evolution: Institutional Changes in the Danish Music Industries
TitelPopulærmusikkultur i Danmark siden 2000
RedaktørerMads Krogh, Henrik Marstal
Udgivelses stedOdense
ForlagSyddansk Universitetsforlag
Publikationsdato2016
Sider383-406
Kapitel12
ISBN (Trykt)978-87-7674-954-5
StatusUdgivet - 2016
NavnUniversity of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences
Nummer535
ISSN1602-5962

Pedersen, R. R. (2016). Den digitale (r)evolution: Institutionelle forandringer i den danske musikbranche. I M. Krogh, & H. Marstal (red.), Populærmusikkultur i Danmark siden 2000 (s. 383-406). Odense: Syddansk Universitetsforlag. University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Nr. 535
Pedersen, Rasmus Rex. / Den digitale (r)evolution : Institutionelle forandringer i den danske musikbranche. Populærmusikkultur i Danmark siden 2000. red. / Mads Krogh ; Henrik Marstal. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2016. s. 383-406 (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences; Nr. 535).
@inbook{b416e0b2d2ca42b8a49ea944a6b6e4d5,
title = "Den digitale (r)evolution: Institutionelle forandringer i den danske musikbranche",
abstract = "Dette kapitel unders{\o}ger hvordan den s{\aa}kaldte ’digitale revolution’ af musikindustrierne har p{\aa}virket institutionelle og organisatoriske vilk{\aa}r i den danske musikbranche. Gennem analyse af oms{\ae}tningstal fra forskellige sektorer i den danske musikbranche udfordres den dominerende opfattelse af en musikbranche i krise, og der argumenteres for at der snarere er tale om et skifte i pengestr{\o}mmene fra indspillet musik i retning af rettighedsudnyttelse og koncertindt{\ae}gter. Herudover nuanceres opfattelsen af internettets demokratiserende effekter, og der argumenteres for at pladeselskabernes tab af monopol p{\aa} produktion og distribution af musik ikke (som ventet af mange) har gjort dem overfl{\o}dige, men har forandret deres rolle i forhold til investering og talentudvikling, hvilket har betydning for organisatoriske og magtrelaterede forhold for alle branchens akt{\o}rer. Til sidst diskuteres hvordan digitaliseringen p{\aa}virker dansk musiks vilk{\aa}r i relation til det globale musikmarked.",
author = "Pedersen, {Rasmus Rex}",
year = "2016",
isbn = "978-87-7674-954-5",
pages = "383--406",
editor = "Mads Krogh and Marstal, {Henrik }",
booktitle = "Popul{\ae}rmusikkultur i Danmark siden 2000",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

Pedersen, RR 2016, Den digitale (r)evolution: Institutionelle forandringer i den danske musikbranche. i M Krogh & H Marstal (red), Populærmusikkultur i Danmark siden 2000. Syddansk Universitetsforlag, Odense, University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, nr. 535, s. 383-406.

Den digitale (r)evolution : Institutionelle forandringer i den danske musikbranche. / Pedersen, Rasmus Rex.

Populærmusikkultur i Danmark siden 2000. red. / Mads Krogh; Henrik Marstal. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2016. s. 383-406.

TY - CHAP

T1 - Den digitale (r)evolution

T2 - Institutionelle forandringer i den danske musikbranche

AU - Pedersen, Rasmus Rex

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Dette kapitel undersøger hvordan den såkaldte ’digitale revolution’ af musikindustrierne har påvirket institutionelle og organisatoriske vilkår i den danske musikbranche. Gennem analyse af omsætningstal fra forskellige sektorer i den danske musikbranche udfordres den dominerende opfattelse af en musikbranche i krise, og der argumenteres for at der snarere er tale om et skifte i pengestrømmene fra indspillet musik i retning af rettighedsudnyttelse og koncertindtægter. Herudover nuanceres opfattelsen af internettets demokratiserende effekter, og der argumenteres for at pladeselskabernes tab af monopol på produktion og distribution af musik ikke (som ventet af mange) har gjort dem overflødige, men har forandret deres rolle i forhold til investering og talentudvikling, hvilket har betydning for organisatoriske og magtrelaterede forhold for alle branchens aktører. Til sidst diskuteres hvordan digitaliseringen påvirker dansk musiks vilkår i relation til det globale musikmarked.

AB - Dette kapitel undersøger hvordan den såkaldte ’digitale revolution’ af musikindustrierne har påvirket institutionelle og organisatoriske vilkår i den danske musikbranche. Gennem analyse af omsætningstal fra forskellige sektorer i den danske musikbranche udfordres den dominerende opfattelse af en musikbranche i krise, og der argumenteres for at der snarere er tale om et skifte i pengestrømmene fra indspillet musik i retning af rettighedsudnyttelse og koncertindtægter. Herudover nuanceres opfattelsen af internettets demokratiserende effekter, og der argumenteres for at pladeselskabernes tab af monopol på produktion og distribution af musik ikke (som ventet af mange) har gjort dem overflødige, men har forandret deres rolle i forhold til investering og talentudvikling, hvilket har betydning for organisatoriske og magtrelaterede forhold for alle branchens aktører. Til sidst diskuteres hvordan digitaliseringen påvirker dansk musiks vilkår i relation til det globale musikmarked.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7674-954-5

SP - 383

EP - 406

BT - Populærmusikkultur i Danmark siden 2000

A2 - Krogh, Mads

A2 - Marstal, Henrik

PB - Syddansk Universitetsforlag

CY - Odense

Pedersen RR. Den digitale (r)evolution: Institutionelle forandringer i den danske musikbranche. I Krogh M, Marstal H, red., Populærmusikkultur i Danmark siden 2000. Odense: Syddansk Universitetsforlag. 2016. s. 383-406. (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences; Nr. 535).