Demokrati uden kvinder?

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Hvorfor skal det trods mange års fremgang tage så lang tid at opnå fuld inklusion af kvinder i det politiske liv? Kvinder har kun en fjerdedel af pladserne i verdens parlamenter og 20 pct. af verdens ministre, og i de nye globale styresystemer er kvinderepræsentationen endnu mindre. Samtidig er der en konservativ modreaktion i gang i verden mod feminismen og mod kvinders større synlighed i det offentlige liv. Bogen indeholder 5 kapitler: 1. Stemmeretskampen. 2. Udvikling i kvinderepræsentation i verden. 3. Effekten af kønskvotering. 4. Kønsperspektiv på politikken. Statsfeminismen. 4. Kvinder og ligestilling på den globale arena.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagU Press
Antal sider173
ISBN (Trykt)978-87-93060-75-3
StatusUdgivet - 2018

Emneord

  • kvinderepræsentation
  • global
  • kønskvotering
  • kvinder i politik
  • kvinder i global governance

Citer dette

Dahlerup, D. (2018). Demokrati uden kvinder? København: U Press.
Dahlerup, Drude. / Demokrati uden kvinder?. København : U Press, 2018. 173 s.
@book{eb4b74addeef420eb679f3e0b9b5a061,
title = "Demokrati uden kvinder?",
abstract = "Hvorfor skal det trods mange {\aa}rs fremgang tage s{\aa} lang tid at opn{\aa} fuld inklusion af kvinder i det politiske liv? Kvinder har kun en fjerdedel af pladserne i verdens parlamenter og 20 pct. af verdens ministre, og i de nye globale styresystemer er kvinderepr{\ae}sentationen endnu mindre. Samtidig er der en konservativ modreaktion i gang i verden mod feminismen og mod kvinders st{\o}rre synlighed i det offentlige liv. Bogen indeholder 5 kapitler: 1. Stemmeretskampen. 2. Udvikling i kvinderepr{\ae}sentation i verden. 3. Effekten af k{\o}nskvotering. 4. K{\o}nsperspektiv p{\aa} politikken. Statsfeminismen. 4. Kvinder og ligestilling p{\aa} den globale arena.",
keywords = "kvinderepr{\ae}sentation, global, k{\o}nskvotering, kvinder i politik, kvinder i global governance",
author = "Drude Dahlerup",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93060-75-3",
publisher = "U Press",

}

Dahlerup, D 2018, Demokrati uden kvinder? U Press, København.

Demokrati uden kvinder? / Dahlerup, Drude.

København : U Press, 2018. 173 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Demokrati uden kvinder?

AU - Dahlerup, Drude

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Hvorfor skal det trods mange års fremgang tage så lang tid at opnå fuld inklusion af kvinder i det politiske liv? Kvinder har kun en fjerdedel af pladserne i verdens parlamenter og 20 pct. af verdens ministre, og i de nye globale styresystemer er kvinderepræsentationen endnu mindre. Samtidig er der en konservativ modreaktion i gang i verden mod feminismen og mod kvinders større synlighed i det offentlige liv. Bogen indeholder 5 kapitler: 1. Stemmeretskampen. 2. Udvikling i kvinderepræsentation i verden. 3. Effekten af kønskvotering. 4. Kønsperspektiv på politikken. Statsfeminismen. 4. Kvinder og ligestilling på den globale arena.

AB - Hvorfor skal det trods mange års fremgang tage så lang tid at opnå fuld inklusion af kvinder i det politiske liv? Kvinder har kun en fjerdedel af pladserne i verdens parlamenter og 20 pct. af verdens ministre, og i de nye globale styresystemer er kvinderepræsentationen endnu mindre. Samtidig er der en konservativ modreaktion i gang i verden mod feminismen og mod kvinders større synlighed i det offentlige liv. Bogen indeholder 5 kapitler: 1. Stemmeretskampen. 2. Udvikling i kvinderepræsentation i verden. 3. Effekten af kønskvotering. 4. Kønsperspektiv på politikken. Statsfeminismen. 4. Kvinder og ligestilling på den globale arena.

KW - kvinderepræsentation

KW - global

KW - kønskvotering

KW - kvinder i politik

KW - kvinder i global governance

UR - http://upress.dk/boger/drude-dahlerup-demokrati-uden-kvinder/

M3 - Bog

SN - 978-87-93060-75-3

BT - Demokrati uden kvinder?

PB - U Press

CY - København

ER -

Dahlerup D. Demokrati uden kvinder? København: U Press, 2018. 173 s.