"Dem vi taler om": Etniske minoriteter i danske nyhedsmedier

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Etniske minoriteter er underrepræsenteret som nyhedskilder

ForlagForeningen Ansvarlig Presse
Rekvirerende organisationAnsvarlig Presse
StatusUdgivet - 27 feb. 2017

• Kildebrug
  • Etniske minoriteter i Danmark
  • Nyhedsmedier

@book{b240f5f048c74c38b51db4b1747a7b08,
title = "{"}Dem vi taler om{"}: Etniske minoriteter i danske nyhedsmedier",
abstract = "Etniske minoriteter er underrepr{\ae}senteret som nyhedskilderIndvandrere og efterkommere i Danmark er et meget omdiskuteret emne i den politiske debat og har fyldt meget i nyhedsmedierne i flere {\aa}r. Men det er ikke ensbetydende med, at etniske minoriteter selv bliver h{\o}rt i nyhedsmedierne, viser ny rapport fra Roskilde Universitet.Andelen af minoritetskilder i de danske nyhedsmedier er faldet over de seneste fem {\aa}r, viser den nye rapport ”Dem vi taler om” – etniske minoriteter i danske nyhedsmedier, som lektor i journalistik Hanne J{\o}rndrup fra Center for Nyhedsforskning p{\aa} Roskilde Universitet st{\aa}r bag. Rapporten er blevet til i samarbejde med foreningen Ansvarlig Presse.",
keywords = "Kildebrug, Etniske minoriteter i Danmark, Nyhedsmedier",
author = "Hanne J{\o}rndrup",
year = "2017",
month = "2",
day = "27",
publisher = "Foreningen Ansvarlig Presse",

"Dem vi taler om" : Etniske minoriteter i danske nyhedsmedier. / Jørndrup, Hanne.

Foreningen Ansvarlig Presse, 2017. 31 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - "Dem vi taler om"

T2 - Etniske minoriteter i danske nyhedsmedier

AU - Jørndrup, Hanne

PY - 2017/2/27

Y1 - 2017/2/27

N2 - Etniske minoriteter er underrepræsenteret som nyhedskilderIndvandrere og efterkommere i Danmark er et meget omdiskuteret emne i den politiske debat og har fyldt meget i nyhedsmedierne i flere år. Men det er ikke ensbetydende med, at etniske minoriteter selv bliver hørt i nyhedsmedierne, viser ny rapport fra Roskilde Universitet.Andelen af minoritetskilder i de danske nyhedsmedier er faldet over de seneste fem år, viser den nye rapport ”Dem vi taler om” – etniske minoriteter i danske nyhedsmedier, som lektor i journalistik Hanne Jørndrup fra Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet står bag. Rapporten er blevet til i samarbejde med foreningen Ansvarlig Presse.

AB - Etniske minoriteter er underrepræsenteret som nyhedskilderIndvandrere og efterkommere i Danmark er et meget omdiskuteret emne i den politiske debat og har fyldt meget i nyhedsmedierne i flere år. Men det er ikke ensbetydende med, at etniske minoriteter selv bliver hørt i nyhedsmedierne, viser ny rapport fra Roskilde Universitet.Andelen af minoritetskilder i de danske nyhedsmedier er faldet over de seneste fem år, viser den nye rapport ”Dem vi taler om” – etniske minoriteter i danske nyhedsmedier, som lektor i journalistik Hanne Jørndrup fra Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet står bag. Rapporten er blevet til i samarbejde med foreningen Ansvarlig Presse.

KW - Kildebrug

KW - Etniske minoriteter i Danmark