Danskernes brug af nyhedsmedier 2019

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Et af de mest påtrængende spørgsmål for nyhedsmediebranchen i disse år er, i hvilket omfang brugerne er parate til at betale for journalistiske produkter på nettet.

2019-udgaven af rapporten Danskernes brug af nyhedsmedier, der anlægger et dansk perspektiv på den årlige undersøgelse Reuters Institute Digital News Survey af nyhedsbrug i 38 lande, viser, at Danmark ligger højt, når det drejer sig om villigenheden til at betale for nyheder. Men selv om Danmark ligger højt i forhold til betaling, er der dog et stykke op til vores nordiske naboer, hvor betalingsvilligheden er højere.

Tillid til nyhedsmedier er et andet punkt, hvor danske nyhedsmedier adskiller sig positivt fra størstedelen af de andre lande. Generelt set er tilliden til nyhedsmedier nedadgående, hvis man ser på rapportens resultat på tværs af lande. Men i Danmark forholder det sig anderledes, da tilliden til nyhedsmedierne her er højere end i resten af verden.

Denne specialrapport om Danmark sætter desuden analytisk fokus på danskernes bekymring over fake news, på opfattelsen af hvor godt nyhedsmedierne opfylder deres demokratiske funktioner, på udviklingen i antallet af danskere, der undgår nyheder, og på omfanget af brugen af forskellige typer af podcasts.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedRoskilde
ForlagRoskilde Universitet
Antal sider54
ISBN (Trykt)978-87-995360-6-1
DOI
StatusUdgivet - 12 jun. 2019
NavnDanskernes brug af nyhedsmedier
ISSN2569-6464

Bibliografisk note

Errata:
Figur 16 side 41 er revideret, således at den er i overensstemmelse med
den internationale Reuters Digital News Report 2019 side 81
Rapporten er udgivet af Center for Nyhedsforskning, Roskilde Universitet

Citer dette

Schrøder, Kim Christian ; Ørsten, Mark ; Eberholst, Mads Kæmsgaard. / Danskernes brug af nyhedsmedier 2019. Roskilde : Roskilde Universitet, 2019. 54 s. (Danskernes brug af nyhedsmedier).
@book{bfb8d438c1ce4da4b8119b787e077cb0,
title = "Danskernes brug af nyhedsmedier 2019",
abstract = "Et af de mest p{\aa}tr{\ae}ngende sp{\o}rgsm{\aa}l for nyhedsmediebranchen i disse {\aa}r er, i hvilket omfang brugerne er parate til at betale for journalistiske produkter p{\aa} nettet.2019-udgaven af rapporten Danskernes brug af nyhedsmedier, der anl{\ae}gger et dansk perspektiv p{\aa} den {\aa}rlige unders{\o}gelse Reuters Institute Digital News Survey af nyhedsbrug i 38 lande, viser, at Danmark ligger h{\o}jt, n{\aa}r det drejer sig om villigenheden til at betale for nyheder. Men selv om Danmark ligger h{\o}jt i forhold til betaling, er der dog et stykke op til vores nordiske naboer, hvor betalingsvilligheden er h{\o}jere.Tillid til nyhedsmedier er et andet punkt, hvor danske nyhedsmedier adskiller sig positivt fra st{\o}rstedelen af de andre lande. Generelt set er tilliden til nyhedsmedier nedadg{\aa}ende, hvis man ser p{\aa} rapportens resultat p{\aa} tv{\ae}rs af lande. Men i Danmark forholder det sig anderledes, da tilliden til nyhedsmedierne her er h{\o}jere end i resten af verden.Denne specialrapport om Danmark s{\ae}tter desuden analytisk fokus p{\aa} danskernes bekymring over fake news, p{\aa} opfattelsen af hvor godt nyhedsmedierne opfylder deres demokratiske funktioner, p{\aa} udviklingen i antallet af danskere, der undg{\aa}r nyheder, og p{\aa} omfanget af brugen af forskellige typer af podcasts.",
author = "Schr{\o}der, {Kim Christian} and Mark {\O}rsten and Eberholst, {Mads K{\ae}msgaard}",
note = "Errata: Figur 16 side 41 er revideret, s{\aa}ledes at den er i overensstemmelse med den internationale Reuters Digital News Report 2019 side 81 Rapporten er udgivet af Center for Nyhedsforskning, Roskilde Universitet",
year = "2019",
month = "6",
day = "12",
doi = "10.5281/zenodo.3243164",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-995360-6-1",
publisher = "Roskilde Universitet",

}

Danskernes brug af nyhedsmedier 2019. / Schrøder, Kim Christian; Ørsten, Mark; Eberholst, Mads Kæmsgaard.

Roskilde : Roskilde Universitet, 2019. 54 s. (Danskernes brug af nyhedsmedier).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Danskernes brug af nyhedsmedier 2019

AU - Schrøder, Kim Christian

AU - Ørsten, Mark

AU - Eberholst, Mads Kæmsgaard

N1 - Errata: Figur 16 side 41 er revideret, således at den er i overensstemmelse med den internationale Reuters Digital News Report 2019 side 81 Rapporten er udgivet af Center for Nyhedsforskning, Roskilde Universitet

PY - 2019/6/12

Y1 - 2019/6/12

N2 - Et af de mest påtrængende spørgsmål for nyhedsmediebranchen i disse år er, i hvilket omfang brugerne er parate til at betale for journalistiske produkter på nettet.2019-udgaven af rapporten Danskernes brug af nyhedsmedier, der anlægger et dansk perspektiv på den årlige undersøgelse Reuters Institute Digital News Survey af nyhedsbrug i 38 lande, viser, at Danmark ligger højt, når det drejer sig om villigenheden til at betale for nyheder. Men selv om Danmark ligger højt i forhold til betaling, er der dog et stykke op til vores nordiske naboer, hvor betalingsvilligheden er højere.Tillid til nyhedsmedier er et andet punkt, hvor danske nyhedsmedier adskiller sig positivt fra størstedelen af de andre lande. Generelt set er tilliden til nyhedsmedier nedadgående, hvis man ser på rapportens resultat på tværs af lande. Men i Danmark forholder det sig anderledes, da tilliden til nyhedsmedierne her er højere end i resten af verden.Denne specialrapport om Danmark sætter desuden analytisk fokus på danskernes bekymring over fake news, på opfattelsen af hvor godt nyhedsmedierne opfylder deres demokratiske funktioner, på udviklingen i antallet af danskere, der undgår nyheder, og på omfanget af brugen af forskellige typer af podcasts.

AB - Et af de mest påtrængende spørgsmål for nyhedsmediebranchen i disse år er, i hvilket omfang brugerne er parate til at betale for journalistiske produkter på nettet.2019-udgaven af rapporten Danskernes brug af nyhedsmedier, der anlægger et dansk perspektiv på den årlige undersøgelse Reuters Institute Digital News Survey af nyhedsbrug i 38 lande, viser, at Danmark ligger højt, når det drejer sig om villigenheden til at betale for nyheder. Men selv om Danmark ligger højt i forhold til betaling, er der dog et stykke op til vores nordiske naboer, hvor betalingsvilligheden er højere.Tillid til nyhedsmedier er et andet punkt, hvor danske nyhedsmedier adskiller sig positivt fra størstedelen af de andre lande. Generelt set er tilliden til nyhedsmedier nedadgående, hvis man ser på rapportens resultat på tværs af lande. Men i Danmark forholder det sig anderledes, da tilliden til nyhedsmedierne her er højere end i resten af verden.Denne specialrapport om Danmark sætter desuden analytisk fokus på danskernes bekymring over fake news, på opfattelsen af hvor godt nyhedsmedierne opfylder deres demokratiske funktioner, på udviklingen i antallet af danskere, der undgår nyheder, og på omfanget af brugen af forskellige typer af podcasts.

U2 - 10.5281/zenodo.3243164

DO - 10.5281/zenodo.3243164

M3 - Rapport

SN - 978-87-995360-6-1

BT - Danskernes brug af nyhedsmedier 2019

PB - Roskilde Universitet

CY - Roskilde

ER -

Schrøder KC, Ørsten M, Eberholst MK. Danskernes brug af nyhedsmedier 2019. Roskilde: Roskilde Universitet, 2019. 54 s. (Danskernes brug af nyhedsmedier). https://doi.org/10.5281/zenodo.3243164