Danske rødvine indeholder kun lidt resveratrol

Heidi D. Andersen, Malene Cohen, Joan Tønning, Kim Olsson, Torben Lund, Ole Vang

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Resveratrol er et af de biologisk aktive stoffer i rødvin. Tidligere bestemmelser viser, at vin lavet på druen Pinot Noir har det højeste indhold af resveratrol. I Danmark dyrkes andre sorter til vinfremstilling. Her beskrives for første gang indholdet af resveratrol i vine lavet på druer dyrket i Danmark. Resveratrolindholdet er bestemt ved brug af LC-MS
OriginalsprogDansk
TidsskriftDansk Kemi
Vol/bind89
Udgave nummer9
Sider (fra-til)51-57
ISSN0011-6335
StatusUdgivet - 12 sep. 2008

Emneord

  • Rødvin
  • resveratrol
  • piceid

Citer dette

Andersen, H. D., Cohen, M., Tønning, J., Olsson, K., Lund, T., & Vang, O. (2008). Danske rødvine indeholder kun lidt resveratrol. Dansk Kemi, 89(9), 51-57.
Andersen, Heidi D. ; Cohen, Malene ; Tønning, Joan ; Olsson, Kim ; Lund, Torben ; Vang, Ole. / Danske rødvine indeholder kun lidt resveratrol. I: Dansk Kemi. 2008 ; Bind 89, Nr. 9. s. 51-57.
@article{9648c1907ab611dd820a000ea68e967b,
title = "Danske r{\o}dvine indeholder kun lidt resveratrol",
abstract = "Resveratrol er et af de biologisk aktive stoffer i r{\o}dvin. Tidligere bestemmelser viser, at vin lavet p{\aa} druen Pinot Noir har det h{\o}jeste indhold af resveratrol. I Danmark dyrkes andre sorter til vinfremstilling. Her beskrives for f{\o}rste gang indholdet af resveratrol i vine lavet p{\aa} druer dyrket i Danmark. Resveratrolindholdet er bestemt ved brug af LC-MS",
keywords = "R{\o}dvin, resveratrol, piceid, red wine, resveratrol, Piceid",
author = "Andersen, {Heidi D.} and Malene Cohen and Joan T{\o}nning and Kim Olsson and Torben Lund and Ole Vang",
year = "2008",
month = "9",
day = "12",
language = "Dansk",
volume = "89",
pages = "51--57",
journal = "Dansk Kemi",
issn = "0011-6335",
publisher = "TechMedia A/S",
number = "9",

}

Andersen, HD, Cohen, M, Tønning, J, Olsson, K, Lund, T & Vang, O 2008, 'Danske rødvine indeholder kun lidt resveratrol', Dansk Kemi, bind 89, nr. 9, s. 51-57.

Danske rødvine indeholder kun lidt resveratrol. / Andersen, Heidi D.; Cohen, Malene; Tønning, Joan; Olsson, Kim; Lund, Torben; Vang, Ole.

I: Dansk Kemi, Bind 89, Nr. 9, 12.09.2008, s. 51-57.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Danske rødvine indeholder kun lidt resveratrol

AU - Andersen, Heidi D.

AU - Cohen, Malene

AU - Tønning, Joan

AU - Olsson, Kim

AU - Lund, Torben

AU - Vang, Ole

PY - 2008/9/12

Y1 - 2008/9/12

N2 - Resveratrol er et af de biologisk aktive stoffer i rødvin. Tidligere bestemmelser viser, at vin lavet på druen Pinot Noir har det højeste indhold af resveratrol. I Danmark dyrkes andre sorter til vinfremstilling. Her beskrives for første gang indholdet af resveratrol i vine lavet på druer dyrket i Danmark. Resveratrolindholdet er bestemt ved brug af LC-MS

AB - Resveratrol er et af de biologisk aktive stoffer i rødvin. Tidligere bestemmelser viser, at vin lavet på druen Pinot Noir har det højeste indhold af resveratrol. I Danmark dyrkes andre sorter til vinfremstilling. Her beskrives for første gang indholdet af resveratrol i vine lavet på druer dyrket i Danmark. Resveratrolindholdet er bestemt ved brug af LC-MS

KW - Rødvin

KW - resveratrol

KW - piceid

KW - red wine

KW - resveratrol

KW - Piceid

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 89

SP - 51

EP - 57

JO - Dansk Kemi

JF - Dansk Kemi

SN - 0011-6335

IS - 9

ER -

Andersen HD, Cohen M, Tønning J, Olsson K, Lund T, Vang O. Danske rødvine indeholder kun lidt resveratrol. Dansk Kemi. 2008 sep 12;89(9):51-57.