De fire dimensioner

Essays om forskning, uddannelse og formidling

Mihail Larsen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

  Resumé

  De fire dimensioner er en humanistisk håndbog beregnet især på studerende og vejledere inden for humaniora, men kan også læses af andre med interesse for, hvad humanistisk forskning er og kan. Den er blevet til over et langt livs engageret forskning, uddannelse og formidling på Roskilde Universitet og udgør på den måde også et bidrag til universitetets historie, som jeg var med til at grundlægge.
  De fire dimensioner sætter mennesket i centrum. Men det er et centrum, der peger ud over sig selv; et centrum, hvorfra verden anskues, erfares og forstås. Alle mennesker har en forhistorie og en fremtid, og udstrakt mellem disse punkter i tiden tænker og handler de i rummet. Den menneskelige tilværelse omfatter alle fire dimensioner.
  De fire dimensioner udgør derfor også et forsvar for en almen dannelse, der gennemtrænger og kommer kulturelt til udtryk i vores historie, viden, praksis og kunst.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedRoskilde
  ForlagRoskilde Universitet
  Vol/bind1
  Antal sider450
  ISBN (Elektronisk)978-87-7349-839-2
  StatusUdgivet - 2012

  Emneord

  • Humaniora
  • forskning
  • uddannelse
  • formidling
  • RUC

  Citer dette

  Larsen, M. (2012). De fire dimensioner: Essays om forskning, uddannelse og formidling. Roskilde: Roskilde Universitet.
  Larsen, Mihail. / De fire dimensioner : Essays om forskning, uddannelse og formidling. Roskilde : Roskilde Universitet, 2012. 450 s.
  @book{5eb3f8224f7c4cc3bfc84a259d9df1e7,
  title = "De fire dimensioner: Essays om forskning, uddannelse og formidling",
  abstract = "De fire dimensioner er en humanistisk h{\aa}ndbog beregnet is{\ae}r p{\aa} studerende og vejledere inden for humaniora, men kan ogs{\aa} l{\ae}ses af andre med interesse for, hvad humanistisk forskning er og kan. Den er blevet til over et langt livs engageret forskning, uddannelse og formidling p{\aa} Roskilde Universitet og udg{\o}r p{\aa} den m{\aa}de ogs{\aa} et bidrag til universitetets historie, som jeg var med til at grundl{\ae}gge.De fire dimensioner s{\ae}tter mennesket i centrum. Men det er et centrum, der peger ud over sig selv; et centrum, hvorfra verden anskues, erfares og forst{\aa}s. Alle mennesker har en forhistorie og en fremtid, og udstrakt mellem disse punkter i tiden t{\ae}nker og handler de i rummet. Den menneskelige tilv{\ae}relse omfatter alle fire dimensioner.De fire dimensioner udg{\o}r derfor ogs{\aa} et forsvar for en almen dannelse, der gennemtr{\ae}nger og kommer kulturelt til udtryk i vores historie, viden, praksis og kunst.",
  keywords = "Humaniora, forskning, uddannelse, formidling, RUC",
  author = "Mihail Larsen",
  year = "2012",
  language = "Dansk",
  volume = "1",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Larsen, M 2012, De fire dimensioner: Essays om forskning, uddannelse og formidling. bind 1, Roskilde Universitet, Roskilde.

  De fire dimensioner : Essays om forskning, uddannelse og formidling. / Larsen, Mihail.

  Roskilde : Roskilde Universitet, 2012. 450 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

  TY - BOOK

  T1 - De fire dimensioner

  T2 - Essays om forskning, uddannelse og formidling

  AU - Larsen, Mihail

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - De fire dimensioner er en humanistisk håndbog beregnet især på studerende og vejledere inden for humaniora, men kan også læses af andre med interesse for, hvad humanistisk forskning er og kan. Den er blevet til over et langt livs engageret forskning, uddannelse og formidling på Roskilde Universitet og udgør på den måde også et bidrag til universitetets historie, som jeg var med til at grundlægge.De fire dimensioner sætter mennesket i centrum. Men det er et centrum, der peger ud over sig selv; et centrum, hvorfra verden anskues, erfares og forstås. Alle mennesker har en forhistorie og en fremtid, og udstrakt mellem disse punkter i tiden tænker og handler de i rummet. Den menneskelige tilværelse omfatter alle fire dimensioner.De fire dimensioner udgør derfor også et forsvar for en almen dannelse, der gennemtrænger og kommer kulturelt til udtryk i vores historie, viden, praksis og kunst.

  AB - De fire dimensioner er en humanistisk håndbog beregnet især på studerende og vejledere inden for humaniora, men kan også læses af andre med interesse for, hvad humanistisk forskning er og kan. Den er blevet til over et langt livs engageret forskning, uddannelse og formidling på Roskilde Universitet og udgør på den måde også et bidrag til universitetets historie, som jeg var med til at grundlægge.De fire dimensioner sætter mennesket i centrum. Men det er et centrum, der peger ud over sig selv; et centrum, hvorfra verden anskues, erfares og forstås. Alle mennesker har en forhistorie og en fremtid, og udstrakt mellem disse punkter i tiden tænker og handler de i rummet. Den menneskelige tilværelse omfatter alle fire dimensioner.De fire dimensioner udgør derfor også et forsvar for en almen dannelse, der gennemtrænger og kommer kulturelt til udtryk i vores historie, viden, praksis og kunst.

  KW - Humaniora

  KW - forskning

  KW - uddannelse

  KW - formidling

  KW - RUC

  M3 - Bog

  VL - 1

  BT - De fire dimensioner

  PB - Roskilde Universitet

  CY - Roskilde

  ER -

  Larsen M. De fire dimensioner: Essays om forskning, uddannelse og formidling. Roskilde: Roskilde Universitet, 2012. 450 s.