Delrapport 1 udvikling af patient- og pårørendeundervisning

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Resumé

Rapporten analyserer forskellige interessenters forståelse af og ønsker til psykoedukation. Det bliver tydeligt, at især pårørende, men også en del patienter, foretrækker, at PE for patienter og pårørende afholdes adskilt. Nogle er dog åbne overfor, at et PE-tilbud kan rumme fælles oplæg, men erfaringsudveksling skal foregå blandt mennesker i samme situation som en selv.
Blandt patienterne lægges der vægt på, at undervisningen ikke må blive for teoretisk eller abstrakt. En blanding af teori, praksis og socialt samvær nævnes som ideelt, case-orienteret undervisning foreslås ligeledes.
Blandt pårørende lægges der vægt på, at oplægsholdere kan bidrage til at give indsigt i netop deres afdelings måde at gøre tingene på.

OriginalsprogDansk
Antal sider57
StatusUdgivet - 2010

Emneord

  • psykoedukation
  • patienter
  • pårørende

Citer dette

@book{af7e4c25533d43d7be5bcc3b2b93cb09,
title = "Delrapport 1 udvikling af patient- og p{\aa}r{\o}rendeundervisning",
abstract = "Rapporten analyserer forskellige interessenters forst{\aa}else af og {\o}nsker til psykoedukation. Det bliver tydeligt, at is{\ae}r p{\aa}r{\o}rende, men ogs{\aa} en del patienter, foretr{\ae}kker, at PE for patienter og p{\aa}r{\o}rende afholdes adskilt. Nogle er dog {\aa}bne overfor, at et PE-tilbud kan rumme f{\ae}lles opl{\ae}g, men erfaringsudveksling skal foreg{\aa} blandt mennesker i samme situation som en selv.Blandt patienterne l{\ae}gges der v{\ae}gt p{\aa}, at undervisningen ikke m{\aa} blive for teoretisk eller abstrakt. En blanding af teori, praksis og socialt samv{\ae}r n{\ae}vnes som ideelt, case-orienteret undervisning foresl{\aa}s ligeledes.Blandt p{\aa}r{\o}rende l{\ae}gges der v{\ae}gt p{\aa}, at opl{\ae}gsholdere kan bidrage til at give indsigt i netop deres afdelings m{\aa}de at g{\o}re tingene p{\aa}.",
keywords = "psykoedukation, patienter, p{\aa}r{\o}rende",
author = "Olesen, {Birgitte Ravn}",
year = "2010",
language = "Dansk",

}

Delrapport 1 udvikling af patient- og pårørendeundervisning. / Olesen, Birgitte Ravn.

2010. 57 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

TY - RPRT

T1 - Delrapport 1 udvikling af patient- og pårørendeundervisning

AU - Olesen, Birgitte Ravn

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Rapporten analyserer forskellige interessenters forståelse af og ønsker til psykoedukation. Det bliver tydeligt, at især pårørende, men også en del patienter, foretrækker, at PE for patienter og pårørende afholdes adskilt. Nogle er dog åbne overfor, at et PE-tilbud kan rumme fælles oplæg, men erfaringsudveksling skal foregå blandt mennesker i samme situation som en selv.Blandt patienterne lægges der vægt på, at undervisningen ikke må blive for teoretisk eller abstrakt. En blanding af teori, praksis og socialt samvær nævnes som ideelt, case-orienteret undervisning foreslås ligeledes.Blandt pårørende lægges der vægt på, at oplægsholdere kan bidrage til at give indsigt i netop deres afdelings måde at gøre tingene på.

AB - Rapporten analyserer forskellige interessenters forståelse af og ønsker til psykoedukation. Det bliver tydeligt, at især pårørende, men også en del patienter, foretrækker, at PE for patienter og pårørende afholdes adskilt. Nogle er dog åbne overfor, at et PE-tilbud kan rumme fælles oplæg, men erfaringsudveksling skal foregå blandt mennesker i samme situation som en selv.Blandt patienterne lægges der vægt på, at undervisningen ikke må blive for teoretisk eller abstrakt. En blanding af teori, praksis og socialt samvær nævnes som ideelt, case-orienteret undervisning foreslås ligeledes.Blandt pårørende lægges der vægt på, at oplægsholdere kan bidrage til at give indsigt i netop deres afdelings måde at gøre tingene på.

KW - psykoedukation

KW - patienter

KW - pårørende

M3 - Rapport

BT - Delrapport 1 udvikling af patient- og pårørendeundervisning

ER -