De indiske kvinder har fået nok

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

SprogDansk
TidsskriftKristeligt Dagblad
ISSN0904-6054
StatusUdgivet - 9 jan. 2019

@article{97a64b81321a4bc7996132c13620ee41,
title = "De indiske kvinder har f{\aa}et nok",
abstract = "I l{\o}bet af juleferien faldt jeg tilf{\ae}ldigvis over en indisk film p{\aa} Netflix – ”Angry Indian Goddesses” (”Vrede indiske gudinder”). Filmen er en feministisk kritik af en udbredt indisk machokultur, som kvinderne p{\aa} hver deres vis g{\o}r opr{\o}r imod.Mod filmens slutning bliver en af de kvindelige hovedpersoner voldtaget og derefter sl{\aa}et ihjel af en gruppe m{\ae}nd p{\aa} stranden i ferieparadiset Goa. Hendes veninde finder derefter de tre m{\ae}nd, mens de drikker {\o}l p{\aa} stranden, hvor de har beg{\aa}et voldt{\ae}gten. Hun skyder og dr{\ae}ber dem alle p{\aa} stedet.”Vrede indiske gudinder” er fra 2015, men kunne snildt fungere som titel p{\aa} de scener, der netop nu udspiller sig i Indien. En regul{\ae}r kvindekamp er i gang i verdens st{\o}rste demokrati. Mens der i eksotiske lande som Danmark opst{\aa}r kr{\ae}nkelsessager p{\aa} grund af et gammelt kvad, der p{\aa} metaforisk vis besynger nationen som en ung, blond kvinde, har de indiske kvinder anderledes reelle udfordringer at forholde sig til.",
author = "Bj{\o}rn Thomassen",
year = "2019",
month = "1",
day = "9",
journal = "Kristeligt Dagblad",
issn = "0904-6054",
publisher = "Kristeligt Dagblad A/S",

De indiske kvinder har fået nok. / Thomassen, Bjørn.

I: Kristeligt Dagblad, 09.01.2019.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - De indiske kvinder har fået nok

AU - Thomassen, Bjørn

PY - 2019/1/9

Y1 - 2019/1/9

N2 - I løbet af juleferien faldt jeg tilfældigvis over en indisk film på Netflix – ”Angry Indian Goddesses” (”Vrede indiske gudinder”). Filmen er en feministisk kritik af en udbredt indisk machokultur, som kvinderne på hver deres vis gør oprør imod.Mod filmens slutning bliver en af de kvindelige hovedpersoner voldtaget og derefter slået ihjel af en gruppe mænd på stranden i ferieparadiset Goa. Hendes veninde finder derefter de tre mænd, mens de drikker øl på stranden, hvor de har begået voldtægten. Hun skyder og dræber dem alle på stedet.”Vrede indiske gudinder” er fra 2015, men kunne snildt fungere som titel på de scener, der netop nu udspiller sig i Indien. En regulær kvindekamp er i gang i verdens største demokrati. Mens der i eksotiske lande som Danmark opstår krænkelsessager på grund af et gammelt kvad, der på metaforisk vis besynger nationen som en ung, blond kvinde, har de indiske kvinder anderledes reelle udfordringer at forholde sig til.

AB - I løbet af juleferien faldt jeg tilfældigvis over en indisk film på Netflix – ”Angry Indian Goddesses” (”Vrede indiske gudinder”). Filmen er en feministisk kritik af en udbredt indisk machokultur, som kvinderne på hver deres vis gør oprør imod.Mod filmens slutning bliver en af de kvindelige hovedpersoner voldtaget og derefter slået ihjel af en gruppe mænd på stranden i ferieparadiset Goa. Hendes veninde finder derefter de tre mænd, mens de drikker øl på stranden, hvor de har begået voldtægten. Hun skyder og dræber dem alle på stedet.”Vrede indiske gudinder” er fra 2015, men kunne snildt fungere som titel på de scener, der netop nu udspiller sig i Indien. En regulær kvindekamp er i gang i verdens største demokrati. Mens der i eksotiske lande som Danmark opstår krænkelsessager på grund af et gammelt kvad, der på metaforisk vis besynger nationen som en ung, blond kvinde, har de indiske kvinder anderledes reelle udfordringer at forholde sig til.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

JO - Kristeligt Dagblad